+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! 05/01 - 07/01

GREEN ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! 05/01 - 07/01

GREEN ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! 05-07/01

🌿 Green Θεοφάνεια & πεζοπορίες στην αγαπημένη Ξάνθη!

📆 Παρασκευή 05/01 (μεσημέρι) – Σάββατο 06/01 – Κυριακή 07/01 2024


💯 Φέτος τα Φώτα το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται τη λατρεμένη Ξάνθη με νέες χειμερινές πεζοπορικές ανησυχίες και τέρμα γιορτινή διάθεση στο ξεκίνημα του 2024! Μονοπάτια που αναδεικνύουν το μεγαλείο του ποταμού Νέστου με τους εντυπωσιακούς μαιάνδρους, αλλά και εξερευνήσεις σε άγνωστες διαδρομές στα βορινά της Ξάνθης! Επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και ευρηματικότητας, καθώς όμως και βραδινές αναζητήσεις στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης με τα ατελείωτα στενοσόκακα! Έλα μαζί μας για ένα εορταστικό τριήμερο τα Θεοφάνεια, σε ένα ακόμη ταξίδι με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και 3 επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!  


✅ Ξάνθη


Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, η Ξάνθη αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της Θράκης, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο.


Είναι η αναμφισβήτητη Αρχόντισσα της Θράκης, μία από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας! Τα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης στολίζουν τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα του ελληνικού νεοκλασικισμού, της τοπικής αρχιτεκτονικής και της οθωμανικής τεχνοτροπίας.


Αν προσθέσει κανείς και τις υπέροχες εκκλησίες και τις γραφικές πλατείες, η Παλιά Πόλη της Ξάνθης σίγουρα αποτελεί ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο που εξακολουθεί να διατηρεί την παλιά του αίγλη και ατμόσφαιρα!


✅ Νέστος


Με συνολικό μήκος 243 χιλ. εκ των οποίων τα 130 χιλ. βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος, ο Νέστος πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας και αφού διασχίσει τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ροδόπης και το όρος Φαλακρό στο νομό Δράμας, εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο.


Ο υδροβιότοπος που σχηματίζεται στο Δέλτα του ποταμού, έκτασης 550.000 στρεμμάτων, είναι διεθνούς σημασίας και προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ αποτελώντας καταφύγιο για τεράστιο αριθμό πουλιών, αλλά και διάφορων άλλων ζώων. Συγκεκριμένα, βρίσκουν καταφύγιο ή τροφή 300 είδη πουλιών, 30 είδη αρπακτικών, 11 είδη αμφιβίων, 21 είδη ερπετών, ενώ αρκετά είναι και τα είδη ψαριών που ζουν στις λιμνοθάλασσες του Δέλτα.


Τα Στενά του Νέστου εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.


💚 Πληροφορίες Εορταστικής Πεζοπορικής Εκδρομής

 

1η ημέρα – 5 Ιανουαρίου 2024


Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 05/01 το μεσημέρι για ένα δυνατό πεζοπορικό ξεκίνημα το 2024 σε ένα αγαπημένο Green προορισμό τη γραφική Ξάνθη! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και φύγαμε φέτος τα Φώτα για νέες ανιχνεύσεις και πεζοπορικές περιπέτειες!


Καθοδόν με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη στάση για καφεδάκι, ενώ στην Ξάνθη αναμένεται να είμαστε ως τις 20.30. Εκεί, αφού κάνουμε check-in στο ξενοδοχείο μας, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας μετά από λίγο για τις πρώτες Green γιορτινές σουλατσάδες στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης! Η μετακίνησή μας στο κέντρο της πόλης από και προς το ξενοδοχείο θα γίνει με το λεωφορείο μας σε προγραμματισμένες ώρες.


2η ημέρα – 6 Ιανουαρίου 2024


Σήμερα τα Φώτα και η χαρά μεγάλη! Ξυπνάμε στο ξενοδοχείο μας, παίρνουμε το πρωινό μας και στις 09.30 – 10.00 επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο με τα σακίδιά μας για πεζοπορικές εξερευνήσεις!


Προορισμός μας το απόμερο και εγκαταλειμμένο χωριό του Κρωμνικού, εκεί όπου εάν είμαστε τυχεροί, μπορεί να δούμε και άγρια άλογα! Το Κρωμνικό ήταν ένα από τα πολλά χωριά, όπου εγκαταστάθηκαν Πόντιοι μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, στο τέλος των Βαλκανικών Πολέμων το 1923.


Από το οροπέδιο του Κρωμνικού σε υψόμετρο περίπου 515 μ. θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, που μπαίνει αρχικά σε ρεματιά και κατηφορίζει γλυκά ακολουθώντας λιθόστρωτο μονοπάτι σε μεγάλη ομαλή πλαγιά με πυκνό μεσογειακό θαμνώνα.


Μετά 6 χιλ. κατάβασης θα φτάσουμε στη σιδηροδρομική γραμμή, από όπου θα ακολουθήσουμε τώρα το παλιό σιδηροδρομικό μονοπάτι των Θρακικών Τεμπών. Ένα μονοπάτι που λαξεύτηκε στο βράχο των Στενών για να εξυπηρετηθούν οι εργασίες κατασκευής της γραμμής του τραίνου! Το μονοπάτι κινείται πολύ κοντά στο ποτάμι του Νέστου, μέσα σε μια ζώνη πυκνής παρυδάτιας βλάστησης με λεύκες, ιτιές, σκλήθρα και πλατάνια. Ελίσσεται στις πτυχές του αναγλύφου και ανάμεσα από εντυπωσιακές πλαγιές που βυθίζονται στα νερά του Νέστου, ενώ μία «εκκωφαντική σιωπή» προκαλεί δέος και θαυμασμό για το μεγαλείο της φύσης!


Μία πεζοπορία πραγματικά ονειρεμένη, που είναι κατάβαση στο πρώτο της μισό, ενώ μετά κινείται παραποτάμια με μικρές υψομετρικές διαφορές. Μία πορεία μετρίου βαθμού δυσκολίας κατάλληλη για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 180 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία, μας περιμένει μεσημεριανό φαγάκι, που θα μας ανταμείψει επάξια για την εορταστική δραστηριότητα και συνέπειά μας!


Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, ενώ με όσες και όσους έχουν ακόμη δυνάμεις, μία 2η νύχτα σε μία πόλη με έντονη βραδινή ζωή μας περιμένει!


Σημείωση: Η βραδινή προαιρετική μετακίνηση στο κέντρο της Ξάνθης από και προς το ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί απόψε με τα πόδια, ενώ υπάρχει η δυνατότητα όποια/όποιος το επιθυμεί να καλέσει TAXI με οικονομική επιβάρυνση, εάν δεν επιθυμεί να περπατήσει 1,5 χιλ. Το λεωφορείο θα παραμείνει ακίνητο μετά την επιστροφή μας το απογευματόβραδο του Σαββάτου, έχοντας εξαντλήσει το νόμιμο ωράριο που επιτρέπεται στον οδηγό από τη σχετική νομοθεσία.


3η ημέρα – 7 Ιανουαρίου 2024


Δεύτερο και τελευταίο ξύπνημα στην όμορφη πόλη της Ξάνθης και οι εξερευνήσεις και οι περιηγήσεις μας συνεχίζονται!


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κάνουμε check-out στις 09.00 – 09.30 και θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο από το ξενοδοχείο έχοντας δύο επιλογές για την Κυριακή!


Group 1o


Πεζοπόροι οέοο! Με το λεωφορείο μας θα κινηθούμε για 3,5 περίπου χιλιόμετρα μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό Σαμακώβ, μία ονομασία που σχετίζεται με μεταλλευτικές δραστηριότητες!


Από εκεί θα ακολουθήσουμε μία πεζοπορική διαδρομή, που κινείται και συνδέει πολλά από τα χρωματισμένα μονοπάτια του πεζοπορικού δικτύου της Ξάνθης, γι’ αυτό και εμείς θα την ονομάσουμε πολύχρωμη διαδρομή!


Θα ξεκινήσουμε από τη Μονή Αρχαγγελιώτισσα ακολουθώντας μία πορεία που κινείται δίπλα σε ένα μικρό ρέμα, το οποίο συνήθως έχει νερό το χειμώνα. Θα αλλάξουμε μονοπάτι για να φτάσουμε μέχρι ένα λιβάδι, από όπου θα ακολουθήσουμε τώρα το χωματόδρομο της Θηλειάς.


Μετά από λίγο όμως, θα συναντήσουμε σκαλάκια στα αριστερά μας, για να αλλάξουμε ξανά μονοπάτι μέχρι την κορυφή Μοναστήρι σε υψόμετρο 560 μ.!


Από εκεί θα κατεβούμε στο μονοπάτι των κρουνών, μέχρι να στρίψουμε δεξιά για να φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς. Ένα μοναστήρι που στέκεται επάνω σε ένα βράχο και δεσπόζει πάνω από την χαράδρα του Κοσσύνθου!


Στο τέλος θα κυκλώσουμε τη διαδρομή μας επιστρέφοντας πάλι πίσω στο Σαμακώβ.


Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα διαδρομή με πολλές εναλλαγές εικόνων μέσα στην καρδιά του χειμώνα, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 650 μ.

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Group 2o


Εμείς θα αποβιβαστούμε από το λεωφορείο μας νωρίτερα και πιο κεντρικά στην Ξάνθη!


Εκεί θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό «Σπίτι της Σκιάς» στην Παλιά Πόλη! Εκεί όπου το αόρατο γίνεται ορατό.. εκεί όπου θα δούμε νέες διαστάσεις να αποκαλύπτονται μέσα από το σχήμα, το χρώμα, την υφή, τη σιωπή, το θόρυβο, την απλότητα, την πολυπλοκότητα, τη φωτεινότητα. Είσοδος 3€/άτομο, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο τουριστικό πακέτο.


Ενώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφθούμε και το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι, το πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης με τα χίλια χρώματα! Είσοδος ελεύθερη.


Και στη συνέχεια θα περπατήσουμε και στο γοητευτικό «Μονοπάτι της Ζωής», για το οποίο περισσότερα από 50 άτομα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, εργάστηκαν εθελοντικά για περίπου ένα χρόνο να το υλοποιήσουν.


Σύμφωνα με τον θρύλο, στην περιοχή αυτοκτόνησε μια γυναίκα, επειδή οι συνθήκες δεν της επέτρεψαν να είναι με τον αγαπημένο της!


Μια διαδρομή σε πλακόστρωτο δρομάκι, που περνάει από ένα υπέροχο πέτρινο εκκλησάκι και σαγηνεύει με τις εντυπωσιακές εικόνες, ενώ οι θρύλοι που τη συνοδεύουν ταξιδεύουν το νου του περιπατητή σε σκέψεις βγαλμένες από παραμύθι!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μικρή και απευθύνεται σε όλους.


Αφού και τα δύο group έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες και τις δραστηριότητές μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο κεντρικά στην Ξάνθη για μεσημεριανό φαγητό.


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 16.30 – 17.00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 229€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 185€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 175€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 3* Ξενοδοχείο Νέστος, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλ./20 λεπτών με τα πόδια από την κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

3 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά, η είσοδος στο Σπίτι της Σκιάς

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα 


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 75€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 28 Νοεμβρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2023. Μετά την 14η Δεκεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 28 Νοεμβρίου 2023).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ