+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 26/10 - 28/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 26/10 - 28/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

🌿 Green πεζοπορικό τριήμερο Αγίου Δημητρίου στη Στερεά Ελλάδα || Τρίτη 26 – Τετάρτη 27 – Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021


💯 Το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου ταξιδεύουμε και πεζοπορούμε στη φύση και την ιστορία της Στερεάς Ελλάδας! Δελφοί, Παρνασσός, Ιτέα, Παύλιανη, Αράχωβα και Γαλαξίδι! Μία πεζοπορική εκδρομή έκπληξη με έντονο φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και ατελείωτο κέφι με την πιο φρέσκια παρέα της Θεσσαλονίκης και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς του γραφείου τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας! Εσύ θα λείπεις από αυτό ταξίδι;


✅ Ιτέα


Πρόκειται για μια παραλιακή κωμόπολη περιτριγυρισμένη από βουνά! Βρίσκεται νότια της Άμφισσας στο νομό Φωκίδας και βρέχεται από τον Κρισσαίο κόλπο, ενώ πίσω της υψώνονται τα βουνά της Γκιώνας και του Παρνασσού! Χτίστηκε το 1830 και έχει πληθυσμό περίπου 9000 κατοίκους, ενώ λέγεται πως πήρε το όνομα της από τις ιτιές που ευδοκιμούσαν στην περιοχή. Σήμερα αποτελεί παραθεριστικό κέντρο, αλλά και εμπορικό λιμάνι, καθώς και το δικό μας ορμητήριο για το τριήμερο!


✅ Δελφοί


Οι Δελφοί, γνωστοί και ως ομφαλός της γης, είναι χτισμένοι στους πρόποδες του Παρνασσού. Πρόκειται για μία από τις πιο ξακουστές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, όπου συναντάται το πανελλήνιο ιερό αλλά και το ομώνυμο μαντείο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην περιοχή προϋπήρχε ιερό αφιερωμένο στη Γη και από τα χάσματα του εδάφους του εκλύονταν αέρια, τα οποία δημιουργούσαν μία κατάσταση έκστασης στους παριστάμενους! Το μαντείο φυλούσε ο Πύθων, ένα τεράστιο ερπετό, το οποίο κατάφερε να σκοτώσει ο θεός Απόλλων!


Σήμερα, οι Δελφοί έχουν ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.


1η ημέρα


Αναχώρηση με green bus την Τρίτη 26/10 το πρωί για ένα ακόμη μαγευτικό τριήμερο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Off we go once again και το ταξίδι πεζοπορίας, εξερεύνησης και πολιτισμού από το γραφείο τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver μόλις ξεκίνησε!


Και εμείς κινούμαστε νότια προς αναζήτηση νέων super εμπειριών με πρώτο μας σταθμό το χωριό Παύλιανη στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Οίτης σε υψόμετρο 1040 μ.!


Εκεί, θα ακολουθήσουμε κυκλική πεζοπορική διαδρομή μέσα στο πυκνό εντυπωσιακό ελατόδασος του αισθητικού πάρκου της Παύλιανης, που κινείται παράλληλα με τον Ασωπό ποταμό! Ενώ φυσικά θα επισκεφτούμε και το γνωστό «Θρόνο του Δία», που στέκεται επιβλητικά στην άκρη του βράχου!


Μία πορεία βατή, που απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσικά κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας, θα κινηθούμε τώρα ακόμη νοτιότερα για να επισκεφτούμε το γραφικό Γαλαξίδι, χτισμένο στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου! Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό δίπλα στη θάλασσα!


Ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό τώρα την Ιτέα, όπου θα κάνουμε check-in στο ξενοδοχείο μας. Έπειτα, θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινές βόλτες και χαλάρωση στην παραλιακή κωμόπολη!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς το χωριό Καλύβια Λιβαδίου στους πρόποδες του Παρνασσού, από όπου θα ξεκινήσουμε και την πεζοπορία μας από υψόμετρο περίπου 1150 μ.!


Θα κινηθούμε σε μονοπάτι που αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 με πρώτο προορισμό το Κωρύκειο Άντρο ή σπήλαιο του Πανός, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού σε υψόμετρο 1360 μ. Το σπήλαιο έχει βάθος 100 μέτρα και ήταν αφιερωμένο στο θεό Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες, ενώ σύμφωνα με τον Αισχύλο αποτελούσε χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων! Εκεί, θα απολαύσουμε τη φανταστική θέα, προτού συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τους ιστορικούς Δελφούς σε υψόμετρο γύρω στα 600 μ.!


Η πορεία που θα πραγματοποιήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 13 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για λίγη ξεκούραση ή μεζέδες στην παραθαλάσσια Ιτέα!


Το απόγευμα θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για μετακίνηση με το πούλμαν στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα! Η Αράχωβα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 960 μ. στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, ενώ καταλήγει στη χαράδρα που διασχίζει ο ποταμός Πλείστος. Εκεί, στην πλακόστρωτη πλατεία «Λάκκα», θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να σουλατσάρουμε και να απολαύσουμε απογευματινοβραδινά ποτά και φαγητό!


Το βραδάκι θα επιστρέψουμε με το πούλμαν και πάλι πίσω στο ξενοδοχείο μας.


3η ημέρα


Έπειτα από ένα απολαυστικό πρωινό, θα κάνουμε check-out για να ακολουθήσει μία μέρα σήμερα με έντονα ιστορικό ενδιαφέρον!


Θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς τους Δελφούς, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, να θαυμάσουμε το μεγαλείο του Ναού της Αθηνάς και του Ιερού του Απόλλωνα!


Οι Δελφοί υπήρξαν το πνευματικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Ελλήνων, όπου βρισκόταν το πανελλήνιο ιερό και το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας!


Στη συνέχεια, για να ολοκληρώσουμε την ιστορική μας διαδρομή, θα ακολουθήσουμε τα χνάρια των αρχαίων προσκυνητών στο μονοπάτι από τους Δελφούς προς την Κίρρα!


Η Κίρρα αποτελούσε το επίνειο των Δελφών για όσους επισκέπτονταν το ιερό από τη θαλάσσια οδό. Κατηφορίζοντας, θα απολαύσουμε τη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο, ενώ θα διασχίσουμε και τον περίφημο ελαιώνα της Άμφισσας!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή με ήπια κατάβαση και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Γεμάτοι με νέες εμπειρίες για μία ακόμη φορά, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Κατά τη διαδρομή μας θα πραγματοποιηθεί στάση για φαγητό και καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• Μονόκλινο δωμάτιο: 249€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 204€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 3* ξενοδοχείο Γαλήνη στην Ιτέα http://www.iteahotel.com/
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• 2 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Σημείωση: Την 28η Οκτωβρίου η είσοδος στους Δελφούς θα είναι ελεύθερη.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου 2021. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το γραφείο τουρισμού.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 5 Οκτωβρίου 2021. Μετά τις 5 Οκτωβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου 2021).


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ