+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ VIA CORDATA
ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ! 20/04 - 21/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ VIA CORDATA
ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ! 20/04 - 21/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ VIA CORDATA ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ! 20-21/04

🌿 Green Πεζοπορίες και Via Cordata στα Μετέωρα!

📆 Σάββατο 20 – Κυριακή 21 Απριλίου 2024


💯 Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, πραγματοποιεί ένα διήμερο σφήνα στην καρδιά της άνοιξης για όσες και όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να πεζοπορήσουν στα καθηλωτικά Μετέωρα! Μία διαφορετική όμως απόδραση από τα συνηθισμένα, κατάλληλη και για εκείνες και εκείνους που αναζητούν μοναδικές στιγμές αδρεναλίνης με την εμπειρία της Via Cordata! Ένα ακόμη Green Σαββατοκύριακο με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και την ωραιότερη οικογένεια περιπέτειας και πεζοπορίας της Βόρ. Ελλάδας! Η διαμονή μας θα γίνει στα αγαπημένα Τρίκαλα κεντρικά στην πόλη, για να απολαύσουμε και το Σαββατόβραδό μας με ένταση και ατελείωτη διασκέδαση! Join us και φύγαμε για μία ακόμη εκδρομή που θα έχεις να λες!


✅ Μετέωρα


Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ένα τοπίο που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα! Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από γιγάντιους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων!


Εκεί βρίσκονται και τα ξακουστά και τόσο εντυπωσιακά μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους! Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Τα Μετέωρα επίσης αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες αναρριχητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ζουν σε αυτό το πραγματικά μαγικό τοπίο την απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης με αμέτρητες επιλογές διαδρομών!


✅ Via Cordata 


Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και δυνατή εμπειρία για όσες και όσες αναζητούν τις «μεγάλες» στιγμές!


Θα ακολουθήσουμε διαδρομή ανάβασης στο βράχο της Αγιάς, που είχε χαραχτεί στην άκρη των βράχων, με εκπληκτική θέα στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα! Θα ασφαλίσουμε το μονοπάτι με σχοινιά και θα κινηθούμε φορώντας μποντριέ (ζώνες αναρρίχησης) και κράνη δίπλα σε εκτεθειμένα σημεία στην άκρη του βράχου! Πρόκειται για μία δραστηριότητα που θυμίζει λίγο τη Via Ferrata.


Η διαδρομή μας χρησιμοποιήθηκε στο Μεσαίωνα από τους μοναχούς, που ζούσαν στο ερειπωμένο μοναστήρι των μικρών Δώδεκα Αποστόλων. Ο βράχος της Αγιάς κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε σημαντικό τμήμα των οχυρωματικών θέσεων της αρχαίας πόλης του Αιγινίου.


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα – 20 Απριλίου 2024


Αναχώρηση με λεωφορείο το Σάββατο το πρωί για ένα μαγευτικό διήμερο στα Μετέωρα! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και το πιο Green λεωφορείο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με προορισμό έναν τόπο βγαλμένο από μυθιστόρημα του Τόλκιν, γνωστό σε όλη την υφήλιο, τα εντυπωσιακά Μετέωρα!


Εκεί μας περιμένει μία πραγματικά εντυπωσιακή πεζοπορία, που ξεκινάει από μονοπάτι στους πρόποδες των βράχων! Αφού περάσουμε την ερειπωμένη Μονή Παντοκράτορος στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη, θα συνεχίσουμε μέσα στο κατάφυτο δάσος μέχρι να φτάσουμε στο αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής!


Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων μέχρι να φτάσουμε στα εντυπωσιακά μοναστήρια «Μεγάλο Μετέωρο» και «Βαρλαάμ».


Έπειτα, θα κατηφορίσουμε από σκαλιά πρώτα και μονοπάτι στη συνέχεια για να ολοκληρώσουμε την κυκλική μας πορεία.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ήπια ανηφορική στα πρώτα 2/3 της πορείας, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί καθοδική πορεία. Προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 310 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας κεντρικά στα Τρίκαλα! Εκεί θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για φαγητό! Και φυσικά Green Oliver εκδρομούλα χωρίς nightlife δε γίνεται, οπότε με τις πιο ορεξάτες και τους πιο ορεξάτους του group θα συνεχίσουμε τη βραδιά μας ανακαλύπτοντας τα ωραιότερα μπαράκια της πόλης!


2η ημέρα – 21 Απριλίου 2024


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, σήμερα μας περιμένει μία νέα εξερεύνηση γύρω από τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς των Μετεώρων!


Check-out και φύγαμε ξανά για τα γειτονικά Μετέωρα!


Από την πλατεία στο Καστράκι θα ακολουθήσουμε αρχικά το δρομάκι προς τα Μετέωρα μέχρι να εισέλθουμε σε μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό θα μας οδηγήσει ανάμεσα από δύο τεράστιους βράχους των Μετεώρων!


Τα σημεία θέας που θα ακολουθήσουν είναι εντυπωσιακά και κόβουν την ανάσα!


Κινούμενοι σε κυκλική πορεία, θα ακολουθήσουμε καλντερίμι το οποίο κατεβαίνει μέχρι την Καλαμπάκα. Και από εκεί, χωρίς να μπούμε μέσα στην κωμόπολη, θα κινηθούμε δυτικά σε δρομάκι στους πρόποδες των βράχων, μέχρι να εισέλθουμε ξανά σε μονοπάτι και να επιστρέψουμε πάλι στο Καστράκι.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ανηφορική στο πρώτο της μισό, ενώ έπειτα γίνεται κατηφορική και συνεχίζει στην ευθεία. Προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 300 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, καιρός για μεσημεριανό φαγάκι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες και τα έντονα συναισθήματα του διημέρου!


Η αναχώρησή μας από την περιοχή υπολογίζεται ως τις 17.00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 20.00,  όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


Σημαντικές Λεπτομέρειες για τη Via Cordata στα Μετέωρα:


• Η δραστηριότητα της Via Cordata είναι προαιρετική.

• Η δραστηριότητα της Via Cordata θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/04 ή την Κυριακή 21/04 βάση των μετεωρολογικών προβλέψεων.

• Η δραστηριότητα της Via Cordata δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία. Αρκούν ικανοποιητική φυσική κατάσταση και σίγουρα έλλειψη υψοφοβίας και ακροφοβίας!

• Όσες και όσοι πραγματοποιήσουν τη δραστηριότητα της Via Cordata, θα συμμετέχουν στη 1 από τις 2 πεζοπορίες του Σαββατοκύριακου αναλόγως του προγράμματος.

• Η δραστηριότητα της Via Cordata θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του Οδηγού Βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη και της ομάδας του.

• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στη δραστηριότητα της Via Cordata 24 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αυστηρά.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 151€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 189€ συμπεριλαμβανομένων Via Cordata και ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 131€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 169€ συμπεριλαμβανομένων Via Cordata και ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 124€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 162€ συμπεριλαμβανομένων Via Cordata και ΦΠΑ


Σημείωση: Στη δραστηριότητα της Via Cordata παρέχονται μποντριέ (ζώνες αναρρίχησης), κράνη, ιμάντες και καραμπίνερ.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο 3* Hotel Ntinas ,που βρίσκεται στο κέντρο των Τρικάλων

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα 


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 55€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 28 Μαρτίου 2024. Από την 29η Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα

13. Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ