+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ 19/02 - 20/02

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ 19/02 - 20/02

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

🌿 Small Group Διήμερο Πεζοπορίας στα Μετέωρα || Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022


💯 Ένα νέο διήμερο σφήνα στην καρδιά του χειμώνα για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πιο μικρό και ευέλικτο group πεζοπόρων! Μία private πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στα εντυπωσιακά και παγκοσμίου φήμης Μετέωρα, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO! Εάν είστε λάτρεις του ιδιαίτερου και του διαφορετικού, εάν προτιμάτε τις πιο ιδιωτικές στιγμές συμμετέχοντας σε small group hiking tours, η εκδρομή στα Μετέωρα μπορεί και να είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς και την παρέα σας!


🌄 Λίγα λόγια για τα Μετέωρα


Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ένα τοπίο που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα! Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από γιγάντιους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων!


Εκεί βρίσκονται και τα ξακουστά και τόσο εντυπωσιακά μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους! Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Τα Μετέωρα επίσης αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες αναρριχητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ζουν σε αυτό το πραγματικά μαγικό τοπίο την απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης με αμέτρητες επιλογές διαδρομών!


Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με Green mini bus 20 θέσεων το Σάββατο 19/02 το πρωί για ένα private μαγευτικό διήμερο στα Μετέωρα!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας.


Η εκδρομή πεζοπορίας για όσους θέλουν ένα small group hiking tour μόλις ξεκίνησε και φύγαμε απευθείας για τα καθηλωτικά Μετέωρα! Ένα τόπο βγαλμένο από μυθιστόρημα του Τόλκιν, γνωστό σε όλη την υφήλιο!


Εκεί μας περιμένει μία πραγματικά εντυπωσιακή πεζοπορία, που ξεκινάει από μονοπάτι στους πρόποδες των βράχων! Αφού περάσουμε την ερειπωμένη μονή Παντοκράτορος στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη, θα συνεχίσουμε μέσα στο κατάφυτο δάσος μέχρι να φτάσουμε στο αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής!


Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων μέχρι να φτάσουμε στα εντυπωσιακά μοναστήρια «Μεγάλο Μετέωρο» και «Βαρλαάμ».


Έπειτα, θα κατηφορίσουμε από σκαλιά πρώτα και μονοπάτι στη συνέχεια για να ολοκληρώσουμε την κυκλική μας πορεία.


Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, θα επισκεφθούμε και τα μοναστήρια «Μεγάλο Μετέωρο» και «Βαρλαάμ», που στέκονται κρεμασμένα πάνω στα βράχια και εντυπωσιάζουν!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ήπια ανηφορική στα πρώτα 2/3 της πορείας, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί καθοδική πορεία. Ωστόσο, προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση για να μπορεί κάθε συμμετέχων να ακολουθεί το ρυθμό του συνοδού και να μη καθυστερεί την πεζοπορική ομάδα. Λόγω της εποχής, είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια, ενώ καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικές γκέτες σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι στη διαδρομή.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 250 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 550 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Καστράκι, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Ενώ η συνέχεια είναι γνωστή! Φαγητό και ποτό με Green Oliver κέφι και μπρίο!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, σήμερα μας περιμένει μία νέα εξερεύνηση γύρω από τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς των Μετεώρων!


Από την πλατεία στο Καστράκι θα ακολουθήσουμε αρχικά το δρομάκι προς τα Μετέωρα μέχρι να εισέλθουμε σε μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό θα μας οδηγήσει ανάμεσα από δύο τεράστιους βράχους των Μετεώρων!


Τα σημεία θέας που θα ακολουθήσουν είναι εντυπωσιακά και κόβουν την ανάσα!


Κινούμενοι σε κυκλική πορεία, θα ακολουθήσουμε καλντερίμι το οποίο κατεβαίνει μέχρι την Καλαμπάκα. Και από εκεί, χωρίς να μπούμε μέσα στην κωμόπολη, θα κινηθούμε δυτικά σε δρομάκι στους πρόποδες των βράχων, μέχρι να εισέλθουμε ξανά σε μονοπάτι και να επιστρέψουμε πάλι στο Καστράκι.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ανηφορική στο πρώτο της μισό, ενώ έπειτα γίνεται κατηφορική και συνεχίζει στην ευθεία. Προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση για να μπορεί κάθε συμμετέχων να ακολουθεί το ρυθμό του συνοδού και να μη καθυστερεί την πεζοπορική ομάδα. Λόγω της εποχής, είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια, ενώ καλό είναι να υπάρχουν και ορειβατικές γκέτες σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι στη διαδρομή.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 260 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 540 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να μεταφερθούμε στα πανέμορφα Τρίκαλα, που διασχίζονται από τον ποταμό Λιθαίο! Η πόλη – στολίδι της Θεσσαλίας, που με την ταχεία ανάπτυξής δείχνει το δρόμο της προόδου σε όλη τη χώρα και δε σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα!


Εκεί, θα επισκεφθούμε πρώτα το πανέμορφο Βυζαντινό Κάστρο – Φρούριο, που είναι το σύμβολο της πόλης των Τρικάλων και βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της.


Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και τοπικές λιχουδιές της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και για τον καφέ μας!


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 16 άτομα.


• Μονόκλινο δωμάτιο: 220€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 193€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν 20 θέσεων από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο 3* ξενοδοχείο Μετεωρίτης στο Καστράκι
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• 1 επαγγελματίας, πιστοποιημένος, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 24 Ιανουαρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 4 Φεβρουαρίου 2022. Μετά την 4η Φεβρουαρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 24 Ιανουαρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια και 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως χειμερινό κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, μπουφάν, γάντια, περιλαίμιο, σκούφο κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ