+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 17/07 - 19/07

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 17/07 - 19/07

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

💯 Τριήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου || Σάββατο 17 – Κυριακή 18 – Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021


🌿 Ένα ορειβατικό τριήμερο στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία μοναδική εμπειρία από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που απευθύνεται στους λάτρεις των αναβάσεων και των πεζοποριών στο «Σπίτι των Θεών», σε όσους αναζητούν τη δράση και την αδρεναλίνη στο βουνό!


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 17/07 για ένα τριήμερο περιπέτειας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.25 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η έντονη γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση!


Αφού προηγηθεί ενδιάμεση στάση για σύντομο καφέ και σνακ κατά τη μετάβασή μας στον Όλυμπο, θα φτάσουμε με το πούλμαν στα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. και σε απόσταση περίπου 18 χιλ. από το Λιτόχωρο. Εκεί θα δώσουμε τις τελευταίες μας οδηγίες, θα φορέσουμε τα σακίδια μας και θα ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβασή μας!


Θα ακολουθήσουμε ένα από το πιο πολυσύχναστα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με προορισμό μας το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100 μ.!


Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας κινείται μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, που δίνουν στο τοπίο μια γοητεία μαγική! Ενώ το εξαιρετικό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου θα απολαύσουμε ένα γνήσιο ορειβατικό γεύμα και θα μείνουμε την πρώτη μας νύχτα, βρίσκεται πάνω σε ένα φυσικό μπαλκόνι περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε από νωρίς τις αναβάσεις μας προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!


Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας όλοι μαζί ακολουθώντας στην αρχή το μονοπάτι Ε4 μέχρι τα 2480 μ., όπου θα συνατήσουμε μία διασταύρωση! Εκεί θα χωριστούμε σε group!


Group 1o


Εμείς θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι, γνωστό και ως «Γολγοθάς» λόγω της έντονης κλίσης, μέχρι το Σκολιό στα 2911 μ., μία από τις τρεις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Μύτικα!


Και έπειτα θα κινηθούμε και πάλι πίσω προς τη διασταύρωση, για να ακολουθήσουμε αυτή τη φορά τα «Ζωνάρια», που θα μας οδηγήσουν στο «Οροπέδιο των Μουσών»!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Group 2o


Εμείς θα συνεχίσουμε από τη διασταύρωση απευθείας για τα «Ζωνάρια»! Και περνώντας μπροστά από το «Λούκι του Μύτικα», όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Μύτικα στα 2918 μ.! Μία ανάβαση που κόβει την ανάσα και θα πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου οδηγού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης με έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο. Η ανάβαση & κατάβαση στο Μύτικα θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το οροπέδιο.


Οι υπόλοιποι, που δε θα ανεβούμε στην κορυφή, θα τραβερσάρουμε το Μύτικα και το Στεφάνι μέχρι να φτάσουμε απευθείας στο «Οροπέδιο των Μουσών» στα 2700 μ.! Εκεί θα έχουμε χρόνο να ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Σημαντική Σημείωση: Το πέρασμα από τα «Ζωνάρια» είναι στενό και δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία.


Στη συνέχεια, θα τακτοποιηθούμε όλοι στο φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» στο οροπέδιο με την εκπληκτική θέα προς το «Θρόνο του Δία» στο Στεφάνι και θα αποτυπώσουμε κάθε μαγική εικόνα του μυθικού βουνού, που πραγματικά καθηλώνει!


Παρέα θα γευματίσουμε μαζί, συζητώντας για τις μοναδικές εμπειρίες της συναρπαστικής ημέρας μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!


3η ημέρα


Group 1o


Όσοι δεν ανεβήκαμε χθες στο Μύτικα και το επιθυμούμε, σήμερα είναι η δική μας μέρα! Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσουμε για την υψηλότερη κορυφή! Πάντα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου οδηγού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο). Η δραστηριότητα θα διαρκέσει συνολικά 3 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο.


Σημαντική Σημείωση: Εάν δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 3-4 ατόμων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάβαση, αντί για το Μύτικα, στην κορυφή του Στεφανιού, το «Θρόνο του Δία» στα 2909 μ.! Πάλι μέσα από παρόμοιο λούκι με αυτό του Μύτικα ακριβώς δίπλα του και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο).


Group 2o


Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και θα απολαύσουμε το μαγευτικό πρωινό μας μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και πάλι πίσω στο καταφύγιο!


Αφού έχουμε τελειώσει με τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές, το ταξίδι μας στον Όλυμπο συνεχίζεται! Έφτασε η ώρα για να ξεκινήσουμε την κατάβασή μας, ακολουθώντας τώρα διαφορετική διαδρομή!


Θα διασχίσουμε πρώτα το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», που ενώνει το «Οροπέδιο των Μουσών» με την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. Μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του Ολύμπου με μαγευτικές εικόνες! Έπειτα, θα συνεχίσουμε την κατάβασή μας προς το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση για σνακ και καφέ.


Ακολούθως, η κατηφορική μας πορεία θα συνεχιστεί διασχίζοντας ένα καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης με τελικό προορισμό τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


134€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Σημείωση: Έκπτωση 10%, τελική τιμή 120€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 12 Φεβρουαρίου χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης εκδρομής με απόφαση της πολιτείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού κανονικά.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών στα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός» & «Γιώσος Αποστολίδης»
• Έμπειροι, επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια Γραφείου Τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η ανάβαση στο Μύτικα ή το Στεφάνι (έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο, επί τόπου πληρωμή στον εκπαιδευτή).


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 5 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Ανάβαση


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt για την πρώτη ημέρα (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει σε όλα τα καταφύγια)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχουν και λίγα σνακ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, μικρή πετσέτα προσώπου
9. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη
10. Sleeping bag, σαγιονάρες
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Μάσκα προστασίας προσώπου


Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Το πρόγραμμα αναβάσεων στις υψηλότερες κορυφές ενδέχεται να τροποποιηθεί χρονικά αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων που επιθυμούν να ανεβούν στο Μύτικα και των καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ