+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 19/03

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 19/03

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛIΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 19/03

🌿 Safari Ποδηλασίας στο Δέλτα Αξιού και τη Λιμνοθάλασσα Γαλλικού

📆 Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

 

💯 Μία μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που επισκέπτεται αυτή τη φορά το μαγευτικό Δέλτα Αξιού και τη Λιμνοθάλασσα του Γαλλικού! Μία διαφορετική εμπειρία εξερεύνησης με ποδήλατο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές στον υδροβιότοπο απολαμβάνοντας ανεπανάληπτες εικόνες του τοπίου και της ορνιθοπανίδας της περιοχής! Ενώ φυσικά θα χαρούμε και ένα ακόμη πικ-νικ στη φύση! Join the Green Cycle Safari για μία ποδηλατική Κυριακή, που θα μείνει αξέχαστη!

 

Λίγα λόγια για την περιοχή


Το Δέλτα Αξιού και η Λιμνοθάλασσα του Γαλλικού ποταμού αποτελούν ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον σπουδαίας οικολογικής αξίας.


Το Δέλτα φιλοξενεί 215 είδη πουλιών και προστατεύεται μάλιστα τόσο από τη συνθήκη Ραμσάρ όσο και από το δίκτυο Natura 2000. Στην περιοχή συναντάμε κυρίως καλαμιώνες, τους οποίους διαδέχονται ατελείωτες καλλιεργημένες εκτάσεις ορυζώνων. Αγελάδες ακόμη μέχρι και άγρια άλογα βόσκουν στα βαλτώδη εδάφη, ενώ νησίδες παρόχθιων δασών με ιτιές, σκλήθρα και λεύκες συνθέτουν μία πραγματικά μαγευτική εικόνα!


Η Λιμνοθάλασσα του Γαλλικού είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού. Η περίπτωση της είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα υγρότοπο που δημιουργήθηκε από την καθίζηση του εδάφους. Σήμερα η λιμνοθάλασσα καλύπτει μία έκταση 2.260 στρεμμάτων, ενώ ο πυθμένας της βρίσκεται 0,5 – 1 μέτρο κάτω από τη θάλασσα.


Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε αυτή την πανέμορφη περιοχή είναι ποδηλατώντας και ανακαλύπτοντας τις άγνωστες ομορφιές αυτού του μοναδικού υδάτινου τοπίου!


💚 Περιγραφή Ποδηλατικής Διαδρομής – Διάσχιση


👉 Χαλάστρα – Δέλτα Αξιού – Καλοχώρι


Με λεωφορείο θα μεταβούμε στη Χαλάστρα, από όπου θα ξεκινήσει η συναρπαστική ποδηλατική εκδρομή μας! Αρχικά θα κινηθούμε με κατεύθυνση προς το Δέλτα Αξιού, ενώ έπειτα θα ακολουθήσουμε πορεία που θα μας οδηγήσει μέχρι τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου.


Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, καθώς και να απολαύσουμε το πικ-νικ μας με θέα τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι γενικά σε επίπεδο έδαφος με άσφαλτο, χωματόδρομο και ανάχωμα μέτριας επιφάνειας. Η συνολική διάσχιση είναι περίπου 25 χιλ.


Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με το λεωφορείο μας, που θα μας μεταφέρει πίσω στο σημείο εκκίνησης.


🥇 Επίπεδο Δυσκολίας Διαδρομής

 

🚲 85 % Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση


Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.


🚲🚲 15% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση


Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.


Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα).


🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου


Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).


Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ (παράδοση μόνο από το σημείο συνάντησης στην Green Oliver βάση στην οδό Αθ. Σταγειρίτη 21 στην Πυλαία).


🔎 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 19/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• Ώρα Συνάντησης: 08.30
• Σημείο Συνάντησης: Green Oliver βάση, Αθ. Σταγειρίτη 21, 54352 στην Πυλαία
• Ώρα Αναχώρησης: 09.00
• Ώρα Επιστροφής: 16.30 – 17.00


Παρακαλείσθε να είστε στις 08.30 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


34€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (με δικό σας ποδήλατο)
39€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (με ποδήλατο από το στόλο μας)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από τη βάση Green Oliver στην Πυλαία προς τη Χαλάστρα και επιστροφή από το Καλοχώρι στο σημείο εκκίνησης
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ / πικ-νικ
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση όλου του ποσού τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 14 Μαρτίου 2023. Από 15 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 14 Μαρτίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή


• MTB, trekking ή all-terrain ποδήλατο
• Ποδηλατικό κράνος
• Trail running ή αθλητικά παπούτσια
• Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, παντελόνι, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, γιλέκο, αντιανεμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
• Έξτρα σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
• Καπέλο, γυαλιά ηλίου
• Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
• Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
• Μάσκα προστασίας προσώπου
• Κιάλια (για παρατηρήσεις)
• Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Επίσης για δικό σας ποδήλατο (απαραιτήτως):


• Τρόμπα
• Σαμπρέλα
• Πολυεργαλείο


Σημείωση: Εάν συμμετέχετε στην εκδρομή με δικό σας ποδήλατο και δεν έχετε δική σας σαμπρέλα, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλαχθεί η σαμπρέλα του ποδηλάτου σας ή να χρησιμοποιήσετε εφεδρικό ποδήλατο του στόλου μας η χρέωση είναι 5€.


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ