+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ! 11/05

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ! 11/05

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ! 11/05

🌿‍Μία νέα Green πεζοπορική εκδρομή στο Φαράγγι του Τιμίου Προδρόμου και επίσκεψη για φαγητό και καφέ στις Σέρρες! 

📆 Σάββατο 11 Μαΐου 2024


💯 Αυτό το Σάββατο περπατάμε σε νέα μονοπάτια ξανά και εξερευνούμε κάθε καλά κρυμμένη γωνιά της Βόρ. Ελλάδας! Το Γραφείο Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται από το 2017 στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών και ακολουθεί μία καινούργια και άγνωστη κυκλική πορεία, που κινείται δίπλα στο ομώνυμο φαράγγι και περνά από άγνωστα περάσματα! Μία ακόμη ημέρα γεμάτη με μοναδικές στιγμές στη φύση, ταξιδεύοντας νοσταλγικά πίσω στο χρόνο πεζοπορώντας σε ξεχασμένα μονοπάτια, ερειπωμένους οικισμούς και πετρόχτιστες γέφυρες! Στη συνέχεια όλες και όλοι μαζί θα μεταφερθούμε στις αγαπημένες Σέρρες, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγάκι και καφέ! Join us για μία νέα εκδρομή με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


Φαράγγι του Τιμίου Προδρόμου


Το Φαράγγι του Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Μενοικίου και Βροντούς με κατεύθυνση από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά.


Διατρέχεται από ένα ρέμα συνεχούς ροής, που πηγάζει από τα Όρη της Άνω Βροντούς, τα διασχίζει με το όνομα Διαβολόρεμα και συνεχίζει μέσα από το Μενοίκιο με το όνομα Κοκκινόρεμα.


Το φαράγγι παλιότερα αποτελούσε πέρασμα – σύνδεση των Σερρών με την κοιλάδα του Κάτω Νευροκοπίου.


✅ Μενοίκιο


Το Μενοίκιο είναι βουνό της Βόρ. Ελλάδας με ψηλότερη κορυφή τη Μαυρομάτα σε υψόμετρο 1963 μ. Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών και Δράμας, ενώ συνδέεται στα βόρεια με τον Όρβηλο, του οποίου μπορεί να θεωρηθεί και τμήμα του, ενώ στα δυτικά με τα Όρη Βροντούς.


Το Μενοίκιο χαρακτηρίζεται από το πολύ έντονο ανάγλυφό του, με τις υψηλότερες κορυφές του βουνού να βρίσκονται στο βόρειο και το δυτικό τμήμα. Δεν υπάρχουν απομονωμένες κορυφές, αλλά δημιουργούν ένα συνεχόμενο επίπεδο υπό τη μορφή οροπεδίου, με μικρές υψομετρικές διαφορές.


Χαρακτηριστικό του βουνού ακόμη είναι τα πολλά σπήλαια που διαθέτει, με πιο γνωστό το σπήλαιο της Αλιστράτης.


Στο Μενοίκιο όρος ακόμη καταγράφηκαν περισσότερα από 500 φυτικά είδη, τα οποία συνθέτουν 20 περίπου οικότοπους. Έξι οικότοποι θεωρούνται ιδιαίτερης αξίας και τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας. Οι οικότοποι της περιοχής προσφέρουν κατάλληλα καταφύγια για ένα σημαντικό αριθμό ζώων.


Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 31 είδη θηλαστικών, 15 είδη ερπετών και 6 αμφιβίων, ενώ σημαντικός είναι για ένα ορεινό οικοσύστημα και ο αριθμός των ειδών των πτηνών, που φτάνει τα 132 καταγεγραμμένα είδη.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 330 μ., θα έχουμε την ευκαιρία να την επισκεφθούμε για λίγο.


Σύντομα θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, κατηφορίζοντας για λίγο και αφού περάσουμε τον παλιό ελαιώνα της Μονής, θα αρχίσει η ήπια ανάβασή μας.


Το μονοπάτι μας, άριστα περιποιημένο από το Γιάννη Κάκανο, μας οδηγεί μετά από μία ώρα και 2 χιλ. περίπου στη θέση Έξι Αδέλφια.


Σε αυτό το σημείο θα στρίψουμε αριστερά, για να κινηθούμε παράλληλα με το φαράγγι του Τιμίου Προδρόμου!


Θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού, για να φτάσουμε στο ερειπωμένο χωριό Λάκκος. Εκεί στέκει όρθια μόνο η εκκλησία του, περιτριγυρισμένη από πανύψηλα κυπαρίσσια! Πρόκειται για ένα ιστορικό και μαρτυρικό χωριό με ρίζες στην βυζαντινή εποχή, του οποίου οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν με βίαιο τρόπο από τους βόρειους γείτονες το 1944 να το εγκαταλείψουν, σύμφωνα με την ομιλία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου.


Έπειτα θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο, μέχρι τη στιγμή που θα στρίψουμε αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή.


Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να κυκλώνουμε την πορεία μας, για να επιστρέψουμε και πάλι στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, από όπου ξεκινήσαμε.


Πρόκειται για μία διαδρομή, που απευθύνεται σε συμμετέχοντες με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 195 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να μεταβούμε πλέον στο κέντρο των Σερρών. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα μας, αλλά και καφεδάκι!


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 18.30 – 19.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 11/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Ακριβές σημείο εδώ: https://maps.app.goo.gl/8uJsM6CpCRCLCFfr8. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 7 Μαΐου 2024. Από 8 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 7 Μαΐου 2024.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο

12. Μικρή πετσέτα (ίσως φανεί χρήσιμη σε μικρό ρεματάκι που θα περάσουμε)

13. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ