+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΑΤΑΦΥΓΙ 03/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΑΤΑΦΥΓΙ 03/04

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥ, ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΑΤΑΦΥΓΙ 03.04

🌿 Πεζοπορία Καταρράκτες Σκεπασμένου, Βελβεντό, Καταφύγι || Κυριακή 3 Απριλίου 2022


💯 Μία εντυπωσιακή μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στους πρόποδες των δυτικών Πιερίων! Μία επίσκεψη στους συγκλονιστικούς καταρράκτες του Σκεπασμένου και μία πανέμορφη διάσχιση που ξεκινάει από το Βελβεντό, κινείται σε παρθένα φύση και καταλήγει στο Καταφύγι! Πεζοπορία για μία ακόμη Κυριακή παρέα με την ομάδα πιστοποιημένων και επαγγελματιών συνοδών του τουριστικού γραφείου Green Oliver, εξερευνώντας τις πιο άγνωστες γωνιές της ελληνικής υπαίθρου! Join the Green bus and be part of the nature trip!


Φαράγγι Σκεπασμένου

 

Το φαράγγι Σκεπασμένο ή Σκεπασμένου βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Κοζάνης, κοντά στο Βελβεντό. Είναι γνωστό και ως φαράγγι των «Εννιά Πιερίδων Μουσών», ενώ η ονομασία «Σκεπασμένο» προήλθε από ένα σημείο του φαραγγιού, όπου το ρέμα που το διασχίζει χάνεται μέσα στη γη!

 

Το Σκεπασμένο συγκεντρώνει τα νερά του ρέματος της Λάφιστας, το οποίο ξεκινάει από το χωριό Καταφύγι και καταλήγει στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, η οποία βρίσκεται μισό χιλιόμετρο περίπου από την είσοδο του φαραγγιού.

 

Η βλάστηση γύρω από το φαράγγι πραγματικά οργιάζει, αποτελούμενη κυρίως από πλατάνια, ιτιές και φράξους, ενώ οι πλαγιές καλύπτονται από θαμνώδη βλάστηση και τα πιο ψηλά σημεία από πυκνά ελατοδάση.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Αρχικά, θα ακολουθήσουμε σύντομη διαδρομή προς τους καταρράκτες του Σκεπασμένου λίγο έξω από το χωριό Βελβεντό.  Θα κατευθυνθούμε προς το ρέμα της Λάφιστας ακολουθώντας μονοπάτι μέσα σε τοπίο συγκλονιστικής ομορφιάς με καταρράκτες και λιμνούλες, μέχρι να προσεγγίσουμε τον εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 25 μέτρων!


Έπειτα, θα μετακινηθούμε για να ακολουθήσουμε πορεία ξεκινώντας από υψόμετρο 500 μ., που κινείται πάνω στη «μουλαρόστρατα», το παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Καταφυγίου για να συνδεθούν με το Βελβεντό!


Μία εξαιρετική διαδρομή που ανηφορίζει γλυκά ακολουθώντας διαδοχικές στροφές, που «σβήνουν» όσο μπορούν την απότομη κλίση του εδάφους.


Θα περάσουμε από χαρακτηριστική ράχη, θα διασχίσουμε πυκνό πευκοδάσος μέχρι να βγούμε τελικά στα λιβάδια λίγο πριν το Καταφύγι στα 1450 μ.


Από εκεί, θα απολαύσουμε τη θέα προς την κορυφή Φλάμπουρο (2188 μ.) των Πιερίων και τη λεκάνη του Αλιάκμονα!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι αρκετά απαιτητική λόγω της συνεχόμενης ανηφορικής κλίσης σε όλο το ανάπτυγμά της και απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομών: 10,5 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 950 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομών: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Σημείωση: Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρες τις πορείες, θα γίνει group μικρότερης πεζοπορίας με συνοδό, που θα επιστρέψει στο Βελβεντό και θα έχει άφθονο χρόνο στο χωριό για φαγητό και καφέ.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα έχουμε όλοι σύντομο ελεύθερο χρόνο είτε για καφέ είτε για φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 03/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


21€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 21€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 29 Μαρτίου 2022. Από 30 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα
12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορονοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ