+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 17/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 17/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ

🌿 Πεζοπορία & περιπέτεια στο Μπέλλες || Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας και εξερεύνησης από το γραφείο επαγγελματικού τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στην οροσειρά Μπέλλες! Μία διαδρομή μέσα σε συγκλονιστική φύση, που εναλλάσσεται απρόβλεπτα και εντυπωσιάζει με τη φυσική ομορφιά της κάθε πεζοπόρο και εξερευνητή! Μία ακόμη συναρπαστική Κυριακή με την καλύτερη πεζοπορική παρέα της Θεσσαλονίκης και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, που θα αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των ελληνικών δασών! 


🌄 Μπέλλες


Η οροσειρά του Μπέλλες βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της εύφορης πεδιάδας των Σερρών και βορειοανατολικά της λίμνης Δοϊράνης. Έχει μήκος περίπου 60 χιλ. και πλάτος 8 χλμ., και αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000.


Πρόκειται για ένα κατάφυτο βουνό, που το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πεύκα, οξιές, έλατα, βελανιδιές, αλλά και πλατάνια.


Η υψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Καλαμπάκα ή Radomir και φτάνει σε υψόμετρο 2030 μ., ενώ το κλίμα της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζει έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά.


Το Μπέλλες υπήρξε πεδίο σκληρών μαχών στους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά κυρίως στη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σημαντικά οχυρά του στάθηκαν οι “νέες Θερμοπύλες”, που κατέπληξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον ηρωισμό των υπερασπιστών τους.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Θα μεταβούμε με το πούλμαν στα Άνω Πορόια για μία γνήσια περιπέτεια πεζοπορίας, που θα ξεκινήσει από υψόμετρο περίπου 400 μ.!


Στην αρχή θα κινηθούμε δίπλα σε πανέμορφο ρέμα κάτω από εντυπωσιακά πλατάνια! Μέχρι που μετά από 2 χιλ. πεζοπορίας θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ανεβαίνουμε τραβερσάροντας στην πλαγιά, που είναι και το πιο απαιτητικό τμήμα της διαδρομής μας μέχρι να βγούμε σε δασικό δρόμο.


Και εκεί που θα κινούμαστε, περνώντας και από το ανώτερο σημείο της διαδρομής μας σε υψόμετρο περίπου 1170 μ., θα δούμε τη βλάστηση να αλλάζει εντυπωσιακά και τα πεύκα να αντικαθιστούν τα φυλλοβόλα δέντρα!


Από το σημείο αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει και η κατάβασή μας, που θα μας οδηγήσει σε σημείο με εκπληκτική θέα της λίμνης Κερκίνης!


Η κυκλική μας πορεία θα ολοκληρωθεί μετά από λίγο, καταλήγοντας και πάλι στα Άνω Πορόια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 750 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα γίνει group με συνοδό που θα περπατήσει τμήμα της διαδρομής σε δασικό δρόμο μέχρι σημείο με πανέμορφη θέα της λίμνης Κερκίνης, θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο πίσω (συνολικό μήκος 5,5 χιλ.) και θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο στην περιοχή με τα πελώρια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά για καφέ και φαγητό.


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 18.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη έως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 17/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου
(προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


• 20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 13 Οκτωβρίου 2021. Από 14 Οκτωβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, 2ο ζευγάρι παπούτσια (για την περίπτωση που συναντήσουμε λάσπες), μικρή πετσέτα (ανάλογα με τη στάθμη του νερού ίσως χρειαστεί να βγάλουμε τα παπούτσια μας για να περάσουμε μικρό ρεματάκι), αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ