+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

VOL. 2 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ - ΟΡΛΙΑΣ 03/10

VOL. 2 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ - ΟΡΛΙΑΣ 03/10

VOL. 2 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ – ΟΡΛΙΑΣ

🌿 Vol. 2 Πεζοπορία & Bουτιά Ράχη Κορομηλιάς – Ορλιάς στον Όλυμπο || Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020


💯 Λόγω τεράστιας ζήτησης η μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή μας στο σπίτι των θεών, τον αγαπημένο Όλυμπο, επαναλαμβάνεται! Μία μαγευτική κυκλική πορεία σε συγκλονιστική φύση που συναρπάζει κάθε φυσιολάτρη ταξιδευτή, που ανεβαίνει στο καταφύγιο της Κορομηλιάς στα 1000 μ., κατεβαίνει από την άγνωστη διαδρομή της Ράχης και καταλήγει στο ρέμα του Ορλιά! Εκεί, όπου οι καταρράκτες και οι βάθρες συγκλονίζουν, εκεί όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αμέτρητες βουτιές στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του Ολύμπου! Η εκδρομή του γραφείου τουρισμού Green Oliver, με ειδίκευση στις εξορμήσεις στη φύση, θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 03/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 08.45 στα ΣΕΑ Κορινού – Olympus Plaza, Shell (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/1evmsz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής και των διοδίων είναι περίπου στα 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Θα κινηθούμε στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου ξεκινώντας από υψόμετρο περίπου 280 μέτρων. Στην αρχή θα ακολουθήσουμε για 10 λεπτά περίπου την άσφαλτο που μας οδηγεί στο γοητευτικό μονοπάτι μας, αφού περάσουμε δίπλα από τον Άγιο Κωνσταντίνο!


Θα πεζοπορήσουμε μέσα σε συναρπαστική και καταπράσινη φύση, που βρίσκεται εκεί για να μας ανταμείψει με τις μαγικές εικόνες που προσφέρει!


Μετά από 2,5 χιλ. περίπου ήπιας ανάβασης, θα φτάσουμε σε υψόμετρο 550 μ. στον περίφημο καταρράκτη του Κόκκινου Βράχου ύψους 20 μ.!


Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουμε σε μονοπάτι για άλλα 2,5 χιλ. περίπου μέσα στο πυκνό δάσος, που θα μας οδηγήσει στο Koromilia refuge – Καταφύγιο Κορομηλιά σε υψόμετρο 1000 μ.!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία από το αρχαίο μονοπάτι “Ράχη Κορομηλιάς”, που θα μας οδηγήσει και πάλι πίσω στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Εκεί ακριβώς, στο μεγαλείο της φύσης με τις εντυπωσιακές βάθρες και τους καταρράκτες του Ορλιά, θα έχουμε χρόνο για κολύμπι, βουτιές και άραγμα στα βράχια!


Η διαδρομή μας είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 720 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 18.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη έως τις 19.00 – 19.30.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)
10. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
11. Αντισηπτικό χεριών
12. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ