+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΝΙΠΕΑΣ,
ΧΑΝΤΟΛΙΑ & ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 17/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΝΙΠΕΑΣ,
ΧΑΝΤΟΛΙΑ & ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 17/09

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΕΝΙΠΕΑΣ, ΧΑΝΤΟΛΙΑ & ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 17/09

🌿 Πεζοπορία στον Όλυμπο: Παλαιά Μονή Αγ. Διονυσίου, Ενιπέας, Χαντόλια & μπάνιο στη θάλασσα!

📆 Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο γενικού τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver στο μυθικό Όλυμπο, που θα συνδυαστεί με βουτιά στη θάλασσα! Μία πεζοπορία που κινείται στην αρχή στο διάσημο φαράγγι του Ενιπέα, ενώ στη συνέχεια εισέρχεται σε καταπράσινα και λιγότερο τουριστικά μονοπάτια! Μία μετρίου βαθμού δυσκολίας διαδρομή, που ξεσηκώνει κάθε πεζοπόρο και φυσιολάτρη με τις ονειρεμένες εικόνες της φύσης και το κρυστάλλινο νερό του ποταμού, ενώ φυσικά το μπανάκι στην Πλάκα Λιτοχώρου θα κλείσει υπέροχα την πεζοπορική μας ημέρα! Join the Green bus για μία ακόμη Κυριακή με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! 


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος»!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με πούλμαν, γιατί η πεζοπορία μας είναι διάσχιση. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.

 

Θα μεταβούμε με το πούλμαν στον Όλυμπο και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από υψόμετρο περίπου 900 μ. Στην αρχή θα κινηθούμε σε άσφαλτο για 1 – 1,5 χιλ., που κατηφορίζει μέχρι την Παλαιά Μονή του Αγ. Διονυσίου. Και από εκεί θα μπούμε μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα!


Θα κατηφορίσουμε γλυκά μέχρι να συναντήσουμε την πρώτη γέφυρα, από όπου θα περάσουμε πάνω από τον ποταμό, για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Ενώ μετά από 1 – 1,5 χιλ. θα φτάσουμε στο «Άγιο Σπήλαιο», εκεί όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος. Θα κάνουμε ένα διάλειμμα, ώστε να πάρουμε δυνάμεις και να είμαστε έτοιμοι για τη συναρπαστική συνέχεια!


Μετά από 300 μ. θα περάσουμε ξανά το ποτάμι από ξύλινη γέφυρα, απολαμβάνοντας το μεγαλείο του Ολύμπου με τη χαρακτηριστική μορφολογία του, που πραγματικά συναρπάζει!


Εδώ τώρα είναι που θα βγούμε από το φαράγγι, ξεκινώντας την κύρια ανάβασή μας στο πρανές του φαραγγιού με προορισμό τη θέση Χαντόλια, ακολουθώντας πανέμορφο δασωμένο μονοπάτι. Έτσι, ανεβοκατεβαίνοντας ομαλά στην πλαγιά και έχοντας στα δεξιά μας θέα που κόβει την ανάσα, θα οδηγηθούμε σιγά σιγά στη θέση Σταυρός, όπου και θα είναι ο τερματισμός της πεζοπορίας μας.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 410 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια, από το καταφύγιο «Σταυρός» θα μεταβούμε με το πούλμαν κάτω στην Πλάκα Λιτοχώρου, όπου υπάρχουν οργανωμένα beach bar και θα παραμείνουμε περίπου για 2 ώρες. Εκεί θα χαρούμε τη θάλασσα με τα τελευταία μας μπάνια, όπως αρμόζει ακόμα στην εποχή!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 17/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 23€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου 2023. Από 13 Σεπτεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
13. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ