+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ YOGA ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 28/06 - 30/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
ΚΑΙ YOGA ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 28/06 - 30/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ΚΑΙ YOGA ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 28-30/06

💯 Πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα, ανάβαση στο Αυγό 2177 μ. και yoga στο δάσος!

📆 Παρασκευή 28 (μεσημέρι) – Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Ιουνίου 2024


🌿 Η αγαπημένη μας εκδρομή είναι και πάλι εδώ, γιατί η Green Oliver παρέα έχει ταυτιστεί εδώ και χρόνια με τη Βάλια Κάλντα! Ένα μαγευτικό ταξίδι εξερεύνησης στην καταπράσινη και παρθένα φύση της Βάλια Κάλντα με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Συναρπαστικές πεζοπορίες σε ονειρεμένο τοπίο δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Αώου και του Αρκουδορέματος, αλλά και ανάβαση στην κορυφή Αυγό στα 2177 μ.! Πρακτική γιόγκα στο δάσος, καθώς και διαμονή για δύο νύχτες σε εξαιρετικό καταφύγιο! Μία οργανωμένη εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, για φυσιολάτρες και ταξιδευτές, που αναζητούν αξέχαστες εμπειρίες! Join us now και φύγαμε με αστείρευτη ενέργεια και ατελείωτο κέφι για τον πιο Green προορισμό της Ελλάδας! 


✅ Βάλια Κάλντα


Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966, με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!


Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό, στο οποίο θα πάμε! Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του Αώου.


Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!


Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 28 Ιουνίου 2024 (μεσημέρι)


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 28/06 για ένα μαγευτικό τριήμερο ταξίδι στην καρδιά της καταπράσινης κοιλάδας και της άγριας ζωής! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Off we go once again για τον ομορφότερο δρυμό της Ελλάδας!


Προορισμός μας το καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» στη θέση «Λάριανη», μόλις 2,5 χιλ. έξω από το χωριό της Βοβούσας! Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι το 2001, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συλλογής εμπειριών για τους επισκέπτες στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου! Ένας αγαπημένος χώρος για τα Greenoliverakia εδώ και χρόνια!


Όταν φτάσουμε στο καταφύγιο, θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας με τις κουκέτες και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα λαχταριστό γεύμα με τα πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον!


2η ημέρα – 29 Ιουνίου 2024 


Ξυπνάμε στο καταφύγιο, παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε6 προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα!


Θα κινηθούμε όλες και όλοι μαζί στη δυτική πλευρά του Αώου ποταμού, αρχικά μέσα σε πυκνό δάσος και κατόπιν σε δασικό δρόμο με εντυπωσιακά σημεία θέας! Ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο παντού!


Θα περάσουμε μέσα από ρεματάκι, θα φτάσουμε μέχρι τα Σμιξώματα, το σημείο όπου το Αρκουδόρεμα ανταμώνει τον Αώο!


Εδώ είναι που θα χωριστούμε σε 2 ομάδες!


Group 1o


Θα κινηθούμε κατά μήκος του Αρκουδορέματος μέσα σε άγρια και παρθένα φύση, όπου οι συχνές εναλλαγές τοπίων εντυπωσιάζουν, από πυκνά δάση σε γυμνές και βραχώδεις εκτάσεις! Θα διασχίσουμε τον Αώο και το ρέμα 4 φόρες, ανακαλύπτοντας όσα απλόχερα μας προσφέρει η ανεπανάληπτη φύση! Ενώ όσες και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα και να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού και τις βάθρες του Αρκουδορέματος!


Η επιστροφή μας προς το καταφύγιο θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή, απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης πέρα ως πέρα!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κινείται σε υψόμετρο περίπου από 1000 μ. μέχρι και 1250 μ., αλλά με συχνές εναλλαγές στις κλίσεις του εδάφους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 17 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 670 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις και το μπάνιο): 7.00 – 8.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Group 2ο


Θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης στα Σμιξώματα, θα απολαύσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης, μέχρι να ξεκινήσουμε την επιστροφή μας στο καταφύγιο ακολουθώντας την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.


Μία πορεία σχετικά βατή, που απευθύνεται σε όλες και όλους με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 120 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα hatha yoga! Θα γίνουμε ένα με την παρθένα φύση της μαγικής κοιλάδας, απελευθερώνοντας το πνεύμα μας στη ζεστή αγκαλιά της!


Σχετικά με τη Hatha Yoga


H Hatha Yoga πιστεύεται ότι γεννήθηκε 5000 χρόνια πριν! Πρόκειται για ένα είδος της yoga, που δίνει έμφαση στη σωματική υγεία και τη νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί στάσεις του σώματος (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), καθώς και διαλογισμό (dyana). Στόχος της hatha yoga είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα με γαλήνιο νου και σκέψη.


Έπειτα θα είμαστε ελεύθερες και ελεύθεροι για βόλτα με τα πόδια μέχρι τη Βοβούσα, που είναι λίγα χιλιόμετρα παραπέρα ή για φαγητό και ώρες χαλάρωσης και ανεμελιάς στο καταφύγιο!


Έχει πάει πλέον απόγευμα και ο ήλιος δύει σιγά σιγά στη Βάλια Κάλντα! Και τα 2 group μαζευόμαστε ξανά στο καταφύγιο για ένα μαγικό Green Oliver Σαββατόβραδο! Μουσικές δικής μας επιλογής, κάντε χώρο να χορέψω.. και δε περιγράφω άλλο! Η νύχτα είναι δική μας!


3η ημέρα – 30 Ιουνίου 2024 


Group 1o


Αγαπημένοι πεζοπόροι οι εξερευνήσεις μας συνεχίζονται!


Αφού σηκωθούμε νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε με προορισμό την κορυφή Αυγό στα 2177 μ.!


Θα μεταβούμε με το πούλμαν σε δασική θέση σε υψόμετρο περίπου 1530 μέτρων. Από εκεί θα ανηφορίσουμε σε δασικό δρόμο και αφού περάσουμε μέσα από οξιές, θα αρχίσουμε να συναντάμε ψηλότερα τα πρώτα ρόμπολα.


Αργότερα θα βγούμε σε αλπικά λιβάδια στα 1900 μέτρα περίπου, από όπου θα ξεκινήσει η πιο έντονα ανηφορική πορεία προς την κορυφή, όπου θα ανταμώσουμε ένα πυροφυλάκιο!


Η θέα που θα αντικρύσουμε από το Αυγό στα 2177 μέτρα είναι μαγική και θα ανταμείψει τους κόπους μας! Μπροστά μας το Μαυροβούνι, ο Αώος, η Τσούκα Ρόσσα, το Μιτσικέλι, η Τύμφη, τα Τζουμέρκα, το Άσκιο και ο Σμόλικας!


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το καταπράσινο μονοπάτι προς τη Βοβούσα στα 950 μέτρα, όπου στην πανέμορφη διαδρομή μας θα συναντήσουμε μέχρι και διάσπαρτα κουφάρια από κεραυνοβολημένα ρόμπολα!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε σήμερα προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 650 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 6.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα έχουμε σύντομο ελεύθερο χρόνο για φαγητό.


Group 2o


Εμείς χαλαρά!


Θα σηκωθούμε άνετα και αφού συμμαζευτούμε, μας περιμένει ένα αναζωογονητικό μάθημα yoga στη φύση!


Θα συνδεθούμε για μία ακόμη μέρα με το περιβάλλον και τα στοιχεία του, καθώς θα νιώσουμε μία αίσθηση απόλυτης «γείωσης» από την επαφή του σώματος με τη γη. Για λίγο το μυαλό μας θα αφήσει πίσω τη φασαρία του νου και θα απολαύσουμε τα απλά πράγματα εξασκώντας την ισορροπία μας, σωματική και ψυχική.


Στη συνέχεια θα χαλαρώσουμε και θα πάρουμε το πρωινό μας, ενώ έπειτα με τις πιο τολμηρές και τους πιο τολμηρούς θα έχουμε την ευκαιρία να βρέξουμε τα πόδια μας ή ακόμη και για βουτιά στα πεντακάθαρα και διαυγή νερά του Αώου!


Και όσο πλησιάζει μεσημεράκι θα μεταβούμε με τα πόδια στη γραφική Βοβούσα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτες στο πανέμορφο ορεινό χωριό στα 950 μ.!


Η αναχώρηση όλων υπολογίζεται γύρω στις 16.00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Στο καταφύγιο/άτομο: 149€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Σε σκηνή/άτομο: 133€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Βάλια Κάλντα σε δωμάτια με κουκέτες ή σε σκηνή έξω από το καταφύγιο
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη yoga instructor και στρώματα yoga mat για όσες και όσους ασκήσουν την πρακτική
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Παρατηρήσεις για το Καταφύγιο:

 

• To καταφύγιο διαθέτει δωμάτια με κουκέτες.

• Στο καταφύγιο υπάρχουν γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, όπως και ντουζιέρες με ζεστό νερό.

• Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχει και βρύση με νερό.

• Οι συμμετέχοντες με σκηνή έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις τουαλέτες και τις ντουζιέρες του καταφυγίου.

Οι συμμετέχοντες με σκηνή πρέπει να φέρουν δική τους σκηνή βουνού.

To λεωφορείο μας φτάνει μέχρι το καταφύγιο


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 26 Μαρτίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 4 Ιουνίου 2024. Από την 5η Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 26 Μαρτίου 2024).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, t-shirt, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20 – 25 lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ τριημέρου, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών, είδη προσωπικής υγιεινής, σαπούνι

9. Πετσέτα σώματος, μικρή πετσέτα (απαραιτήτως για τη διάσχιση των ποταμών) και ξεχωριστή πετσέτα για όσες και όσους κάνουν yoga

10. Sleeping bag, σαγιονάρες

11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

12. Μαγιό

13. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

14. Σκηνή και υπόστρωμα για όσες και όσους μείνουν έξω από το καταφύγιο

15. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ