+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ 02/04

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ 02/04

SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ 02/04

🌿 Safari Ποδηλασίας στη Λίμνη Βόλβη

📆 Κυριακή 2 Απριλίου 2023

 

💯 Μία μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που επισκέπτεται αυτή τη φορά τη μαγευτική Λίμνη Βόλβη! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης με ποδήλατο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον υδροβιότοπο και να ανακαλύψουμε τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του! Ενώ φυσικά θα χαρούμε και ένα ακόμη πικ-νικ στη φύση! Join the Green Cycle Safari για μία ακόμη ποδηλατική Κυριακή με ανεπανάληπτες εικόνες της ελληνικής υπαίθρου! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus.


 Λίγα λόγια για τη Λίμνη Βόλβη


Είναι η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της χώρας! Αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα με καλαμιώνες, υγρά λιβάδια, υδρόφιλα φυτά και πολλά δέντρα. Στο νότιο μέρος της συναντάμε το παραλίμνιο δάσος της Απολλωνίας, με τα υπεραιωνόβια δέντρα και την πλούσια χλωρίδα συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων.


Η ιχθυοπανίδα της Βόλβης περιλαμβάνει 24 είδη ψαριών, με τη λιπαριά μάλιστα να μην συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ενώ στην περιοχή διαχειμάζουν και πολλά αποδημητικά πουλιά.


Η λίμνη Βόλβη εντάσσεται στους 11 ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας, που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ramsar.


💚 Περιγραφή Ποδηλατικής Διαδρομής – Διάσχιση


👉 Σχολάρι – Νυμφόπετρα – Απολλωνία


Με αφετηρία τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Σχολαρίου θα ξεκινήσουμε την ποδηλατική διαδρομή μας, διασχίζοντας το ομώνυμο χωριό με κατεύθυνση ανατολικά επί της επαρχιακής οδού. Πριν τον οικισμό στα αριστερά θα κάνουμε στάση στις Νυμφόπετρες, ένα γεωλογικό φαινόμενο που θα μας καταπλήξει!


Κατόπιν θα συνεχίσουμε ευθεία προς το χωριό Νυμφόπετρα, από όπου θα κατηφορίσουμε νότια σε αγροτικό δρόμο, διασχίζοντας κάθετα ένα ρέμα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μέχρι να φτάσουμε στο χωριό Περιστερώνας, έχοντας διασχίσει όλη τη δυτική πλευρά της λίμνης Βόλβης!


Θα συνεχίσουμε σε αγροτικούς δρόμους, κινούμενοι τώρα στη νότια πλευρά της λίμνης, μέχρι να βγούμε στα εγκαταλειμμένα Λουτρά Απολλωνίας.


Με κατεύθυνση προς το χωριό Απολλωνία θα προσπεράσουμε γραφικά σπιτάκια με όμορφους κήπους, ώσπου να συναντήσουμε τελικά το Βήμα του Απ. Παύλου! Πρόκειται για έναν μεγάλο επίπεδο βράχο, επί του οποίου, κατά την παράδοση, στάθηκε και μίλησε ο Απόστολος Παύλος. Από πάνω του απλώνει τα κλαδιά του ένα υπεραιωνόβιο πλατάνι, το οποίο έχει κηρυχθεί Μνημείο της Φύσης.


Από εδώ η διαδρομή μας συνεχίζει βορειοανατολικά μέσα από χωματόδρομο με κατεύθυνση προς το δάσος της Απολλωνίας. Κάνοντας τον κύκλο του δάσους, θα καταλήξουμε πάλι στο σημείο όπου βρίσκεται το Βήμα του Απ. Παύλου και το Οθωμανικό λουτρό. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, καθώς και να απολαύσουμε το πικ-νικ μας!


Το μήκος της ποδηλατικής διαδρομής μας είναι περίπου 30 χιλ.


🥇 Επίπεδο Δυσκολίας Διαδρομής

 

🚲 85 % Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση


Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.


🚲🚲 15% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση


Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.


Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα).


🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου


Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).


Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ (παράδοση μόνο από το σημείο συνάντησης στην Green Oliver βάση στην οδό Αθ. Σταγειρίτη 21 στην Πυλαία).


🔎 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 02/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• Ώρα Συνάντησης: 08.30
• Σημείο Συνάντησης: Green Oliver βάση, Αθ. Σταγειρίτη 21, 54352 στην Πυλαία
• Ώρα Αναχώρησης: 09.00
• Ώρα Επιστροφής: 17.00 – 18.00


Παρακαλείσθε να είστε στις 08.30 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• 36€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (με δικό σας ποδήλατο)
41€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (με ποδήλατο από το στόλο μας)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από τη βάση Green Oliver στην Πυλαία και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ / πικ-νικ
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση όλου του ποσού τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 28 Μαρτίου 2023. Από 29 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 28 Μαρτίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή


• MTB, trekking ή all-terrain ποδήλατο
• Ποδηλατικό κράνος
• Trail running ή αθλητικά παπούτσια
• Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, παντελόνι, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, γιλέκο, αντιανεμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
• Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
• Έξτρα σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
• Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
• Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
• Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
• Μάσκα προστασίας προσώπου
• Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Επίσης για δικό σας ποδήλατο (απαραιτήτως):


• Τρόμπα
• Σαμπρέλα
• Πολυεργαλείο


Σημείωση: Εάν συμμετέχετε στην εκδρομή με δικό σας ποδήλατο και δεν έχετε δική σας σαμπρέλα, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλαχθεί η σαμπρέλα του ποδηλάτου σας ή να χρησιμοποιήσετε εφεδρικό ποδήλατο του στόλου μας η χρέωση είναι 5€.


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ