+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ
ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! 12/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ
ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! 12/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! 12/05

🌿 Νέα πεζοπορία Παληό Καβάλας – Ηρακλείτσα και βουτιά στη θάλασσα! 

📆 Κυριακή 12 Μαΐου 2024

 

💯 Πάμε ξανά για κάτι νέο απανταχού GreenOliverakia! Αυτή τη φορά το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017, πρωτοδιοργανώνει για το πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης μία εκδρομή σε έναν ακόμη νέο προορισμό, όπου θα πεζοπορήσουμε από το Παληό της Καβάλας μέχρι τη Νέα Ηρακλείτσα! Μία διαδρομή, που έχει ανοίξει και συντηρεί ο ΕΟΣ Καβάλας 1933, μία πορεία με μαγευτικές εικόνες του απέραντου γαλάζιου, με τη θέα μπροστά μας να απλώνεται και να φτάνει μέχρι το μεγαλοπρεπή Άθω! Ενώ αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Ηρακλείτσα για φαγητό και καφεδάκι, ενώ όσες και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία και για βουτιά στη θάλασσα! Join the Green bus για μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία, παρέα με πιστοποιημένους επαγγελματίες συνοδούς και την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας!


✅ Νέα Ηρακλείτσα


Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Καβάλας, που ανήκει διοικητικά στο δήμο Παγγαίου.


Φημίζεται για το γραφικό λιμανάκι της, την αμμουδερή παραλία και την υπέροχη γαλάζια θάλασσα! Ενώ τριγύρω υπάρχουν άφθονες ταβέρνες, καφέ και αναψυκτήρια!


Απέναντι από τη Νέα Ηρακλείτσα βρίσκονται τα νησάκια Φιδονήσι, το οποίο είναι ιδιόκτητο, και Αρεθούσα, βραχονησίδες οι οποίες παλιότερα ήταν ένα νησί.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με λεωφορείο, καθώς το σημείο αφετηρίας και τερματισμού της δραστηριότητας δεν ταυτίζονται.


Σήμερα μας περιμένει μία πεζοπορία σε ένα πανέμορφο μεσογειακό οικοσύστημα μέσα σε χαμηλή κυρίως βλάστηση με αριά και πουρνάρι. Θα ακολουθήσουμε μία πορεία, που ενώνει το Παληό Καβάλας με την Ηρακλείτσα στο όρος Σύμβολο!


Το μονοπάτι μας ξεκινάει ανηφορικά και περνάει από οχυρώσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Η διαδρομή μας συνεχίζει με μικρά ανεβοκατεβάσματα για αρκετή ώρα, ενώ η θέα που μας προσφέρει είναι μαγευτική! Μπροστά μας το γαλάζιο του Αιγαίου, απέναντι το νησί της Θάσου, αλλά και η χερσόνησος του Άθω!


Η πεζοπορία μας τελικά καταλήγει στο ανατολικό άκρο της Ηρακλείτσας.


Πρόκειται για μία πορεία μετρίου βαθμού δυσκολίας με ανηφορικό ξεκίνημα και συχνές εναλλαγές στη συνέχεια, που απευθύνεται σε άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 270 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Ηρακλείτσα για καφέ, φαγητό και τις πρώτες μας βουτιές!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται στις 16.45 – 17.00, ενώ η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 12/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 25€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 7 Μαΐου 2024. Από 8 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 7 Μαΐου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
13. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ