+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ VOL. 1 01/06

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ VOL. 1 01/06

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ VOL. 1

🚣‍♂‍ Sea Kayak στο Διάπορο στη Σιθωνία Vol. 1 || Τρίτη 1 Ιουνίου 2021


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή δράσης στη θάλασσα από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στη Σιθωνία Χαλκιδικής! Μία πραγματικά συναρπαστική εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες για τους λάτρεις του θαλάσσιου καγιάκ! Κρυστάλλινα νερά και ερημικές παραλίες στο νησί Διάπορος μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τα 14 άτομα.


💚 Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


👌 Διάπορος


Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού και μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης!


Ο κόλπος του καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα αρκετά ζεστά, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από μαγευτικό πευκοδάσος!


Ευρήματα στη γύρω περιοχή μαρτυρούν ότι ο Διάπορος κατοικείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού.


😎 Πληροφορίες Δραστηριότητας


Θα ξεκινήσουμε από τη Βουρβουρού με τα θαλάσσια καγιάκ για να προσεγγίσουμε το νησί απέναντι διανύοντας μία απόσταση 2 περίπου χιλ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις μικρές και πολύ καλά κρυμμένες παραλίες του μαγικού νησιού, καθώς και τα μεγάλα λευκά βράχια της περιοχής!


Θα βουτήξουμε στη θάλασσα, θα ανακαλύψουμε παρέα το βυθό της, θα αράξουμε σε ερημικές παραλίες, θα κάνουμε στάσεις ξεκούρασης, όπου σε μία από αυτές θα μείνουμε περισσότερο για ένα ονειρικό πικ-νικ κάτω από τα καταπράσινα πεύκα!


Μία ημέρα στη θάλασσα με καγιάκ, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας!


Η θαλάσσια διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προς και γύρω από το νησί Διάπορος είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με ικανοποιητική φυσική κατάσταση και στοιχειώδη γνώση χειρισμού κουπιού (θα πραγματοποιηθεί σύντομο μάθημα πριν ξεκινήσουμε). Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες μπάνιο στη θάλασσα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πλεύσης: 2 – 3 ώρες
• Συνολικός χρόνος δραστηριότητας: 6 – 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


🔎 Γενικές Πληροφορίες


Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την αναχώρησή μας για την ασφαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας κατά COVID-19, όπως ορίζει η πολιτεία.


Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γύρω στις 19.30.


Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής στη δραστηριότητα / άτομο: 30€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Επαγγελματίας, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ενοικίαση μονών και διπλών sea kayak

• Dry bags και σωσίβια

• Φωτογραφική κάλυψη

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)

• ΦΠΑ


Σημαντική σημείωση: Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί ομαδικά από Θεσσαλονίκη με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με κόστος ανά άτομο περίπου 7 – 8 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 20 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες

2. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, αδιάβροχο/αντιανεμικό, σορτς, βερμούδα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)

4. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)

5. Φαγητό για το πικ-νικ, όπως σάντουιτς, πίτες, μικρό τάπερ με φαγητό, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ (απαραιτήτως)

6. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

7. Αλλαξιά ρούχων

8. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

9. Μάσκα θαλάσσης ή γυαλιά κολύμβησης, αναπνευστήρας (προαιρετικά)


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ