+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ 14/06 - 16/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ 14/06 - 16/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ 14-16/06

🌿 Green πεζοπορία στη Δρακόλιμνη και την κορυφή του Σμόλικα 2637 μ., αλλά και στο φαράγγι της Κλεισούρας!

📆 Παρασκευή 14 (μεσημέρι) – Σάββατο 15 – Κυριακή 16 Ιουνίου 2024


💯 Φύγαμε για Σμόλικα! Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017, πραγματοποιεί ένα μοναδικό ταξίδι που ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα στην ξακουστή αλπική λίμνη σε υψόμετρο 2160 μ., τη Δρακόλιμνη του Σμόλικα! Ενώ θα φτάσουμε και μέχρι την κορυφή του δεύτερου υψηλότερου βουνού της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, στην κορυφή Γέρος στα 2637 μ.! Οι εξερευνήσεις μας όμως θα συνεχιστούν, για να ανακαλύψουμε και το άγνωστο για τις περισσότερες και τους περισσότερους φαράγγι της Κλεισούρας! Η διαμονή μας για δύο βράδια θα γίνει στη γραφική Κόνιτσα με το περίφημο μονότοξο γεφύρι, όπου το Σαββατόβραδο θα ζήσουμε νέες Green Oliver στιγμές! Join the Green bus and be part of the nature trip με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας! 


Σμόλικας


Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με μέγιστο υψόμετρο στην κορυφή του Γέρος στα 2637 μ. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Σμόλικας ή Σμόλιγγας σε υψόμετρο άνω των 2000 μ. έχει 14 κορυφές, ενώ άνω των 1000 μ. 48!


Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και στο δυτικό του νομού Γρεβενών, ενώ είναι και αυτός τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου, που καταλαμβάνει ολόκληρη την δυτική Ελλάδα.


Από το βουνό του Σμόλικα πηγάζουν οι παραπόταμοι του Αλιάκμονα, ο Βενέτικος και ο Γρεβενιώτικος, ενώ στις πλαγιές του βρίσκονται πολλά ορεινά χωριά, όπως η γνωστή Σαμαρίνα και η Σμίξη. Στο Σμόλικα συναντάμε και την ομώνυμη Δρακόλιμνή του, που είναι γνωστή σε όλη τη χώρα και κεντρίζει το ενδιαφέρον χιλιάδων πεζοπόρων.


Δρακόλιμνη Σμόλικα


Η Δρακόλιμνη του Σμόλικα ή Λύγκα βρίσκεται σε υψόμετρο 2160 μ. στα δυτικά της κορυφής του Σμόλικα. Έχει έκταση 3 – 4 στρ., περίμετρο γύρω στα 380 ανθρώπινα βήματα, αλλά και μεγάλο βάθος. Αυτό που την χαρακτηρίζει και την καθιστά ξεχωριστή είναι το μοναδικό της σχήμα, αυτό της καρδιάς, καθώς και το γαλάζιο χρώμα της. Για το λόγο αυτό, στα βλάχικα ονομάζεται και Ντιβιρλίγκα ή «Λάκου-Βίνιτου», δηλαδή γαλάζια λίμνη!


Γαλήνια και πεντακάθαρη βρίθει από αλπικούς τρίτωνες, που είναι σα να έχουν ξεπηδήσει μόλις μέσα από παραμύθια με δράκους! Οι τρίτωνες είναι προστατευόμενο είδος, γι’ αυτό και απαγορεύεται αυστηρά το μπάνιο στη Δρακόλιμνη.


Κόνιτσα


Η κωμόπολη της Κόνιτσας ανήκει στο νομό Ιωαννίνων και βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου. Το όνομά της προέρχεται από την σλαβική λέξη «konitza», που σημαίνει αλογοπάζαρο. Στην κοιλάδα, που απλώνεται μπροστά της, σμίγει ο ποταμός Αώος με το Βοϊδομάτη και το Σαραντάπορο, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικού κάλλους! Η Κόνιτσα φημίζεται για το μονότοξο γεφύρι στην είσοδό της, όπου βρίσκεται και η χαράδρα του ποταμού Αώου, αλλά και τα ιστορικά της μοναστήρια, όπως η Μονή Στομίου.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 14 Ιουνίου 2024


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 14/06 το μεσημέρι για μία εκδρομή γεμάτη δράση και Green Oliver ενέργεια! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 15.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 15.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 16.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας η αγαπημένη Κόνιτσα! Εκεί θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας και θα συναντηθούμε ξανά για βραδινές τσάρκες στα σοκάκια και ηπειρώτικο φαγητό!


2η ημέρα – 15 Ιουνίου 2024


Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα του ταξιδιού μας!


Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα επιβιβαστούμε νωρίς το πρωί στο πούλμαν μας, για να μεταφερθούμε στο χωριό Πάδες σε υψόμετρο 1140 μ.!


Εκεί, από την πλατεία του χωριού ακριβώς, θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας προς τη Δρακόλιμνη!


Θα κινηθούμε πρώτα για λίγο βόρεια στα όμορφα σοκάκια του χωριού, μέχρι να βγούμε στο μονοπάτι μας. Περπατώντας μέσα σε δασωμένη περιοχή θα βρεθούμε μπροστά από διχάλα, όπου η μία διαδρομή μας οδηγεί προς το λιβάδι του Πάντε Αλέξαρχου και η άλλη, η λίγο πιο απαιτητική, προς το ρέμα διασχίζοντας λίγη σάρα. Οι δύο διαδρομές συναντιούνται τελικά μετά από λίγο και ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι, οπότε εμείς θα επιλέξουμε τη μία από τις δύο διαδρομές με γνώμονα την ασφάλεια ύστερα από επί τόπου αξιολόγηση.


Αφού περάσουμε το Λιβάδι Πάντε Μπιζάνιο, θα μπούμε σε ανηφορικό τμήμα που καταλήγει σε χωματόδρομο κοντά σε βρύση.


Φτάνοντας και στο τελευταίο μαντρί, θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε μέχρι τη ράχη της Μουγκουρίδας στα 2000 μ. περίπου. Το σημείο αυτό είναι πραγματικά μαγικό, γιατί θα έχουμε απέναντί μας τις κορυφές της οροσειράς της Τύμφης πάνω από τη χαράδρα του Αώου!


Μέχρι τελικά που θα φτάσουμε στο πλάτωμα, που βρίσκεται η Δρακόλιμνη του Σμόλικα στα 2160 μ.! Μία εικόνα πραγματική μαγική, που μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό!


Ενώ με όσες και όσους θέλουν να συνεχίσουν την ανάβαση μέχρι και την κορυφή του Σμόλικα, θα γίνει group που θα πεζοπορήσει σε έντονη κλίση για μία ώρα περίπου μέχρι να φτάσει στο Γέρο στα 2637 μ.!


Η επιστροφή μας θα γίνει από την ίδια διαδρομή, μη χορταίνοντας τις μαγευτικές εικόνες που απλόχερα χαρίζει ο Σμόλικας!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι τη Δρακόλιμνη προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ενώ όσες και όσοι ακολουθήσουν και το τελευταίο κομμάτι μέχρι την κορυφή, πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και την τελευταία έντονα γλυκιά ανηφόρα του βουνού!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής για Δρακόλιμνη με επιστροφή: 17 χιλ. (+3 χιλ. για κορυφή 2637 μ. με επιστροφή, μπρος / πίσω)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση για Δρακόλιμνη: 1080 μ. (1610 μ. για κορυφή 2637 μ.)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας για Δρακόλιμνη με επιστροφή (με τις στάσεις): 6.30 – 7.30 ώρες (+2.30 ώρες για κορυφή 2637 μ. με επιστροφή)

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+/3 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή/ πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση αντιστοίχως)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε τη συναρπαστική πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στον αγαπημένο παραδοσιακό ξενώνα Munti Smolikas, όπου θα μας περιμένουν ο Δημήτρης και ο Κώστας!


Έως τις 19.30 περίπου θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Κόνιτσα, όπου, αφού φτάσουμε στα ξενοδοχεία μας, με όσες και όσους έχουν ακόμη δυνάμεις, θα συνεχίσουμε για νέα νυχτοπερπατήματα!


3η ημέρα – 16 Ιουνίου 2024


Σήμερα ξυπνάμε άνετα, παίρνουμε το πρωινό μας και κάνουμε check-out από τα ξενοδοχεία μας.


Επόμενος προορισμός μας το φαράγγι της Κλεισούρας στο Πεκλάρι!


Εκεί όπου ψηλοί απόκρημνοι βράχοι με διάφορες αποχρώσεις, φυσικές βραχώδεις σπηλιές και ρήγματα, αλλά και πλούσια χλωρίδα συνθέτουν εικόνες απείρου κάλλους, που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει!


Ενώ ακόμη θα μας συνοδεύει κατά την πεζοπορία μας μουσική υπόκρουση από τον ήχο των τρεχούμενων νερών του Λάκκου, όπου αμέτρητα πλατάνια πλαισιώνουν όλο το ρου, τόσο στη διαδρομή του μέσα στο φαράγγι όσο και στην ευρύτερη περιοχή.


Πρόκειται για μία σχετικά σύντομη, αλλά πολύ όμορφη διαδρομή, που κινείται σε μονοπάτι και δασικό δρόμο, ενώ θα χρειαστεί να ισορροπήσουμε και σε πέτρες διασχίζοντας το ποταμάκι. Απευθύνεται σε άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 260 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική πορεία μας, τοπικό παραδοσιακό ταβερνάκι θα μας περιμένει για ένα μεσημεριανό γεύμα, που θα κλείσει πανέμορφα την εκδρομή μας!


Αναχώρηση γύρω στις 16.00 – 16.30 από την περιοχή και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο στο Grand Hotel Dentro: 238€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο στο Grand Hotel Dentro: 202€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο στο Ξενοδοχείο Ροδοβόλι: 209€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο στο Grand Hotel Dentro: 195€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τετράκλινη σουίτα/άτομο στο Grand Hotel Dentro: 182€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Εξάκλινη σουίτα/άτομο στο Grand Hotel Dentro: 174€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 3* Grand Hotel Dentro και στο 3* Ξενοδοχείο Ροδοβόλι

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

3 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 14 Μαρτίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 23 Μαΐου 2024. Από την 24η Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 14 Μαρτίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, fleece/μπουφάν, αντιανεμικό κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο
14. Μικρή πετσέτα (προαιρετικά – μπορεί να φανεί χρήσιμη την Κυριακή στο φαράγγι της Κλεισούρας)
15. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά – ενδέχεται το πρωινό της Κυριακής να κάνουμε βουτιά στον Αώο!)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ