+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ
ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΝΟΙΚΙΟ! 13/04

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ
ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΝΟΙΚΙΟ! 13/04

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΝΟΙΚΙΟ! 13/04

🌿‍Μία νέα Green πεζοπορική εκδρομή στο ύψωμα του Γερμανικού ή αλλιώς Γκαμήλα στα 921 μ. στο Μενοίκιο και επίσκεψη για φαγητό και καφέ στις Σέρρες! 

📆 Σάββατο 13 Απριλίου 2024


💯 Αυτό το Σάββατο περπατάμε σε νέα μονοπάτια και πάλι και εξερευνούμε κάθε καλά κρυμμένη γωνιά της Βόρ. Ελλάδας! Το μεγαλύτερο Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης επισκέπτεται τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, για να πραγματοποιήσουμε ανάβαση στο Μενοίκιο όρος μέχρι τα 921 μ.! Στόχος μας να βγούμε στο ύψωμα του Γερμανικού ή αλλιώς Γκαμήλα και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα του σερραϊκού κάμπου και των αμέτρητων βουνοκορφών, που θα μας περιτριγυρίζουν! Μία πορεία για δυνατά Greenoliverakia, γιατί μπορεί να είναι σύντομη, αλλά μας περιμένει μία γερή ανηφορίτσα μέχρι την κορυφή! Γι’ αυτό θα έχουμε και 2η ομάδα, που θα περπατήσει τη μισή περίπου διαδρομή και θα έχει χρόνο να επισκεφθεί και τη Μονή! Στη συνέχεια όλες και όλοι μαζί θα μεταφερθούμε στις αγαπημένες Σέρρες, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγάκι και καφέ! Join us για μία ακόμη εκδρομή με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


🌲 Μενοίκιο


Το Μενοίκιο είναι βουνό της Βόρ. Ελλάδας με ψηλότερη κορυφή τη Μαυρομάτα σε υψόμετρο 1963 μ. Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών και Δράμας, ενώ συνδέεται στα βόρεια με τον Όρβηλο, του οποίου μπορεί να θεωρηθεί και τμήμα του, ενώ στα δυτικά με τα Όρη Βροντούς.


Το Μενοίκιο χαρακτηρίζεται από το πολύ έντονο ανάγλυφό του, με τις υψηλότερες κορυφές του βουνού να βρίσκονται στο βόρειο και το δυτικό τμήμα. Δεν υπάρχουν απομονωμένες κορυφές, αλλά δημιουργούν ένα συνεχόμενο επίπεδο υπό τη μορφή οροπεδίου, με μικρές υψομετρικές διαφορές.


Χαρακτηριστικό του βουνού ακόμη είναι τα πολλά σπήλαια που διαθέτει, με πιο γνωστό το σπήλαιο της Αλιστράτης.


Στο Μενοίκιο όρος ακόμη καταγράφηκαν περισσότερα από 500 φυτικά είδη, τα οποία συνθέτουν 20 περίπου οικότοπους. Έξι οικότοποι θεωρούνται ιδιαίτερης αξίας και τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας. Οι οικότοποι της περιοχής προσφέρουν κατάλληλα καταφύγια για ένα σημαντικό αριθμό ζώων.


Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 31 είδη θηλαστικών, 15 είδη ερπετών και 6 αμφιβίων, ενώ σημαντικός είναι για ένα ορεινό οικοσύστημα και ο αριθμός των ειδών των πτηνών, που φτάνει τα 132 καταγεγραμμένα είδη.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 330 μ., θα ξεκινήσουμε, ναι καλά διαβάζετε, με μία μικρή κατηφόρα! Αλλά για πολύ λίγο!


Και όταν περάσουμε τον παλιό ελαιώνα της Μονής, ξεκινά επιτέλους η δική μας «γλυκιά» ανηφορίτσα προς την κορυφή!


Το μονοπάτι μας, άριστα περιποιημένο από τον Γιάννη Κάκανο, μας οδηγεί μετά από μία ώρα και 2 χιλ. περίπου στη θέση Έξι Αδέλφια!


Σε αυτό το σημείο όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την πορεία, θα κάνουν διάλειμμα και θα επιστρέψουν πίσω με συνοδό ακολουθώντας την αντίθετη πορεία τώρα, ενώ στη συνέχεια θα έχουν χρόνο να επισκεφθούν τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου.


Πρόκειται για μία διαδρομή, που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 130 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Οι υπόλοιποι όμως θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την κορυφή! Η ανάβασή μας θα γίνει πια πιο απότομη και απαιτητική, αλλά εμείς δε «μασάμε» από ανηφοριές!


Και όταν βγούμε στο Γερμανικό στα 921 μ., η θέα θα μας ανταμείψει! Γύρω μας μία θάλασσα βουνών, ενώ και ο σερραϊκός κάμπος θα απλώνεται μπροστά μας!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία, μέχρι να γυρίσουμε και πάλι στους πρόποδες του Μενοίκιου όρους.


Πρόκειται για μία πορεία μεσαίου επιπέδου δυσκολίας, που απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι σχετικά σύντομη, ωστόσο με σημαντική ανάβαση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 590 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 13+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, και τα 2 γκρουπ μαζί θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να μεταβούμε πλέον στο κέντρο των Σερρών. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα μας, αλλά και καφεδάκι!


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 13/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Ακριβές σημείο εδώ: https://maps.app.goo.gl/8uJsM6CpCRCLCFfr8. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Απριλίου 2024. Από 10 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 9 Απριλίου 2024.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο, ελαφρύ μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ