+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ - ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ
& ETHNIK BEACH BAR! 01/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ - ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ
& ETHNIK BEACH BAR! 01/06

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ – ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ & ETHNIK BEACH BAR 01/06

🌿 Green Πεζοπορία Παρθενώνας – Νέος Μαρμαράς & Ethnik Beach Bar!

📆 Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

 

💯 Μία ακόμη καλοκαιρινή πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017, στην αγαπημένη Σιθωνία Χαλκιδικής, που γνωρίζουμε «απ’ έξω κι ανακατωτά»! Μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα και να περπατήσουμε σε δάσος, ακολουθώντας λιγότερο γνωστή κατηφορική διαδρομή! Ενώ στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στο Ethnik Beach Bar, που στέκεται στο βράχο πάνω από την ατελείωτη χρυσοκίτρινη αμμουδιά της Τριστινίκας! Join the «Green» bus για μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία παρέα με πιστοποιημένους επαγγελματίες συνοδούς και ατελείωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας!


Παρθενώνας


Ο γραφικός και χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα, που αναφέρεται σε αρχαία έγγραφα ήδη από τον 10ο αιώνα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 χιλ. από το Νέο Μαρμαρά στη Σιθωνία σε υψόμετρο περίπου 350 μ.


Η κοινότητα του οικισμού ωστόσο καταργήθηκε το 1970 και το χωριό εγκαταλείφθηκε, ενώ οι κάτοικοί του πολιτογραφήθηκαν στο Νέο Μαρμαρά.


Το 1978 όμως ανακηρύσσεται διατηρητέος οικισμός και αρχίζει σιγά σιγά να ξαναγράφει τη νέα του ιστορία! Η απαγόρευση αλλοίωσης του αρχιτεκτονικού του ύφους τον προφυλάσσει καλά μέχρι σήμερα και ότι χτίζεται ακολουθεί την πετρόκτιστη αρχιτεκτονική που τον έχει καθιερώσει και ξεχωρίσει από κάθε άλλο χωριό της Χαλκιδικής!


Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με λεωφορείο, καθώς το σημείο αφετηρίας και τερματισμού της δραστηριότητας δεν ταυτίζονται.


Σήμερα μας περιμένει μία ακόμη πεζοπορία σε ένα πανέμορφο μεσογειακό οικοσύστημα από ελαιώνες και κυρίως πεύκα, που απλώνεται στα πόδια μας με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Τορωναίου κόλπου!


Αφού φτάσουμε στην αρχή του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα, θα διασχίσουμε το χωριό περπατώντας ανάμεσα από παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, για να φτάσουμε σχεδόν στο υψηλότερο σημείο του.


Από εκεί θα κινηθούμε για λίγο ανάμεσα από ελαιόδεντρα, μέχρι να μπούμε μέσα στην καρδιά του πευκοδάσους της Σιθωνίας!


Θα περάσουμε από δεξαμενή νερού του πρώτου υδραγωγείου, που υδροδότησε τους κατοίκους του Νέου Μαρμαρά, πρόσφυγες από τη Νήσο Μαρμαρά της Προποντίδας και θα συνεχίσουμε την κατεύθυνση μας νοτιοδυτικά.


Θα ανακαλύψουμε μαζί τις άγνωστες και καλά κρυμμένες γωνιές της Σιθωνίας, προτού βγούμε λίγο έξω από το χωριό του Νέου Μαρμαρά!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κατάβαση και απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση, ωστόσο σε ορισμένα σημεία το έδαφος είναι πετρώδες και απαιτεί την προσοχή μας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική κατάβαση: 320 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού συγκεντρωθούμε έξω από το Μαρμαρά ως τη 13.00 περίπου, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με προορισμό τώρα το μαγευτικό Ethnik Beach Bar!


Εκεί θα «λιώσουμε» στις βουτιές στη θάλασσα, θα ξαπλώσουμε στα πανέμορφα βραχάκια και θα απολαύσουμε δροσιστικά cocktails με τη συνοδεία καλοκαιρινών μουσικών!


Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 17.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 01/06 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3CX4Mrh
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3wgMlKk


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 28 Μαΐου 2024. Από 29 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 28 Μαΐου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, σορτς, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
13. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ