+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
& ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 21/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
& ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 21/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

🌿 Πεζοπορία Καλλιπεύκη – Μεταμόρφωση στον Κάτω Όλυμπο & επίσκεψη στον Παλαιό Παντελεήμονα || Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, μέχρι την υψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου, τη Μεταμόρφωση στα 1588μ.! Μία πανέμορφη διαδρομή μέσα σε φύση που έχει ντυθεί στα χρυσοκίτρινα φθινοπωρινά της χρώματα και μαγεύει κάθε ταξιδευτή – πεζοπόρο! Join the Green bus and be part of the nature trip!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος». Ενώ τo 2021 μόλις η χερσαία και υδάτινη περιοχή του Ολύμπου χαρακτηρίστηκε με προεδρικό διάταγμα ως «Εθνικό Πάρκο».


🆒 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Θα μετακινηθούμε με το πούλμαν προς το χωριό Καλλιπεύκη, από όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας! Ένα χωριό που συνήθιζε να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Ασκυρίδoς μέχρι και το 1911, τη χρονιά που τελικά αποξηράνθηκε και έδωσε για καλλιέργεια 5.000 στρέμματα γης.


Αλλά και κατά την αρχαιότητα η Καλλιπεύκη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελούσε πέρασμα από τη Μακεδονία προς τη Θεσσαλία. Ήταν μάλιστα η τοποθεσία από όπου ο Ξέρξης πέρασε τα πολυάριθμα στρατεύματά του το 480 π.Χ.!


Η δική μας πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινήσει από υψόμετρο 1100 μ. περίπου, ακολουθώντας πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους μέσα στη φθινοπωρινή φύση, που με τα χρυσοκίτρινα φύλλα της δημιουργεί μία ατμόσφαιρα πραγματικά μαγική!


Ενώ η θέα από την κορυφή Μεταμόρφωση στα 1588 μ. προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και τον Κίσσαβο θα είναι μοναδική και θα αποζημιώσει την προσπάθεια των πεζοπόρων!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω, απολαμβάνοντας τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση λόγω της υψομετρικής ανάβασης των 530 περίπου μ.)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας θα μεταβούμε με το πούλμαν στο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζεστό καφέ ή φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 21/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 16 Νοεμβρίου 2021. Από 17 Νοεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ