+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ! 25/02

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ! 25/02

ΝΕΑ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ! 25/02

🌿 Νέα Green πεζοπορία στo δάσος της Καβάλας! 

📆 Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

 

💯 Μία νέα μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο περιαστικό δάσος της αγαπημένης Καβάλας! Μία ακόμη άγνωστη διαδρομή για το πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που θα ανακαλύψουμε παρέα! Μία πορεία μέσα σε πευκοδάσος, που ανακαλύπτει όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά μια ανάσα από την πόλη της Καβάλας! Ενώ φυσικά, αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη γραφική παραθαλάσσια πόλη για μεσημεριανό γεύμα ή βόλτες και καφεδάκι στην πανέμορφη Παναγία! Ανέβα κι εσύ στο πιο Green λεωφορείο της Θεσσαλονίκης για ένα ακόμη πεζοπορικό διαμαντάκι με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! 

 

Καβάλα


Χτισμένη αμφιθεατρικά κατά μήκος της θάλασσας, η Καβάλα αποτελεί το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης!


Πρόκειται για τη Γαλάζια Πόλη, την αλλοτινή «Μέκκα του καπνού»!


Η Παναγία, η παλιά πόλη της Καβάλας, εντυπωσιάζει με τα ιστορικά αξιοθέατά της. Το καθηλωτικό κάστρο και η επιβλητική ακρόπολη, το Ιμαρέτ και ο παλιός φάρος κάτω από τον οποίο υπάρχουν τα βράχια της Παναγίας, καθώς και η πλατεία του Μωχάμετ Άλη είναι θησαυροί αιώνων που αποτυπώνουν διαφορετικούς πολιτισμούς που στέκονται δίπλα δίπλα και μαρτυρούν τη λαμπρή ιστορία του τόπου!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Ξεκινάμε την πορεία μας από τη δασική θέση Κόντης, που βρίσκεται στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. Από εκεί θα κινηθούμε προς το Τείχισμα Χριστοπόλεως ή αλλιώς το Βυζαντινό Πύργο και τα Μακρά Τείχη (τα χαλάσματα που έχουν απομείνει).


Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μνημείο για πεσόντες δασοπυροσβέστες (1994) και από εκεί θα ανεβούμε και στο ύψωμα Κουλές.


Έπειτα, θα περάσουμε πάνω από το Σανατόριο, ενώ ακολούθως θα συναντήσουμε στα δεξιά χωματόδρομο, όπου θα στρίψουμε για να βρούμε την αρχή του μονοπατιού Γεωργίου Καραγκιαούρη.


Μέχρι τελικά να οδηγηθούμε και στην κορυφή Σταυρός, στην οποία θα φτάσουμε ακολουθώντας μικρό μονοπάτι με λίγα σκαλοπάτια.


Ενώ μετά ακολουθώντας άλλο κατηφορικό μονοπάτι, θα οδηγηθούμε στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Και από εκεί θα συνεχίσουμε σε μεγάλο πλακόστρωτο μονοπάτι, που τερματίζει στον περιμετρικό δρόμο.


Πρόκειται για μία πεζοπορία κατάλληλη για τις ημέρες που οι περισσότεροι ορεινοί όγκοι της χώρας μας καλύπτονται από μεγάλες ποσότητες χιονιού. Μία άγνωστη πεζοπορία για τις περισσότερες και τους περισσότερους Θεσσαλονικείς, που απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 360 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα μεταβούμε με το λεωφορείο στην παραλία της Καβάλας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο! Φαγάκι by the sea στα ταβερνάκια ή αλλιώς ατελείωτες σουλατσάδες στη γραφική Παναγία για καφεδάκι!


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.15 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 25/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 25€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 20 Φεβρουαρίου 2024. Από 21 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 20 Φεβρουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες (απαραιτήτως / τα αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ