+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΡΑ 26/08

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΡΑ 26/08

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΡΑ 26/08

🌿 Πεζοπορία στον σκιερό Στραβοπόταμο & βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Σκρα!

📆 Σάββατο 26 Αυγούστου 2023


💯Γυρνάμε σιγά σιγά από τα μπάνια και ξεκινάμε με μία Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή! Το γραφείο γενικού τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται το όρος Πάικο και τον Στραβοπόταμο για μία σχετικά εύκολη πορεία δίπλα στο ποτάμι και μέσα σε πυκνή βλάστηση, ενώ έπειτα θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μας για μπάνιο και βουτιές στα παγωμένα νερά της γαλάζιας λίμνης Σκρα! Επιλέγουμε Σάββατο να επισκεφθούμε τη μαγευτική Σκρα για μία ακόμη φορά, για να τη χαρούμε με λιγότερο κόσμο! Join the Green bus and be part of the nature trip με τη ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


🌲 Πάικο


Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό “pajak” που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης! Η υψηλότερη κορυφή του όρους είναι η Γκόλα-Τσούκα σε υψόμετρο 1650μ.


Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με πούλμαν, γιατί η πεζοπορία μας είναι διάσχιση. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μεταβούμε με το πούλμαν στο όρος Πάικο και θα ξεκινήσουμε την πανέμορφη πεζοπορία μας από παρατηρητήριο σε υψόμετρο 1100 μ. με θέα προς το φαράγγι του Στραβοποτάμου!


Θα κινηθούμε μέσα σε εντυπωσιακή φύση, όπου τα άφθονα νερά του ποταμού εντυπωσιάζουν και δροσίζουν!


Θα περάσουμε από γραφικά ξύλινα γεφύρια με ονόματα από τις αρχαίες θεότητες της μυθολογίας, τις Μούσες, και θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές μέσα στο γοητευτικό δάσος οξιάς μέχρι να φτάσουμε σε ειδυλλιακή δασική περιοχή!


Εκεί, όποιες και όποιοι το επιθυμούν, θα μπορέσουν να βρέξουν για λίγο και τα πόδια τους στο ποτάμι, για να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συναρπαστική συνέχεια στη Σκρα!


Η πεζοπορία μας είναι σχετικά βατή, με σύντομα ανεβοκατεβάσματα στο δάσος και απευθύνεται στους περισσότερους με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 160 μ.

• Επίπεδο δυσκολίας: 1+ (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1.30 – 2.00 ώρες

• Παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας για να μεταβούμε τώρα στην εντυπωσιακή σμαραγδένια λίμνη, τη λίμνη Σκρα! Εκεί, ακολουθώντας σύντομο μονοπάτι 300 περίπου μέτρων, θα βρεθούμε μπροστά σε μία μαγική εικόνα, όπου τα κρυστάλλινα νερά ξεπηδούν από παντού! Και φυσικά θα έχουμε άφθονο χρόνο για βουτιές στα παγωμένα νερά, εξερεύνηση στο καταπράσινο τοπίο με τους κρυμμένους καταρράκτες, αλλά και πικ-νικ μέσα στην εντυπωσιακή φύση!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 17.15, αφού έχουμε χορτάσει πέρα ως πέρα την παραδεισένια ατμόσφαιρα της μοναδικής λίμνης, ενώ η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη θα είναι στις 19.00 – 19.30 περίπου, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 26/08 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 24€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 22 Αυγούστου 2023. Από 23 Αυγούστου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 22 Αυγούστου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα (ΔΕ θα πάμε σε ταβέρνα για φαγητό), όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (για τη λίμνη Σκρα)
13. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ