+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ! 07/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ! 07/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ 07/04

🌿 Πεζοπορία στο Παγγαίο – Μονοπάτι Μεσορόπης!

📆 Κυριακή 7 Απριλίου 2024


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στο Παγγαίο όρος! Μία διαδρομή μέσα σε καταπράσινο τοπίο και άφθονα τρεχούμενα νερά σε μονοπάτι διαμορφωμένο το 2006 από το δασαρχείο Καβάλας! Μία ακόμη Κυριακή στη φύση, σε ένα μάλιστα αγαπημένο προορισμό, τη Μεσορόπη, όπου πραγματοποιήσαμε την πρώτη πεζοπορική εκδρομή μας πριν πολλά χρόνια! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βορ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


Παγγαίο


Το Παγγαίο είναι μεγάλος ορεινός όγκος, που εκτείνεται στους νομούς της Καβάλας και των Σερρών. Πρόκειται για ένα βουνό με πολλές πηγές και ρέματα! Η υψηλότερη κορυφή του είναι το «Μάτι» με υψόμετρο 1956 μέτρα.


Για το Παγγαίο βρίσκουμε αναφορές συχνά σε αρχαίες ελληνικές και λατινικές πηγές, που αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τα αργυρωρυχεία και χρυσωρυχεία του, καθώς και για τη ναυπηγήσιμη ξυλεία που παρείχαν τα δάση του.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο χωριό της Μεσορόπης, που βρίσκεται στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης στη νότια πλευρά του Παγγαίου, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με προορισμό το σπήλαιο «Βοσκόβρυση» στα 1150 μ. περίπου, όπου κρύβεται ένα ενεργό υπόγειο ποτάμι!


Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το χωριό σε υψόμετρο 350 μέτρων και θα φτάσουμε πρώτα στο σημείο που λέγεται «Ομβριός», εκεί όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων του χωριού!


Θα συνεχίσουμε την πορεία μας, απολαμβάνοντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα σε εκπληκτική φύση και τρεχούμενα νερά, που θα μας συνοδεύουν στο μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού!


Θα συναντήσουμε ξύλινες γέφυρες, παγκάκια, καταρράκτες και μικρές λιμνούλες! Και όλα αυτά σε μία μαγική εποχή, που η φύση καλεί τους πεζοπόρους να ανακαλύψουν τις σπάνιες ομορφιές της!


Η πορεία μας έπειτα θα γίνει ανηφορική και με τη βοήθεια διαμορφωμένων σκαλιών θα μας οδηγήσει σε όμορφο πλάτωμα με πλατάνια και παγκάκι.


Αφήνοντας στη συνέχεια πίσω μας το ποτάμι, θα βγούμε στο ξέφωτο με την ονομασία «Πουλιάνα» και μετά από συνεχόμενες μικρές τραβέρσες θα φτάσουμε μέχρι τη σπηλιά της «Βοσκόβρυσης» στα 1150 μ., όπου μας περιμένει μία μικρή έκπληξη!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα έχουμε σύντομο ελεύθερο χρόνο στο χωριό. Όσες και όσοι συμμετέχουν σε αυτό το group κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν χρόνο για φαγητό, γι’ αυτό και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή σνακ και νερό για όλη την ημέρα.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 810 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.00 – 6.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση: Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή, θα γίνει group που θα περπατήσει τα βατά πρωτα 3 χιλ. περίπου της διαδρομής, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές υψομετρικές διαφορές. Στη συνέχεια το group θα επιστρέψει με συνοδό στο χωριό της Μεσορόπης, ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω (συνολικά 6 χιλ.) και θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ.


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.15 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 07/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.05 στο χωριό της Μεσορόπης. Ακριβές σημείο εδώ: https://maps.app.goo.gl/G5ma3cFEPdWJiYws8 . Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 2 Απριλίου 2024. Από 3 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 2 Απριλίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece / μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ