+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
ΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ & ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 28/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
ΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ & ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 28/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ & ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

🌿 Green πεζοπορία στον Καταρράκτη της Κουνουπίτσας & τα Λουτρά Πόζαρ || Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στη γοητευτική Αλμωπία! Μία ακόμη Κυριακάτικη εξόρμηση στη φύση, που περιλαμβάνει:


👉 Πεζοπορία μέχρι τον εντυπωσιακό Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!

👉 Ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στα μαγευτικά Λουτρά Πόζαρ!


✅ Αλμωπία


Η Αλμωπία, με σημερινή πρωτεύουσα την Αριδαία, πιστεύεται ότι κατοικήθηκε κατά την εποχή του χαλκού από τους Άλμωπες, οι οποίοι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν φυλή γιγάντων! Πήραν το όνομά τους από τον αρχηγό τους (Άλμωπα), γιο του Ποσειδώνα και της Έλλης.


Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Μακεδόνες εκδίωξαν κατά την επεκτατική τους πορεία τους Άλμωπες στα μέσα περίπου του 6ου π.Χ. Έτσι, η Αλμωπία έγινε μία από τις 17 επαρχίες του Μακεδονικού Βασιλείου!


🆒 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Θα επισκεφθούμε τα περίφημα Λουτρά του Πόζαρ, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας μέχρι τον 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η διαδρομή μας ξεκινάει ακριβώς πίσω από τα λουτρά σε υψόμετρο περίπου 380 μέτρων. Στο ξεκίνημά της για 30 λεπτά περίπου είναι ανηφορική, αλλά η θέα προς το ρέμα του Αγίου Νικολάου (Θερμοπόταμος) αποζημιώνει κάθε επίδοξο πεζοπόρο – εξερευνητή!


Στη συνέχεια, η κλίση γίνεται ήπια και η διαδρομή αρχίζει να κινείται ανάμεσα από οπωροφόρα δέντρα και όμορφα λιβάδια! Φτάνει στο Άνω Λουτράκι σε υψόμετρο 730 μέτρων περίπου, όπου βρίσκεται χαρακτηριστικό στρόγγυλο φυλάκιο με κιόσκι παραδίπλα του, όπου υπάρχει και πηγή νερού!


Από το σημείο αυτό και αφού έχουμε ξεκουραστεί για λίγο, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με κατηφορική πορεία για 45 περίπου λεπτά μέχρι να βρεθούμε στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ, που αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας.


Περπατώντας δίπλα στο ρέμα πάνω σε λαμπερές λευκές πέτρες για 10 μόλις λεπτά, θα βρεθούμε μπροστά στον εντυπωσιακό 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η επιστροφή θα γίνει ακολουθώντας την ίδια όμορφη και με πολλές εναλλαγές πορεία προς τα πίσω απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στη μαγευτική φύση!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία, θα φτάσουν μέχρι το Άνω Λουτράκι, έχοντας διανύσει περίπου τη μισή διαδρομή, θα ξεκουραστούν δίπλα στην πηγή νερού, μέχρι τελικά να πάρουν το δρόμο της επιστροφής με συνοδό προς τα λουτρά.


Μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 17.00 – 17.30 για λουτρά στο Πόζαρ!


Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος!


Πληροφορίες για τα λουτρά: κόστος / άτομο 2 ή 3 ευρώ αναλόγως της εξωτερικής πισίνας/καταρράκτη που θα επιλεχθεί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για λουτρά σε ιδιωτικό χώρο κατόπιν κράτησης τηλεφωνικώς στο 23840 91300.


Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στα λουτρά μετά τις πεζοπορίες, θα έχουν ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό στο Πόζαρ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 28/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 23 Νοεμβρίου 2021. Από 24 Νοεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

11. Ταυτότητα

12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ