+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 24/09

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 24/09

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 24/09

🌿‍ Όλυμπος Πεζοπορία: Ο Μικρός Κύκλος του Παπά!

📆 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

 

💯 Μία Κυριακάτικη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στον επιβλητικό και αγαπημένο Όλυμπο! Εκεί θα πεζοπορήσουμε στις άγνωστες βόρειες παρυφές του βουνού σε ένα νέο μονοπάτι στο ρέμα Παπά, που αναδείχθηκε από το δραστήριο Ορειβατικό Σύλλογο της Βροντούς. Μία πανέμορφη κυκλική διαδρομή, που κινείται μέσα σε συγκλονιστικό δάσος και συναρπάζει με τις πολλές εναλλαγές και τις εντυπωσιακές εικόνες που μας χαρίζει! Ενώ ακόμη θα έχουμε τη δυνατότητα στο τέλος να «πλατσουρίσουμε» κιόλας στις όχθες του μικρού ποταμού ή να χαλαρώσουμε στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του καταφυγίου της Βροντούς! Join the Green bus για μία ακόμη ημέρα παρέα με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε “διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας”, ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως “ζώνη ειδικής προστασίας” και “τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος”.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και με ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία.


Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τους Αγίους Αποστόλους σε υψόμετρο περίπου 380 μ. Στην αρχή θα κερδίσουμε γρήγορα ύψος, ακολουθώντας γλυκιά ανηφορίτσα, που φτάνει σε υψόμετρο λίγο κάτω από τα 800 μ.


Από το σημείο αυτό σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να κατεβαίνουμε, μέχρι να φτάσουμε κάτω στη ρεματιά.


Εκεί, στα μισά της διαδρομής περίπου, θα κάνουμε διάλειμμα, ενώ θα χρειαστεί να περάσουμε και το ρέμα Παπά απέναντι βγάζοντας τα παπούτσια μας.


Έπειτα, θα ανηφορίσουμε για λίγο μέχρι να βγούμε στο κεντρικό μονοπάτι, από όπου θα συνεχίσουμε και πάλι την κατάβασή μας. Πρώτα θα περάσουμε από τις Σπηλιές, ώσπου να καταλήξουμε τελικά πίσω στους Αγίους Αποστόλους.


Η κυκλική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 5 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 650 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στους Αγίους Αποστόλους για να απολαύσουμε σνακ στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς ή να βραχούμε παιχνιδιάρικα στο ρέμα!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 24/09 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 23€ για συμμετοχή με λεωφορείο και 13€ για συμμετοχή με ΙΧ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ η δήλωση συμμετοχής και η προεξόφληση είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου 2023. Από 20 Σεπτεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece / ελαφρύ μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

12. Μικρή πετσέτα (απαραιτήτως για τη διάσχιση του ρέματος)

13. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)

14. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ