+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 02/06 - 05/06

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 02/06 - 05/06

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 02/06 – 05/06

🌿Τετραήμερο Αγίου Πνεύματος στη Νότια Εύβοια, εκεί που η άγρια φύση συναντά τον πολιτισμό!

📆 Παρασκευή 2 (πρωί) – Σάββατο 3 – Κυριακή 4 – Δευτέρα 5 (αργά το βράδυ) Ιουνίου 2023


💯 Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας ταξιδεύει για πρώτη φορά στην άγνωστη και μαγευτική Νότια Εύβοια! Ένα ταξίδι για τους λάτρεις της πεζοπορικής περιπέτειας, αλλά και του μύθου! Ξεκινάμε τις πεζοπορίες μας στους δασωμένους πρόποδες της Δίρφης και στη συνέχεια κινούμαστε νοτιότερα για να εξερευνήσουμε ορμητικούς καταρράκτες και κοίτες φαραγγιών, που καταλήγουν σε απόμερες παραλίες! Ανακαλύπτουμε αυθεντικά χωριά ξεχασμένα από το χρόνο και φυσικά τα ξακουστά και μυστηριώδη Δρακόσπιτα, ένα γρίφο για τους αρχαιολόγους μέχρι και σήμερα! Μία οργανωμένη εκδρομή που περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις στο κοσμοπολίτικο και γραφικό Μαρμάρι, σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από τη θάλασσα! Join the Green bus με την πιο fun πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς για μία εξόρμηση με δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στην άγνωστη Νότια Εύβοια!


Νότια Εύβοια


Η Εύβοια αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη. Συνδέεται με την Στερεά Ελλάδα με δυο γέφυρες, την σύγχρονη υψηλή γέφυρα του Ευρίπου και την παλαιά γέφυρα του Ευρίπου, μια «συρταρωτή» γέφυρα, γνωστή διεθνώς για την πρωτοποριακή κατασκευή της.


Η νότια πλευρά του νησιού αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής φύσης και αποφεύγουν τα πολυσύχναστα τουριστικά κέντρα.


Άγριες ράχες, κατάφυτα φαράγγια, ερείπια αρχαίων πολιτισμών, φυσικές πηγές και αυθεντικά χωριά είναι αυτά για τα οποία διακρίνεται η Νότια πλευρά του νησιού, που συνθέτουν ένα τοπίο που κερδίζει και τον πιο πολυταξιδεμένο επισκέπτη!


Τα γραφικά χωριά Μαρμάρι, Κάρυστος και Στύρα, τα οποία αποτελούν σταθμούς και του δικού μας προγράμματος, είναι ιδανικά ορμητήρια για να προσεγγίσει κανείς τις βραχώδεις κορυφές και να πεζοπορήσει στα λιγότερο γνωστά μονοπάτια αυτής της τόσο ατόφιας περιοχής με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου.


Ορεογραφία


Το νησί έχει μήκος 175 χιλ. και το ανάγλυφό του χωροθετείται βίαια από πολυάριθμους έντονα βραχώδεις ορεινούς όγκους, που ορθώνονται αγέρωχα σε όλο το μήκος του νησιού, με σημαντικότερους τη Δίρφη (1743 μ.), το όρος της Όχης (1398 μ.), το Καντήλιο (1246 μ.), τον Όλυμπο (1172 μ.) και το Τελέθριο (970μ.).


Το μεγάλο για την περιοχή υψόμετρο των βουνών επηρεάζει καθοριστικά τη μορφολογία του νησιού, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη με μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις μέσα σε μικρή απόσταση, δημιουργώντας ένα επιβλητικό τοπίο.


Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ευφάνταστους βράχινους σχηματισμούς πάνω από παραλίες με πεντακάθαρα νερά, ενώ δεν λείπουν τα φαράγγια και οι καταρράκτες που βουτούν κυριολεκτικά στη θάλασσα.


Στις κατάφυτες πλαγιές και στις εύφορες κοιλάδες ανάμεσα στα βουνά έχουν αναπτυχθεί από την αρχαιότητα ακόμη οικισμοί, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι σήμερα ασχολούνται με τη γεωργία, την υλοτομία και την αλιεία.


Το πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο του νησιού καθιστά τα εδάφη ιδιαίτερα γόνιμα, γεγονός που ενέπνευσε τον Όμηρο και έδωσε το όνομα «Εύβοια» στο νησί, το οποίο προέρχεται από το «Εύ» και «βους», δηλαδή το υγιές βόδι!


Το βασικό πέτρωμα της Νότιας Εύβοιας είναι ο σχιστόλιθος, ιδιαίτερα ευάλωτος στη διάβρωση από τους δυνατούς ανέμους και τα μεγάλα κύματα. Έτσι παντού παρατηρεί κανείς εντυπωσιακούς φυσικούς πέτρινους σχηματισμούς, κατακερματισμένα βράχια και σάρες, που δημιουργούν ένα απόκοσμο και σεληνιακό ανάγλυφο.


Τα «Δρακόσπιτα» στα Στύρα


Από το ταξίδι μας στη Νότια Εύβοια δεν μπορεί να λείπει η περιήγηση σε ένα από τα πιο μυστηριώδη θεάματα της Ελλάδας, τα περίφημα Δρακόσπιτα που συνδέονται με αρχαίους μύθους και πολλά παραμύθια!


Ο σκοπός και η τεχνική της κατασκευής τους παραμένουν μέχρι σήμερα ένα προκλητικό αίνιγμα, ενώ χρονολογούνται από τους κλασσικούς και πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (5ος αι. π.Χ και νωρίτερα).


Τα μοναδικά αυτά μεγαλιθικά κτίρια βρίσκονται διάσπαρτα στις ψηλότερες και πιο περίοπτες θέσεις του νότιου άκρου του νησιού, κοντά στα Στύρα, την Κάρυστο και την κορυφή της Όχης.


Συγκεντρώνουν πλήθος θεωριών σχετικά με τη χρήση και την κατασκευή τους, με τις επικρατέστερες να καταλήγουν πως αποτελούσαν τόπους λατρείας του Δία και της Ήρας.


Τετράγωνες και μακρόστενες πλάκες, τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη χωρίς συνδετικά υλικά, συγκρατούνται μόνο με το βάρος τους, ενώ μια λεπτή λωρίδα κενού στην οροφή επιτρέπει την παιχνιδιάρικη είσοδο του φωτός.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – Παρασκευή 2 Ιουνίου


Αναχώρηση με πούλμαν νωρίς το πρωί. Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 05.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 05.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 06.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και φύγαμε για Νότια Εύβοια σε ένα αξέχαστο ταξίδι στην άγνωστη και παρθένα πλευρά του νησιού!


Στη Χαλκίδα θα είμαστε γύρω στις 12.00. Εκεί θα έχουμε ραντεβού και με τις φίλες και τους φίλους μας από την Αθήνα! Θα δοθούν οδηγίες αναλυτικά.


Έπειτα θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο μας για την Στενή, όπου θα φτάσουμε περίπου στη 13.00 – 13.30. Ένα αυθεντικό χωριό, ένας καταπράσινος τόπος με τρεχούμενα νερά και πολλά μικρά μαγαζάκια, που μας προκαλούν να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου! Και το παραμύθι μόλις ξεκίνησε!


Η πρώτη μέρα της εκδρομής μας στην Εύβοια περιλαμβάνει μία χορταστική πεζοπορία στους πρόποδες του όρους Δίρφη και συγκεκριμένα σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδας!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ξεκινά λίγο ψηλότερα από τον οικισμό και βαδίζουμε απ’ ευθείας σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος από οξιές και καστανιές. Κινούμαστε σταθερά ανηφορικά στο στενό και σκιερό μονοπάτι που ελίσσεται μέσα στο δάσος.


Συναντάμε μικρή όμορφη ρεματιά, την ακολουθούμε και αφήνουμε τον ήχο των τρεχούμενων νερών να μας συνεπάρει, μπαίνοντας πλέον στην καρδιά του δάσους! Τη θέση των φυλλοβόλων παίρνουν τώρα επιβλητικά έλατα, που πυκνώνουν όλο και περισσότερο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυστικιστική!


Προσεγγίζοντας σιγά σιγά το ψηλότερο σημείο της πορείας μας, η θέα προς τη Στενή και τις καταπράσινες πλαγιές της Κεντρικής Εύβοιας γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή! Φτάνουμε στα 1000μ. υψόμετρο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, ακολουθώντας ένα διαφορετικό και εξίσου πανέμορφο μονοπάτι που μας βγάζει στην αφετηρία μας.


Ακολουθούμε για λίγο άσφαλτο και ένα στενό δασικό δρόμο, που ξεκουράζει τα πόδια μας και μας οδηγεί στο Στενιώτικο ρέμα, πλούσιο σε παρόχθια βλάστηση από πλατάνια, οστριές και αγριοκουμαριές. Κινούμαστε πια μόνο κατηφορικά σε ένα τοπίο με πολλές εναλλαγές, ακολουθώντας μονοπάτια, που παιχνιδιάρικα μπαινοβγαίνουν σε ρεματιές, αιωνόβια δέντρα και ευφάνταστες εξάρσεις του εδάφους!


Και μπροστά μας η φύση μας χαρίζει άλλη μία έκπληξη, έναν ορμητικό καταρράκτη! Αφού απολαύσουμε για λίγο το τραγούδι του και αναζωογονηθούμε, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη Στενή κάτω από θεόρατα έλατα, οξιές και καστανιές.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 500 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πεζοπορική δραστηριότητα, θα υπάρχει η επιλογή του ελεύθερου χρόνου στο γραφικό κεφαλοχώρι της Στενής. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους και τα περίτεχνα γλυκίσματα στα εξαιρετικά μαγαζάκια, που είναι καλά κρυμμένα στα στενοσόκακα! Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή φημίζεται για το μέλι, τα καρύδια, τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού!


Ενώ έπειτα όλες και όλοι θα επισκεφτούμε τα πολυάριθμα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της Στενής με φόντο τις δασωμένες πλαγιές της Δίρφης! Φαγάκι που ανταμείβει τους πεζοπόρους της 1ης ημέρας, αλλά κλείνει και όμορφα την πρώτη εμπειρία των περιηγητών της Στενής!


Χορτάτοι από τοπικές λιχουδιές ξεκινάμε το ταξίδι μας με προορισμό το ξενοδοχείο μας στο Μαρμάρι, όπου αναμένεται αν φτάσουμε γύρω στις 22.00 – 22.30 για check-in. Και τώρα ώρα για ξεκούραση μέχρι να ξημερώσει η επόμενη συναρπαστική μας μέρα! Ή μήπως ώρα για νυχτοπερπατήματα στα παραλιακά μπαράκια του χωριού;!


2η ημέρα – Σάββατο 3 Ιουνίου


Παίρνουμε ένα χορταστικό πρωινό, γιατί η μέρα σήμερα είναι γεμάτη περιπέτεια! Και ξεκινάμε!


Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας στις 10.00 και κατευθυνόμαστε με το πούλμαν στο νοτιότερο τμήμα της Εύβοιας, το γνωστό Κάβο Ντόρο ή ακρωτήρι Καφηρέας, εκεί που η τουριστική ανάπτυξη είναι ακόμα ήπια και η φύση κυριαρχεί!


Η μέρα σήμερα περιλαμβάνει και ένα μοναδικό road trip διάρκειας μίας ώρας περίπου, μέχρι το σημείο όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Στη διαδρομή με το λεωφορείο θα απολαύσουμε το βραχώδες ανάγλυφο του πιο παρθένου μέρους του νησιού και θα αγναντέψουμε από ψηλά τη μοναδική θέα στις αγριεμένες παραλίες της νοτιότερης απόληξης του νησιού, με μικρά κολπάκια και ακτές που τρομάζουν και τους πιο έμπειρους ιστιοπλόους!


Θα επισκεφτούμε πρώτα τον Πλατανιστό, ένα μικρό ημιορεινό οικισμό με 70 μόλις κατοίκους. Από εκεί ξεκινά η σημερινή πεζοπορική δραστηριότητά μας με πρώτη στάση στον μεγάλο καταρράκτη του Πλατανιστού!


Ένα μέρος που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις και όπως λένε οι ντόπιοι σε κάνει να ερωτεύεσαι! Και γι’ αυτό ονόμασαν τη γέφυρα που οδηγεί στον καταρράκτη «Γέφυρα των Ερωτευμένων»!


Φτάνουμε στις γαλαζοπράσινες βάθρες, αφού αφήσουμε πίσω μας τα λιγοστά σπίτια του χωριού!


Και εάν υπάρχει κάποιο μέρος στην Εύβοια εκτός από τις μαγευτικές παραλίες που αξίζει να κολυμπήσει κανείς, τότε βρισκόμαστε στο σωστό σημείο! Αφού απολαύσουμε το φυσικό υδρομασάζ κάτω από τη σκιά που σχηματίζουν τα επιβλητικά πλατάνια και την πρώτη βουτιά μας στον πεντακάθαρο καταρράκτη, ξεκινάμε την κατάβαση προς την παραλία!


Πεζοπορούμε δίπλα στην κοίτη του ποταμού και βλέπουμε το νερό να χάνεται υπογείως, για να ξεπηδήσει ξανά μέσα στο θαλασσινό νερό στην παραλία που θα κολυμπήσουμε στη συνέχεια!


Αφήνουμε το στεγνό πια χείμαρρο και ακολουθούμε τον εγκαταλειμμένο δασικό δρόμο, που έχει ελαφρά κατηφορική κλίση και ελίσσεται μέσα σε βραχότοπους και συστάδες φυλλοβόλων.


Κινούμαστε πλέον κάτω από την κομοστέγη των μεγαλόπρεπων δέντρων και η σκιά τους μας συνοδεύει μέχρι να δούμε τη μικρή και ανέγγιχτη ακτή!


Φτάνουμε στην παραλία Ποτάμι, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο να απολαύσουμε μία από τις ομορφότερες και πιο άγριες παραλίες του Αιγαίου. Μία φαρδιά λωρίδα χρυσής άμμου, που περικλείεται από αμμοθίνες, άγριους βραχότοπους και πλατάνια, που απλώνουν τα κλαδιά τους πάνω από την άμμο!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 50 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πεζοπορική δραστηριότητα, έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν απευθείας στην παραλία με το λεωφορείο.


Έχοντας χορτάσει μπάνιο και βουτιές σε καταρράκτες και καταγάλανα νερά, ώρα για φαγητό και κοσμική ζωή στην Κάρυστο!


Θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μας στον παραθαλάσσιο οικισμό της Καρύστου, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσουμε ακόμα έναν πλούσιο σε αξιοθέατα τόπο και να βολτάρουμε στα ρομαντικά σοκάκια. Μα φυσικά όμως και για ένα απολαυστικό γεύμα στα αμέτρητα ταβερνάκια!


Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, γιατί μας περιμένουν άλλες δυο μέρες γεμάτες από αξέχαστες δραστηριότητες και νέες εμπειρίες! Αλλά για τους ακούραστους εξερευνητές η νυχτερινή ζωή στο Μαρμάρι είναι must!


3η ημέρα – Κυριακή 4 Ιουνίου


Η μέρα που οι λάτρεις της περιπέτειας και της άγριας φύσης περιμένουν έφτασε!


Αναχωρούμε με το πούλμαν μας στις 09.30, αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, με προορισμό σήμερα το χωριό Άγιος Δημήτριος, όπου θα είμαστε σε 50 – 55 περίπου λεπτά.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε μία πανέμορφη πεζοπορία και διάσχιση στο στενό και κατάφυτο φαράγγι του Αγ. Δημητρίου, για να καταλήξουμε και πάλι σε μία απόμερη και μαγευτική παραλία!


Βγαίνουμε από το χωριό και ακολουθούμε δασικό δρόμο, που θα μας οδηγήσει στην αρχή του επιβλητικού φαραγγιού. Μπαίνουμε απ’ ευθείας στο μονοπάτι και πολύ σύντομα βλέπουμε τα τοιχώματά του να ορθώνονται μπροστά μας και στο βάθος την καταγάλανη θάλασσα!


Κινούμαστε παιχνιδιάρικα ανεβοκατεβαίνοντας τα ψηλά πρανή του φαραγγιού με το ανάγλυφο να γίνεται όλο και πιο έντονο, ενώ η θέα κόβει την ανάσα! Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην παραμυθένια ακτή και τελικά φτάνουμε εκεί για να κάνουμε αποθεραπεία βουτώντας στα πεντακάθαρα νερά της!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση. Όπως όλα τα φαράγγια χρειάζεται την προσοχή μας λόγω του έντονου ανάγλυφου.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 90 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στην παραλία Άγιος Δημήτριος θα έχουμε άπλετο χρόνο για μπάνιο και ξεκούραση.


Σημαντική Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πεζοπορική δραστηριότητα, υπάρχει η δυνατότητα να μεταβούν απευθείας στην παραλία με το λεωφορείο, όπου θα χρειαστεί να περπατήσουν 1000μ. σε χωματόδρομο.


Και μετά από μία γεμάτη περιπετειώδη μέρα δεν μπορεί να λείπει ένα υπέροχο γεύμα σε μία γραφική ταβέρνα στη σκιά των δέντρων! Περπατάμε 1000μ. ανηφορικά σε χωματόδρομο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας, που δε μπορεί να φτάσει μέχρι κάτω, και φεύγουμε για το μικροσκοπικό χωριό Παραδείσι, σε μια ρομαντική ταβέρνα κάτω απ’ τις μουριές χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά!


Η επιστροφή στο ξενοδοχείο μας υπολογίζεται στις 20.30 περίπου, όπου με όσες και όσους έχουν ακόμα αντοχές μας περιμένει νέο nightlife!


4η ημέρα – Δευτέρα 5 Ιουνίου


Το ταξίδι μας πλησιάζει προς το τέλος του όμως σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σπουδαίο highlight! Τα μυστηριώδη Δρακόσπιτα στα Στύρα!


Παίρνουμε το πρωινό μας και ετοιμάζουμε τα πράγματά μας για check-out. Αναχωρούμε στις 8.30 για να έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη μέρα εξερεύνησης! Σε λιγότερο από 1 ώρα φτάνουμε βορειότερα, στα Στύρα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Εύβοιας, που βρίθει από μύθους! Και φυσικά οι δράκοι κατοικούν στα πιο δυσπρόσιτα σημεία!


Ξεκινάμε την πορεία μας διασχίζοντας το νότιο άκρο του χωριού, ανηφορίζοντας σταθερά σε δασικό δρόμο αλλά και άσφαλτο, που στρώθηκε πρόσφατα, με θέα το βραχώδες βουνό και τη γαλάζια θάλασσα. Σύντομα ο δρόμος μας ανεβάζει ψηλότερα, απ’ όπου έχουμε μια καθηλωτική εικόνα μπροστά μας, την άγρια ράχη και τη μαγική ακτογραμμή!


Αφήνουμε το δρόμο και ξεκινάμε να κυκλώνουμε την απόκρημνη έξαρση της γης, που ορθώνεται μπροστά μας, για να καταλήξουμε στην πίσω πλευρά. Εκεί που είναι χτισμένα τα ξακουστά Δρακόσπιτα και η Αρχαία Ακρόπολη! Ένας ιδιαίτερος τόπος, όπου θα ηχεί μόνο ο τριγμός του βράχου, καθώς θα κινούμαστε πλάι στις τεράστιες πλάκες, που είναι τοποθετημένες τόσο αρμονικά η μία πάνω από την άλλη.


Γυρίζουμε από την πίσω πλευρά της κορυφής και επιστρέφουμε κατηφορικά πλέον στο χωριό.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 550 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν προς τα Δρακόσπιτα, μπορούν να παραμείνουν στα γραφικά Στύρα και να απολαύσουν τον καφέ τους ή να σουλατσάρουν στα πανέμορφα σοκάκια.


Η μέρα δεν τελειώνει όμως εδώ, καθώς όταν συγκεντρωθούμε ξανά όλοι μαζί, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας σε μία ακόμη παραλία, που βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής μας. Εκεί θα κάνουμε στάση για βουτιά και φαγητό!


Στη Χαλκίδα θα είμαστε γύρω στις 18.30, όπου αφού αποχαιρετήσουμε τις φίλες και τους φίλους μας από τη Νότια Ελλάδα, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τη Θεσσαλονίκη. Η άφιξή μας υπολογίζεται γύρω στη 01.00 π.μ. της επόμενης ημέρας και φυσικά θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


Έτσι μία ακόμη εξερεύνηση σε ξεχασμένη και άγνωστη γωνιά της Ελλάδος έφτασε στο τέλος της!


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο με θέα στο βουνό: 345€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο με διπλό κρεβάτι και θέα στη θάλασσα: 287€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο με δυο μονά κρεβάτια και θέα στο βουνό: 272€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο με θέα στη θάλασσα: 265€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Για τις φίλες και τους φίλους μας από την Αθήνα, που θα έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο στη Χαλκίδα και δε θα χρειαστούν τη μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη, το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή διαμορφώνεται ως εξής:


• Μονόκλινο δωμάτιο με θέα στο βουνό: 305€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο με διπλό κρεβάτι και θέα στη θάλασσα: 247€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο με δυο μονά κρεβάτια και θέα στο βουνό: 232€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο με θέα στη θάλασσα: 225€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Όλες οι μεταφορές με ιδιωτικό λεωφορείο όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• 2 οδηγοί λεωφορείου

• 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό 3* Marmari Bay Hotel

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 100€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 7 Απριλίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 2 Μάϊου 2023. Μετά την 2η Μάϊου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 7 Απριλίου 2023).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό/ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Μαγιό, πετσέτα
14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
15. Ομπρέλα θαλάσσης και καρεκλάκι (προαιρετικά, για την ημέρα στην παραλία Ποτάμι)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ