+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΝΤΑΣΤΙ 1649Μ! 28/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΝΤΑΣΤΙ 1649Μ! 28/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΝΤΑΣΤΙ 1649Μ! 28/04

🌿‍Πεζοπορία στο Πάικο και ανάβαση στην κορυφή Καντάστι 1649 μ.! 

📆 Κυριακή 28 Απριλίου 2024


💯 Μία νέα και πάλι πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο αγαπημένο Πάικο, για να φτάσουμε μέχρι την κορυφή Καντάστι στα 1649 μ.! Μας περιμένουν συγκλονιστικά χρώματα μίας φύσης που θα έχει φορέσει και πάλι τα πιο Green χρώματά της, αλλά και τρομερή θέα προς τις κορυφές που θα μας περιτριγυρίζουν! Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική Γουμένισσα, όπου θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για φαγητό ή καφεδάκι. Join the Green bus and be part of the nature trip για μία ακόμη Κυριακή με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


 Πάικο


Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό «pajak» που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης!


Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!


Καντάστι


Η κορυφή Καντάστι έχει υψόμετρο 1649 μέτρα, μόλις 1 μέτρο λιγότερο από την υψηλότερη κορυφή του Πάικου, τη Γκόλα Τσούκα που φτάνει στα 1650 μ. Απέναντι από το Καντάστι βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας με υψόμετρο 1630 μ.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και με ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού ξεκινήσουμε από τη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο μας, καθοδόν προς το Πάικο θα κάνουμε σύντομη στάση για πρωινό και καφεδάκι.


Θα συνεχίσουμε με προορισμό μας αρχικά την Καστανερή και εκεί λίγο πιο πάνω θα αποβιβαστούμε στο Λυώμενο του Στραβοποτάμου, από όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας σε υψόμετρο περίπου 1100 μ.


Θα κινηθούμε σε δασωμένα μονοπάτια και θα περάσουμε από ξέφωτα, ακολουθώντας μία διαδρομή που θα μας οδηγήσει τελικά στο Καντάστι σε υψόμετρο 1649 μ.!


Μία κορυφή όχι τόσο γνωστή, αλλά μία κορυφή που μας αποζημιώνει με την εξαιρετική θέα που προσφέρει! Απέναντί μας Γκόλα Τσούκα, Πίνοβο και Τζένα, αλλά και θέα προς τις οροσειρές των Πιρίν και της Ρίλα στη Βουλγαρία!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία.


Πρόκειται για μία διαδρομή μεσαίου βαθμού δυσκολίας, που προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση. Στο ξεκίνημα είναι για λίγο πιο έντονα ανηφορική, συνεχίζει να ανεβαίνει ήπια, ενώ και πάλι το βγάλσιμο στην κορυφή είναι πιο απότομο. Αλλά δε βρέθηκε ακόμη ανάβαση να ανησυχήσει τα απανταχού Greenoliverakia! Η επιστροφή μας προς το Λυώμενο είναι κατάβαση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.30 ώρες

• Υψομετρική ανάβαση: 550 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική Γουμένισσα για φαγητό ή καφέ.


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 17.45 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 28/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.15 στο Λυώμενο του Στραβοποτάμου. Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/qCiWsMDJvsymrW1t5. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

  

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 23 Απριλίου 2024. Από 24 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 23 Απριλίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας

Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ