+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 16/06

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ
ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 16/06

SEA KAYAK ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 16.06

🚣 Sea Kayak στο Διάπορο στη Σιθωνία || Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

 

💯 Μία ακόμη μονοήμερη εκδρομή δράσης στη θάλασσα από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στη Σιθωνία Χαλκιδικής! Μία πραγματικά συναρπαστική εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες για τους λάτρεις του θαλάσσιου καγιάκ! Κρυστάλλινα νερά και ερημικές παραλίες στο νησί Διάπορος μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε! Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τα 14 άτομα.

 

💚 Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


👌 Διάπορος


Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού και μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης!


Ο κόλπος του καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα αρκετά ζεστά, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από μαγευτικό πευκοδάσος!


Ευρήματα στη γύρω περιοχή μαρτυρούν ότι ο Διάπορος κατοικείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού.


😎 Πληροφορίες Δραστηριότητας

 

Θα ξεκινήσουμε από τη Βουρβουρού με τα θαλάσσια καγιάκ για να προσεγγίσουμε το νησί απέναντι διανύοντας αρχικά μία απόσταση 2 περίπου χιλ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις μικρές και πολύ καλά κρυμμένες παραλίες του μαγικού νησιού, καθώς και τα μεγάλα λευκά βράχια της περιοχής!


Θα συνεχίσουμε με τα καγιάκ για άλλα 2-3 χιλ. για να προσεγγίσουμε ακόμη πιο απόμερες παραλίες, όπου θα βουτήξουμε στη θάλασσα, θα ανακαλύψουμε παρέα το βυθό της, θα αράξουμε και θα μείνουμε για ένα ονειρικό πικ-νικ κάτω από τα καταπράσινα πεύκα!


Μία ημέρα στη θάλασσα με καγιάκ, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία, πραγματοποιώντας και πάλι ενδιάμεσες στάσεις για την ξεκούρασή μας και ακόμη περισσότερες βουτιές!


Η θαλάσσια διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προς και γύρω από το νησί Διάπορος είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με ικανοποιητική φυσική κατάσταση και στοιχειώδη γνώση χειρισμού κουπιού (θα πραγματοποιηθεί σύντομο μάθημα πριν ξεκινήσουμε). Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες μπάνιο στη θάλασσα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πλεύσης: 3 ώρες
• Συνολικός χρόνος δραστηριότητας: 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


🔎 Πληροφορίες Μετακίνησης


Η μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Ο συνοδός της εκδρομής μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 4 συμμετέχοντες. Όσοι από τους υπολοίπους έχετε διαθέσιμο ΙΧ, εφόσον το επιθυμείτε, θα μπορούσατε να το μοιραστείτε με άλλους συμμετέχοντες για τη μετακίνηση (carpool). To κόστος ανά άτομο σε κάθε όχημα είναι περίπου 7 – 10€ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το τουριστικό γραφείο Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων προς και από τη Χαλκιδική.


Η συνάντηση για την αναχώρησή μας είναι στις 08.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αναχώρησή μας.


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 19.30.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


30€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


Επαγγελματίας, έμπειρος συνοδός του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ενοικίαση διπλών και μονών sea kayak
• Dry bags και σωσίβια
• Φωτογραφική κάλυψη
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Το υπολειπόμενο ποσό των 10€ θα πληρωθεί απευθείας στο γκισέ των καγιάκ.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 10 Ιουνίου 2022. Από 11 Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
2. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, αδιάβροχο/αντιανεμικό, σορτς, βερμούδα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
5. Φαγητό για το πικ-νικ, όπως σάντουιτς, πίτες, μικρό τάπερ με φαγητό, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ (απαραιτήτως)
6. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
7. Αλλαξιά ρούχων
8. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
9. Μάσκα θαλάσσης ή γυαλιά κολύμβησης, αναπνευστήρας (προαιρετικά)

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ