+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ: ΦΛΕΓΓΑ
ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ-ΒΟΒΟΥΣΑ-ΔΙΣΤΡΑΤΟ! 17/08 - 19/08

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ: ΦΛΕΓΓΑ
ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ-ΒΟΒΟΥΣΑ-ΔΙΣΤΡΑΤΟ! 17/08 - 19/08

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ: ΦΛΕΓΓΑ-ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ-ΒΟΒΟΥΣΑ-ΔΙΣΤΡΑΤΟ! 17-19/08

💯 Πεζοπορική διάσχιση στη Βάλια Κάλντα! Από τη Φλέγγα και το Αρκουδόρεμα μέχρι τη Βοβούσα, αλλά και το Δίστρατο! 

📆 Σάββατο 17 – Κυριακή 18 – Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024


🌿 Το γραφείο τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver έχει ταυτιστεί εδώ και πολλά χρόνια με τον αγαπημένο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, τη μαγευτική «Βάλια Κάλντα»! Αυτή τη φορά επισκεπτόμαστε το δρυμό,  ανεβαίνουμε στην κορυφή και τις λίμνες της Φλέγγας, βουτάμε στο Αρκουδόρεμα, ζούμε νέες Green Oliver στιγμές στη Βοβούσα και πεζοπορούμε μέχρι το Δίστρατο! Ένα νέο διαφορετικό ταξίδι, που απευθύνεται σε δυνατές και δυνατούς πεζοπόρους για πορείες συνολικού μήκους 45+ χιλ., σε λάτρεις της εξερεύνησης και της περιπέτειας, σε όσες και όσους δε χορταίνουν την καταπράσινη και παρθένα φύση, αλλά και σε φυσιολάτρες που αναζητούν στιγμές δροσιάς μακριά από τους πολύβουους τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού! Μία εξόρμηση σταθμός με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join us και φύγαμε με αστείρευτη ενέργεια και ατελείωτο κέφι για τον πιο Green προορισμό της Ελλάδας! 


✅ Βάλια Κάλντα


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966, με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό, στο οποίο θα πάμε! Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του Αώου.


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 17 Αυγούστου 2024 


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 17/08 για ένα μαγευτικό τριήμερο ταξίδι στην καρδιά της καταπράσινης κοιλάδας και της άγριας ζωής! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 06.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 06.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Αναχώρηση με κατεύθυνση προς το Μέτσοβο και από εκεί προς τη μαγευτική λίμνη των Πηγών Αώου!


Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας κινούμενοι προς την κορυφή της Φλέγγας σε υψόμετρο 2157μ., εκεί από όπου θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τις κορυφές των Τζουμέρκων, της Τύμφης και του Ολύμπου!


Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τις παγετωνικής προέλευσης λίμνες, τις ξακουστές αλπικές λίμνες της Φλέγγας! Ένα από τα πλέον επιβλητικά τοπία της ελληνικής υπαίθρου!


Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα, όπου και θα παραμείνουμε προσωρινά σε διαμορφωμένο χώρο. Σε αυτό το σημείο όχημα υποστήριξης θα μας μεταφέρει φαγητό και τον εξοπλισμό μας.


Ένα μαγευτικό βράδυ στη φύση κάτω από τον έναστρο ουρανό.


Η σημερινή πεζοπορική διαδρομή απευθύνεται σε συμμετέχοντες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 18 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 900 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 7.30 – 8.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 15+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


2η ημέρα – 18 Αυγούστου 2024 


Χωρίς να βιαζόμαστε και αφού πάρουμε το πρωινό μας, συμμαζευόμαστε και ξεκινάμε με όλα μας τα πράγματα πεζοπορία παράλληλα με το Αρκουδόρεμα. Μέχρι τη στιγμή, που θα κάνουμε στάση για μπανάκι σε εντυπωσιακές βάθρες!


Ενώ στη συνέχεια θα κινηθούμε προς τη Βοβούσα, όπου κατά την πεζοπορία μας θα χρειαστεί να διασχίσουμε τρεις φορές το Αρκουδόρεμα και μία τον Αώο στα «Σμιξώματα»!


Τα τελευταία τρία χιλιόμετρα της πορείας μας είναι σχετικά εύκολα και έτσι μετά από μία ώρα ακόμη πεζοπορίας μας θα βρεθούμε στο φιλόξενο και αγαπημένο καταφύγιο της Βάλια Κάλντα, που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλ. έξω από τη Βοβούσα.


Η σημερινή πεζοπορική διαδρομή απευθύνεται σε συμμετέχοντες με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 350 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 13+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα είτε να μείνουμε μέσα σε δωμάτια είτε να στήσουμε σκηνές έξω από το καταφύγιο.


Ελεύθερος χρόνος για ντουζ, ζεστό φαγάκι και άραγμα για το υπόλοιπο της ημέρας σε απόσταση μιας ανάσας από τον Αώο!


3η ημέρα – 19 Αυγούστου 2024 


Σήμερα σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί, συμμαζευόμαστε και ξεκινάμε την πορεία μας!


Η εκκίνηση θα γίνει από το καταφύγιο περπατώντας αρχικά 2,5 χιλ. μέχρι τη Βοβούσα. Και από το γραφικό χωριό θα συνεχίσουμε σε χωματόδρομο για άλλα 2,5 χιλ., έχοντας στα αριστερά μας τον εντυπωσιακό Αώο.


Μέχρι που θα εισέλθουμε σε όμορφο μονοπάτι, που σύντομα μας οδηγεί στο ρέμα του Καταρράκτη. Αφού το διασχίσουμε, θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε μέχρι να συναντήσουμε πάλι χωματόδρομο στη θέση «Παλαιομονάστηρο» και να μπούμε στη Βάλια Στάθη, ένα πραγματικά πλούσιο οικοσύστημα με ρέματα, πηγές, πεύκα και φυλλοβόλα δέντρα.


Θα ανηφορίσουμε πια, για να βρεθούμε τώρα σε δασικούς βοσκότοπους και να καταλήξουμε στο Δίστρατο.


Η σημερινή πεζοπορική διαδρομή απευθύνεται σε συμμετέχοντες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 19,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 1100 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 7.30 – 8.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 15+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα απολαύσουμε φαγητό στο χωριό, ενώ νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


Σημαντικό: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν την τελευταία ημέρα, υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν όλο το πρωινό στη Βοβούσα και τη Βάλια Κάλντα και να μεταφερθούν με το λεωφορείο μας το μεσημέρι στο Δίστρατο.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με διαμονή ένα βράδυ σε δωμάτιο στο καταφύγιο/άτομο: 215€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Με διαμονή ένα βράδυ σε σκηνή έξω από το καταφύγιο σε ιδιωτικό χώρο/άτομο: 205€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Παρατηρήσεις:


Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν δική τους σκηνή βουνού.

• Οι συμμετέχοντες με σκηνή έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις τουαλέτες και τις ντουζιέρες του καταφυγίου, όπου υπάρχει ζεστό νερό.

• Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχει και βρύση με νερό.

• Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να φέρουν μαζί τους γκαζάκι, παρά να έχουν κονσέρβες και ξηρά τροφή.

•  Το άναμμα φωτιάς απαγορεύεται αυστηρά, καθώς η εκδρομή θα λάβει χώρα μέσα στην αντιπυρική περίοδο. 


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 1 διανυκτέρευση στο καταφύγιο Βάλια Κάλντα σε δωμάτια με κουκέτες ή σε σκηνή έξω από το καταφύγιο

• Τη μεταφορά του εξοπλισμού μας και φαγητού το απόγευμα του Σαββάτου στο σημείο του προσωρινού camp

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 65€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 4 Ιουλίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 25 Ιουλίου 2024. Από την 26η Ιουλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 4 Ιουλίου 2024).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20 – 25 lt για την 1η και την 3η ημέρα

4. Μεγάλο ορειβατικό σακίδιο πλάτης 50 – 65 lt, που θα μεταφερθεί με το όχημα υποστήριξης το απόγευμα της 1ης ημέρας και θα το κουβαλάμε τη 2η ημέρα πάνω μας μέχρι το καταφύγιο Βάλια Κάλντα έξω από τη Βοβούσα

5. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως βερμούδα, κολάν, ορειβατικό παντελόνι, t-shirt, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ

6. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες

7. 2 μπουκάλια νερού 1,5 lt (νερό θα συλλέξουμε και από πηγές)

8. Επαρκή σνακ τριημέρου, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κονσέρβες κλπ

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες πρέπει να προβλέψουν προμήθειες για πρωινό γεύμα τη 2η ημέρα 

9. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών, είδη προσωπικής υγιεινής, σαπούνι

10. Πετσέτα σώματος και μικρή πετσέτα (για τη διάσχιση των ποταμών)

11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

12. Μαγιό, σαγιονάρες

13. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

14. Σκηνή, sleeping bag, υπόστρωμα

15. Φακό, powerbank, 2-3 σακούλες σκουπιδιών

16. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ