+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
ΕΝΙΠΕΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 07/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ
ΕΝΙΠΕΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 07/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 07.05

🌿 Πεζοπορική διάσχιση Φαραγγιού Ενιπέα στον Όλυμπο || Σάββατο 7 Μαΐου 2022

 

💯 Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο αγαπημένο Φαράγγι του Ενιπέα στον Όλυμπο! Μία από τις ομορφότερες διασχίσεις της Ελλάδας μέσα σε καταπράσινο τοπίο με έντονη την παρουσία του υγρού στοιχείου παντού! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό Λιτόχωρο, όπου θα επισκεφθούμε τα σύγχρονα καφενεία στην περιοχή του Νερόμυλου! Join the Green bus and be part of the nature trip!

 

 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


 Ενιπέας


Ο Ενιπέας είναι ποταμός του Ολύμπου με συνεχή ροή όλο το χρόνο, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Έχει τις πηγές του λίγο πιο πάνω από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1200 μέτρα, ενώ το φαράγγι του είναι ξακουστό και πόλος έλξης περιηγητών και φυσιολατρών από όλο τον κόσμο!


Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ενιπέας ήταν ένας πολύ όμορφος άντρας, τον οποίο διεκδίκησαν πολλές από τις θεές! Ωστόσο, ο ίδιος πιάστηκε στα δίχτυα του έρωτα της θεάς Αφροδίτης, προκαλώντας την οργή της θεάς Ήρας! Για να τον εκδικηθεί, τον μεταμόρφωσε σε ποταμό και τον καταράστηκε να μην εκβάλει πουθενά μέσα στο Αιγαίο παρά να χάνεται μέσα στους κάμπους της Πιερίας.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Αφού φτάσουμε στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου σε υψόμετρο 900 μ. περίπου, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος μέσα στο κατάφυτο Φαράγγι του Ενιπέα!


Έπειτα, θα συναντήσουμε αμέτρητα καταρρακτάκια, όμορφες ξύλινες γέφυρες, δροσερές λιμνούλες, που θα μας συνοδεύουν καθώς διασχίζουμε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Ολύμπου!


Θα δούμε στα αριστερά μας να ορθώνεται η Ζηλνιά, ένα μεγάλο και εντυπωσιακό αναρριχητικό πεδίο της περιοχής, ενώ κατεβαίνοντας προς τα κάτω θα απολαύσουμε τη μαγική θέα του Αιγαίου πελάγους!


Τελικός προορισμός μας η θέση Μύλοι πάνω από το Λιτόχωρο!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω του πετρώδους ανάγλυφου σε μεγάλο τμήμα του μονοπατιού δε προτείνεται σε άτομα με ευαισθησία στα γόνατα. Ξεκινάει από υψόμετρο 900 μ. και κατεβαίνει μέχρι τα 300 μ., ωστόσο στο ενδιάμεσο έχει συνεχή ανεβοκατεβάσματα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα περπατήσουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο του Λιτοχώρου, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, φαγητό ή ακόμη και τα αγαπημένα μας σφηνάκια, όπως συνηθίζουμε στις τελευταίες μας επισκέψεις στον Όλυμπο!


Επιστροφή με το πούλμαν στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 07/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

 

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 3 Μαΐου 2022. Από 4 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα
12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ