+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ KAI ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 1650Μ VOL 2! 10/12

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ KAI ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 1650Μ VOL 2! 10/12

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ KAI ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 1650Μ VOL 2 10/12

🌿 Πεζοπορία στο Πάικο και ανάβαση στην κορυφή Γκόλα Τσούκα 1650 μ. Vol 2!

📆 Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

 

💯 Μία αγαπημένη Κυριακάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο όρος Πάικο και πάλι! Συγκλονιστικά χρώματα της φύσης μέσα σε πυκνό δάσος, που εντυπωσιάζουν κάθε πεζοπόρο και λάτρη της περιπέτειας! Αλλά και μία ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κατάφυτου βουνού, την Γκόλα Τσούκα στα 1650 μ.! Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη γραφική Γουμένισσα για φαγητό και καφέ. Join the Green bus and be part of the nature trip με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!

 

🌲 Πάικο


Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό «pajak» που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης!


Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!


🌄 Γκόλα Τσούκα


Η υψηλότερη κορυφή του όρους είναι η Γκόλα Τσούκα σε υψόμετρο 1650 μ. και έχει πάρει το όνομά της από το σλαβικό «gola» που σημαίνει γυμνή, μιας και στην κορυφή δεν υπάρχουν καθόλου δέντρα. Η θέα από την κορυφή προς Καϊμακτσαλάν, Πίνοβο και Τζένα είναι εξαιρετική!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό της γραφικής Καστανερής από δασική περιοχή σε υψόμετρο 1100 μ. περίπου.


Θα περπατήσουμε αρχικά σε δασικό δρόμο για 1 χιλ. περίπου, μέχρι να συναντήσουμε μικρό λιθόστρωτο μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για 300 μέτρα, ταξιδεύοντας γλυκά και νοσταλγικά πίσω στο χρόνο!


Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα σε κατάφυτο δρόμο, μέχρι το σημείο που θα στρίψουμε δεξιά, για να μπούμε στην καρδιά του πυκνού δάσους! Εκεί θα ακολουθήσουμε πανέμορφη ανηφορική διαδρομή 2 χιλ. μέσα σε μία πανδαισία χρωμάτων, μέχρι να προσεγγίσουμε χαρακτηριστικό οροπέδιο, που απλώνεται κάτω από την κορυφή!


Από το σημείο αυτό, θα ξεκινήσει και το τελευταίο κομμάτι ανάβασης με τελικό προορισμό την κορυφή στα 1650 μ., την Γκόλα Τσούκα, που φιλοξενεί τον χαρακτηριστικό μοναχικό μεταλλικό ορειβάτη, που αγναντεύει προς τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό κόλπο!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω απολαμβάνοντας την παραμυθένια ατμόσφαιρα του βουνού!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 550 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική Γουμένισσα για καφέ και φαγητό.


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 – 17.45 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 10/12 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 5 Δεκεμβρίου 2023. Από 6 Δεκεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 5 Δεκεμβρίου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ