+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ & ΤΗ ΖΙΤΣΑ 09/04 - 10/04

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ & ΤΗ ΖΙΤΣΑ 09/04 - 10/04

SMALL GROUP ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ & ΤΗ ΖΙΤΣΑ 09-10.04

🌿 Small Group Διήμερο Πεζοπορίας στο Ζαγόρι & τη Ζίτσα || Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Απριλίου 2022


💯Ένα νέο διήμερο σφήνα στην καρδιά της άνοιξης για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πιο μικρό και ευέλικτο group πεζοπόρων! Μία private πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στα λατρεμένα Ζαγοροχώρια και τον άγνωστο Δήμο Ζίτσας! Εάν είστε λάτρεις του ιδιαίτερου αλλά και των νέων προορισμών, εάν προτιμάτε τις πιο ιδιωτικές στιγμές συμμετέχοντας σε small group hiking tours, αυτή η διήμερη Green Oliver εκδρομή ίσως είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς και την παρέα σας!


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά! Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για αποδράσεις από τα συνηθισμένα!


Δήμος Ζίτσας


Δήμος Ζίτσας ονομάζεται ο δήμος της Περιφέρειας Ηπείρου που συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Πασσαρώνος και Μολοσσών. Απλώνεται στο μεσοδυτικό τμήμα του Νομού Ιωαννίνων, από τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος των Ιωαννίνων μέχρι τα σύνορα με τη Θεσπρωτία. Εμείς θα επισκεφθούμε τη δημοτική ενότητα Μολοσσών!


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με mini Green bus 20 θέσεων το Σάββατο 09/04 το πρωί για ένα ακόμη ξεχωριστό διήμερο πεζοπορίας!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας.


Η εκδρομή πεζοπορίας για όσους θέλουν ένα small group hiking tour μόλις ξεκίνησε και φύγαμε απευθείας για τη γραφική και σκαρφαλωμένη στα 950 μ. Βίτσα! Στο δρόμο μας, θα κάνουμε ενδιάμεση στάση για σύντομο καφεδάκι, μέχρι να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στο Ζαγόρι!


Και ξάφνου φτάσαμε! Αφού περιηγηθούμε στην όμορφη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Βίτσας, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας κατευθυνόμενοι προς το Δίλοφο, που είναι χτισμένο στα 900 μ. και διατηρεί ακόμη τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αυθεντική Ζαγορίσια ταυτότητα! Το παλαιότερο όνομα του χωριού μέχρι το 1920 ήταν Σοποτσέλι, ονομασία η οποία στα σλάβικα και βλάχικα σημαίνει «τόπος με πολλά νερά»!


Έπειτα, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο γεφύρι και το μνημείο του Καπετάν Αρκούδα στη θέση «Σκούρτη». Το μνημείο κατασκευάστηκε το 2009 από τη Νομαρχιακή Διοίκηση Ιωαννίνων, στο σημείο όπου ο οπλαρχηγός έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με τις Οθωμανικές αρχές στις 6 Αυγούστου 1906.


Και από εκεί θα συνεχίσουμε την πορεία μας  για να συναντήσουμε 4 γεφύρια στη σειρά, που είναι το Καλογερικό, το γεφύρι του Μύλου, το γεφύρι του Πετσιώνη και το γεφύρι του Κοντοδήμου, που βρίσκεται στην έξοδο της χαράδρας «Βικάκι»! Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο για όσους νοσταλγούν εικόνες της παλιάς Ελλάδας και της ζωής στην ύπαιθρο!


H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο Ζαγόρι είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 740 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 950 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε για λίγο τους Κήπους, το χωριό που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μ. και πήρε το όνομά του από τους κήπους με τα οπωροφόρα και τα λουλούδια των παραδοσιακών σπιτιών, που ποτίζονται από τον παραπόταμο Μπαγιώτικο.


Ενώ στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο mini bus μας για να μεταφερθούμε τώρα στο όμορφο ξενοδοχείο μας στο γραφικό Τσεπέλοβο, το µεγαλύτερο σε πληθυσµό από τα χωριά του Ζαγορίου, γνωστό και ως «στολίδι» της Τύμφης!


Και αφού τακτοποιηθούμε, φυσικά θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις σε ταβέρνα του χωριού, ενώ με όσους το επιθυμούν θα συνεχίσουμε και για βραδινό ποτάκι!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία πρωινή βόλτα στο χωριό του Τσεπέλοβου, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για τον επόμενο προορισμό μας!


Σήμερα θα κινηθούμε προς τον άγνωστο σχετικά  Δήμο Ζίτσας και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Μολοσσών!


Εκεί θα πεζοπορήσουμε σε μία πανέμορφη παρακαλάμια διαδρομή, που κινείται μέσα σε  οργιώδη βλάστηση, πλάι στον ποταμό Καλαμά και τους παραποτάμους του!


Πρόκειται για ένα μαγευτικό μονοπάτι, που τα τελευταία χρόνια μάλιστα φιλοξενεί και αγώνες τρεξίματος, ενώ με τόσο μεράκι συντηρούν οι ντόπιοι για να αναδείξουν τον τόπο τους!


H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 130 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 270 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, μας περιμένει ηπειρώτικο φαγάκι, που θα είναι το επιστέγασμα του συναρπαστικού διημέρου μας!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 16 άτομα.


• Μονόκλινο δωμάτιο: 220€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 197€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν 20 θέσεων από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο 3* Ξενοδοχείο Παπιγκιώτης στο Τσεπέλοβο
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
1 επαγγελματίας, πιστοποιημένος, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 3 Μαρτίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 17 Μαρτίου 2022. Μετά την 17η Μαρτίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 3 Μαρτίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

12. Ταυτότητα

13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία

14. Μικρή πετσέτα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ