+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ! 09/12 - 10/12

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ! 09/12 - 10/12

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ 09-10/12

🌿 Νέα Green πεζοπορική επιστροφή στην καρδιά του Ζαγορίου, για να υποδεχτούμε και τον χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο!
📆 Σάββατο 09/12 – Κυριακή 10/12 2023


💯 Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επιστρέφει στα λατρεμένα Ζαγοροχώρια για πεζοπορίες σε τοξωτά γεφύρια, πέτρινες σκάλες και γραφικά μονοπάτια! Μονοπάτια που έχουμε αναδείξει από το 2017 στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας, μονοπάτια που έχουμε αγαπήσει και έχουμε συνδεθεί, ταξιδεύοντας γλυκά πίσω στο χρόνο και την παράδοση της ελληνικής υπαίθρου! Το ορμητήριό μας για αυτή την εκδρομή θα είναι το γραφικό και αρχοντικό Μονοδένδρι, που στέκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι του Βίκου. Εκεί θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακούς και αγαπημένους ξενώνες και θα ζήσουμε νέες ανεπανάληπτες στιγμές με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join the Green bus και φύγαμε Ζαγόρι, που έχει ενταχθεί πλέον στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην κατηγορία των πολιτιστικών τοπίων! 


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Το Ζαγόρι εγγράφηκε πρόσφατα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της 46ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ. Μία πολύ σημαντική στιγμή, γιατί ήταν η πρώτη φορά που ένα κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο κατάλογο. Όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου.


Βάση μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 9 Δεκεμβρίου 2023


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 09/12 το πρωί για ένα ακόμη μαγευτικό πεζοπορικό διήμερο με ατέλειωτο fun! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Πρώτος προορισμός μας το Καπέσοβο Ζαγορίου! Εκεί δε θα χάσουμε λεπτό και θα ακολουθήσουμε απευθείας την πετρόχτιστη σκάλα του Βραδέτου! Μία διαδρομή, που πρωτοκάναμε την Καθαρά Δευτέρα του 2018, τότε που είχαμε συναντήσει και λίγο χιονάκι!


Χτισμένη σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά με υψομετρική διαφορά 250 μ. και ανάπτυγμα 1500 μ., η ξακουστή αυτή «σκάλα» αποτελείται από 1.100 κοφτά μικρά σκαλοπάτια! Κατασκευάστηκε από ντόπιους τεχνίτες της πέτρας, με σκοπό να ενώσει τα χωριά Καπέσοβο και Βραδέτο και αυτό εξυπηρετούσε μέχρι το 1974, όταν και έγινε η διάνοιξη του σημερινού δρόμου.


Αυτή είναι και η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, ζώντας για λίγο σαν τους πάλαι ποτέ ντόπιους κατοίκους του Ζαγορίου! Στο ξεκίνημα μόνο για λίγο θα κατεβούμε μέχρι το φαράγγι της Μεσαριάς, από όπου και θα ξεκινήσει η ανάβασή μας στη «σκάλα»!


Αφού φτάσουμε σε υψόμετρο περίπου 1350 μ., θα βγούμε σιγά σιγά στο Βραδέτο, από όπου θα ακολουθήσουμε τώρα ευκολότερη πορεία χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές μέχρι το χαρακτηριστικό «Μπαλκόνι του Βίκου» στη θέση «Μπελόη»! Ένα σημείο που κόβει την ανάσα, μία εντυπωσιακή θέση θέας, που θα μας ανταμείψει για την ανάβασή μας από τη «Σκάλα Βραδέτου».


Ενώ έπειτα θα επιστρέψουμε πίσω στο Βραδέτο, για να συναντήσουμε τώρα το λεωφορείο μας.


Πρόκειται για μία διαδρομή που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 440 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ανεβούν τη «Σκάλα Βραδέτου», θα μεταφερθούν με το λεωφορείο απευθείας στο Βραδέτο, όπου και θα περιμένουν το υπόλοιπο γκρουπ, για να ακολουθήσουν τη σχετικά εύκολη πορεία προς την «Μπελόη».


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας γύρω στις 16.00, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να μεταφερθούμε τώρα στο Μονοδένδρι!


Εκεί, αφού κάνουμε check-in στους όμορφους ξενώνες μας, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για παραδοσιακά φαγητά, αλλά και τις περίφημες πίτες Μονοδενδρίου!


Ενώ φυσικά η νύχτα μας θα έχει συνέχεια με χειμωνιάτικες σουλατσάδες και Green Oliver boho στιγμές!


2η ημέρα – 10 Δεκεμβρίου 2023

 

Ξυπνάμε, παίρνουμε πρωινό και κάνουμε check-out για νέες περιπέτειες!


Σημερινός προορισμός μας το πετρόχτιστο γεφύρι του Νούτσου ή Κοκκόρη, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της περιοχής του Ζαγορίου!


Εκεί, θα ακολουθήσουμε πανέμορφο κυκλικό μονοπάτι που περνάει από 4 πέτρινα γεφύρια, που στέκουν αγέρωχα και θυμίζουν την τέχνη των μαστόρων της εποχής! Στα μισά περίπου της διαδρομής μάλιστα θα διασχίσουμε και το χωριό «Κουκούλι», ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, στο οποίο γίνεται μνεία στους «βικογιατρούς», τους πρακτικούς γιατρούς που από τον 17ο μέχρι τον 18ο αιώνα μάζευαν φαρμακευτικά φυτά και βότανα από τη χαράδρα του Βίκου για να κατασκευάζουν ιάματα!


Η πεζοπορία μας είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 310 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν με το πούλμαν στο κοντινό χωριό Κήποι, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο.


Έχοντας ολοκληρώσει μία πορεία γεμάτη συγκινήσεις και εναλλαγές στο τοπίο, θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας και στα αγαπημένα Γιάννενα!


Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 2.00 – 2.30 ωρών περίπου για μεσημεριανό ή light lunch και καφεδάκι στη λίμνη!


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 164€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 139€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 129€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Μονοδένδρι
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλοι οι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 16 Νοεμβρίου 2023. Μετά την 16η Νοεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2023).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ