+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ 05/02 - 06/02

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ 05/02 - 06/02

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

🌿 Small Group Διήμερο Πεζοπορίας στο Πήλιο || Σάββατο 5 – Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022


💯 Ένα διήμερο απόδρασης στο αγαπημένο Βουνό των Κενταύρων, για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πιο μικρό και ευέλικτο group πεζοπόρων! Μία private πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο χειμωνιάτικο Πήλιο! Εάν είστε λάτρεις της εξερεύνησης σε μονοπάτια όπου η φύση πραγματικά οργιάζει, εάν προτιμάτε τις πιο ιδιωτικές στιγμές συμμετέχοντας σε small group hiking tours, ίσως είναι μία εκδρομή κατάλληλη για εσάς και την παρέα σας, ένα Σαββατοκύριακο που θα θυμάστε για πάντα!


🌄 Λίγα λόγια για το Πήλιο


Από τη μία ο Παγασητικός κόλπος, από την άλλη το Αιγαίο και στη μέση το μαγικό βουνό!


Το Πήλιο είναι βουνό του νομού Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου. Με την ψηλότερη κορυφή του, τον Σταυρό, να υψώνεται στα 1624 μ. και μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα, το Πήλιο αποτελεί το φυσικό σύνορο της Μαγνησίας με το Αιγαίο Πέλαγος.


Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές και δασική πεύκη. Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν καλλιέργειες με μηλιές στις ανατολικές πλαγιές και με ελιές στα νότια.


Οι παραλίες του Πηλίου τόσο από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους όσο και από τη μεριά του Παγασητικού, φημίζονται για τα καταγάλανα καθαρά νερά τους και πολλές μάλιστα έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο Πήλιο ζούσαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρωνας, κοντά στον οποίο μαθήτευσαν ο Αχιλλέας και ο Ασκληπιός, που διδάχθηκε την ιατρική καθιερώνοντας το φίδι ως σύμβολό της.


Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με Green bus 20 θέσεων το Σάββατο 05/02 το πρωί για ένα private μαγευτικό διήμερο στο Πήλιο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.45 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.15 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας.


Η εκδρομή πεζοπορίας για όσους θέλουν ένα small group hiking tour μόλις ξεκίνησε και πρώτος μας προορισμός το Νεοχώρι, το σταυροδρόμι μεταξύ ανατολικού και νότιου Πηλίου! Ένα καταπράσινο χωριό, που παρέμεινε αναλλοίωτο από παρεμβάσεις και ο τουρισμός σε αυτό τον τόπο είναι ακόμη ήπιας μορφής.


Από εκεί, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία της 1ης μας ημέρας! Θα ακολουθήσουμε μία μαγευτική διαδρομή, που είναι άγνωστη για τους περισσότερους και συνδυάζει μονοπάτια, καλντερίμια και δασικά δρομάκια μέχρι να μας οδηγήσει τελικά στις Μηλιές!


Θα έχουμε την ευκαιρία μάλιστα να δούμε από μακριά και την τεχνητή λίμνη του φράγματος Παναγιώτικου στο Πλατανόρεμα, ενώ θα περάσουμε και από τα δύο παλιά μοναστήρια του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Τουρκογιάννη, από τα οποία σώζεται σήμερα μόνο το καθολικό.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές και άλλοτε κατεβαίνει, άλλοτε ανηφορίζει γλυκά. Ωστόσο, προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση για να μπορεί κάθε συμμετέχων να ακολουθεί το ρυθμό του συνοδού και να μη καθυστερεί την πεζοπορική ομάδα. Λόγω της εποχής, είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια, ενώ καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικές γκέτες σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι στη διαδρομή.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (διάσχιση)
• Σημείο εκκίνησης: 450 μέτρα
• Σημείο τερματισμού: 360 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα τακτοποιηθούμε στον ξενώνα μας, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ποτό.


Διανυκτέρευση στην Βυζίτσα, ένα γνήσιο δείγμα της παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, γι’ αυτό άλλωστε και έχει ανακηρυχθεί και επίσημα διατηρητέος οικισμός!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα μεταβούμε με το ιδιωτικό πούλμαν μας στις γειτονικές Μηλιές για μία νέα περιπατητική εμπειρία στο Πήλιο!


Σήμερα θα ακολουθήσουμε μία πανέμορφη Πηλιορείτικη διαδρομή, που πραγματικά συγκλονίζει με τις απότομες αλλαγές τοπίων και τα σημεία με εξαιρετική θέα!


Θα πεζοπορήσουμε σε παραδοσιακά καλντερίμια και δασικούς δρόμους, ενώ θα κινηθούμε ανάμεσα από δέντρα καστανιών και βαλανιδιών, ανάμεσα από κουμαριές και πουρνάρια, ενώ θα διασχίσουμε και μεγάλες πανέμορφες συστάδες οξιάς μέχρι να τερματίσουμε την πορεία μας στην Τσαγκαράδα. Ένα ξεχωριστό χωριό, που είναι σήμερα στέκι καλλιτεχνών, ενώ κατά τη μυθολογία ήταν ο τόπος όπου έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς ανάμεσα στις πανέμορφες Θεές Ήρα, Αθήνα και Αφροδίτη!


Η Τσαγκαράδα αποτελείται από τέσσερις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες: Άγιοι Ταξιάρχες, που είναι και ο παλαιότερος οικισμός, Αγία Παρασκευή και Άγιος Στέφανος, που βρίσκονται κατά μήκος του δημόσιου δρόμου και Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται χαμηλά στην πλαγιά του βουνού προς τη θάλασσα.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι την Τσαγκαράδα είναι ανηφορική στο πρώτο της μισό, ξεκινώντας από υψόμετρο 360 μ., φτάνοντας μέχρι τα 750 μ., ενώ στη συνέχεια κατηφορίζει σταδιακά μέχρι τα 500 μ. Προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση για να μπορεί κάθε συμμετέχων να ακολουθεί το ρυθμό του συνοδού και να μη καθυστερεί την πεζοπορική ομάδα. Λόγω της εποχής, είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια, ενώ καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικές γκέτες σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι στη διαδρομή.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Σημείο εκκίνησης: 360 μέτρα
• Σημείο τερματισμού: 500 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ στον πιο elegant προορισμό του Πηλίου!


Αναχώρηση γύρω στις 16.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 16 άτομα.


• Μονόκλινο δωμάτιο: 220€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 195€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν 20 θέσεων από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο 3* ξενοδοχείο Στώικος στην Βυζίτσα
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• 1 επαγγελματίας, πιστοποιημένος, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 19 Ιανουαρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022. Μετά την 26η Ιανουαρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 19 Ιανουαρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια και 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως χειμερινό κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, μπουφάν, γάντια, περιλαίμιο, σκούφο κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
14. Μικρή πετσέτα (σε περίπτωση που χρειαστεί να βγάλουμε τα παπούτσια μας για να διασχίσουμε μικρό ρέμα)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ