+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

TΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 20/08 - 22/08

TΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 20/08 - 22/08

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 20-22.08

🌿 Τριήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου || Σάββατο 20 – Κυριακή 21 – Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022


💯 Ένα ακόμη ορειβατικό τριήμερο για 6η συνεχόμενη χρονιά στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία μοναδική εμπειρία από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, κατάλληλη για τους λάτρεις των αναβάσεων και των πεζοποριών στο «Σπίτι των Θεών», για όσους αναζητούν τη δράση και την αδρεναλίνη στο βουνό! Join the Green bus and be part of the Olympus trip!


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με Green bus το Σάββατο 20/08 για ένα τριήμερο περιπέτειας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν πραγματικά σε άλλη διάσταση!


Αφού προηγηθεί ενδιάμεση στάση για σύντομο καφέ και σνακ κατά τη μετάβασή μας στον Όλυμπο, θα φτάσουμε με το πούλμαν στα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. και σε απόσταση περίπου 18 χιλ. από το Λιτόχωρο. Εκεί θα δώσουμε τις τελευταίες μας οδηγίες, θα φορέσουμε τα σακίδια μας και θα ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβασή μας!


Θα ακολουθήσουμε ένα από το πιο πολυσύχναστα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με προορισμό μας το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100 μ.!


Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας κινείται μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, που δίνουν στο τοπίο μία αίσθηση μαγική! Ενώ το εξαιρετικό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου θα απολαύσουμε ένα γνήσιο ορειβατικό γεύμα και θα μείνουμε την πρώτη μας νύχτα, βρίσκεται πάνω σε ένα φυσικό μπαλκόνι περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας. Είναι σχετικά μικρή σε μήκος, ωστόσο με έντονα ανηφορική κλίση και προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε από νωρίς την πορεία μας προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!


Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί ακολουθώντας στην αρχή το μονοπάτι Ε4 μέχρι τα 2480 μ., όπου θα συναντήσουμε μία διασταύρωση! Εκεί θα χωριστούμε σε group!


Group 1o


Εμείς θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι, γνωστό και ως «Γολγοθάς» λόγω της έντονης κλίσης, μέχρι το Σκολιό στα 2911 μ., μία από τις τρεις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Μύτικα!


Και έπειτα θα κινηθούμε πίσω προς τη διασταύρωση, για να ακολουθήσουμε αυτή τη φορά τα «Ζωνάρια», που θα μας οδηγήσουν στο «Οροπέδιο των Μουσών»!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι απαιτητική και προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Group 2o


Εμείς θα συνεχίσουμε από τη διασταύρωση απευθείας για τα «Ζωνάρια»! Και περνώντας μπροστά από το «Λούκι του Μύτικα», όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα στα 2918 μ.! Μία ανάβαση που κόβει την ανάσα και θα πραγματοποιηθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για λόγους ασφάλειας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 35€/άτομο. Η ανάβαση και η κατάβαση στον Μύτικα θα διαρκέσει περίπου 2 – 2.30 ώρες. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το οροπέδιο.


Οι υπόλοιποι, που δε θα ανεβούμε στην κορυφή, θα τραβερσάρουμε τον Μύτικα και το Στεφάνι μέχρι να φτάσουμε απευθείας στο «Οροπέδιο των Μουσών» στα 2700 μ.! Εκεί θα έχουμε χρόνο να ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).


Η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προς το οροπέδιο (χωρίς την ανάβαση στον Μύτικα) προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Σημείωση: Το πέρασμα από τα «Ζωνάρια» είναι στενό και δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία.


Στη συνέχεια, θα τακτοποιηθούμε όλοι στο φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» με την εκπληκτική θέα προς το «Θρόνο του Δία» στο Στεφάνι και θα αποτυπώσουμε κάθε μαγική εικόνα του μυθικού βουνού, που πραγματικά καθηλώνει!


Θα γευματίσουμε παρέα μαζί, συζητώντας για τις μοναδικές εμπειρίες της συναρπαστικής ημέρας μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!

 

3η ημέρα


Group 1o


Όσοι δεν ανεβήκαμε χθες στον Μύτικα και το επιθυμούμε, σήμερα είναι η δική μας μέρα! Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσουμε για την υψηλότερη κορυφή! Πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για λόγους ασφάλειας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 35€/άτομο. Η δραστηριότητα θα διαρκέσει συνολικά 3 – 3.30 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο.


Σημείωση: Εάν δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 3-4 ατόμων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάβαση και στην κορυφή του Στεφανιού, το «Θρόνο του Δία» στα 2909 μ.! Πάλι μέσα από παρόμοιο λούκι με αυτό του Μύτικα και με τον απαραίτητο εξοπλισμό (έξτρα χρέωση 35€/άτομο).


Group 2o


Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και θα απολαύσουμε το μαγευτικό πρωινό μας μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και πάλι πίσω στο καταφύγιο!


Αφού έχουμε τελειώσει με τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές, το ταξίδι μας στον Όλυμπο συνεχίζεται! Έφτασε η ώρα για να ξεκινήσουμε την κατάβασή μας, ακολουθώντας τώρα διαφορετική διαδρομή!


Θα διασχίσουμε πρώτα το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», που ενώνει το «Οροπέδιο των Μουσών» με την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. Μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του Ολύμπου με μαγευτικές εικόνες! Έπειτα, θα συνεχίσουμε την κατάβασή μας προς το καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση για σνακ και καφέ.


Ακολούθως, η κατηφορική μας πορεία θα συνεχιστεί διασχίζοντας ένα καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης με τελικό προορισμό τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας.


Η διαδρομή μας σήμερα από το οροπέδιο μέχρι την Γκορτσιά είναι κυρίως κατάβαση και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• 133€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Προσφορά Early Bird -10%


• 120€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 7 Απριλίου 2022 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 2 συνολικά διανυκτερεύσεις, 1 στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» & 1 στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Η προαιρετική ανάβαση στον Μύτικα ή το Στεφάνι με εξοπλισμό (έξτρα χρέωση 35€/άτομο, επί τόπου πληρωμή στον εκπαιδευτή)
• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση που η πολιτεία καθιερώσει εισιτήριο για την πρόσβαση στον Όλυμπο ανά άτομο/ανά ημέρα, καθώς και χρέωση για τη διέλευση του λεωφορείου, θα υπάρχει η ανάλογη προσαύξηση του κόστους συμμετοχής στην εκδρομή για όλους τους συμμετέχοντες (αφορά και την Early Bird προσφορά). Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι δε θα τεθεί σε ισχύ το 2022.


Επιπλέον παρατηρήσεις:


• Οι διανυκτερεύσεις στα καταφύγια πραγματοποιούνται σε δωμάτια με κουκέτες.
• Στα καταφύγια υπάρχουν τουαλέτες, ενώ μόνο στο καταφύγιο του «Σπήλιου Αγαπητού» υπάρχει η δυνατότητα για ντουζ με κρύο νερό.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 40€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 13 Μαΐου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 20 Ιουλίου 2022. Μετά την 20η Ιουλίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 13 Μαΐου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, σορτς, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καθώς επίσης νερό και λίγα σνακ.
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη, sleeping bag, σαγιονάρες
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ