+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ 06/06

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ 06/06

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ

🌿 Green safari ποδηλασίας στη λίμνη Βόλβη || Κυριακή 6 Ιουνίου 2021


💯 Μία μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή στη μαγευτική λίμνη Βόλβη από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εντάσσει στην ομάδα του την οικοτουριστική δράση του Cycle Safari! Μία ακόμη εμπειρία εξερεύνησης με ποδήλατο σε έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που θα συνδυαστεί με πικ-νικ στη φύση! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus.


💚 Λίγα λόγια για τη Λίμνη Βόλβη


Η Βόλβη, που είχε παλιότερα το όνομα Μπεσίκ, βρίσκεται στο νομό Θεσσαλονίκης και είναι η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της χώρας μετά την Τριχωνίδα. Μαζί με τη διπλανή της λίμνη Κορώνεια αποτελούν υγρότοπο διεθνούς σημασίας με την ονομασία «Λίμνες Κορώνεια – Βόλβη».


Η περιοχή αρχικά καλυπτόταν από θάλασσα και η γέννηση της λίμνης Βόλβης προήρθε τεκτονικά. Η σημερινή γεωμορφολογία του χώρου διαμορφώθηκε πριν από 1.800.000 έτη, όταν ρήγματα προκάλεσαν τη βύθισή του. Έτσι, διακόπηκε η επικοινωνία του με τη θάλασσα και δημιουργήθηκε μία μεγάλη λίμνη, με την ονομασία λίμνη της Μυγδονίας. Οι τεκτονικές διεργασίες όμως συνεχίστηκαν διοχετεύοντας πολλά από τα νερά της Μυγδονίας στον Στρυμονικό κόλπο. Όσα απέμειναν τελικά, περιορίσθηκαν στα βαθύτερα σημεία της λεκάνης σχηματίζοντας τις δύο μικρότερες λίμνες, τη Βόλβη, που θα εξερευνήσουμε και τη γειτονική Κορώνεια.


Η Βόλβη αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα με υγρά λιβάδια, υδρόφιλα φυτά, καλαμιώνες και δέντρα, όπως πλατάνια και λεύκες. Στο νότιο τμήμα της μάλιστα συναντάμε το παραλίμνιο δάσος της Απολλωνίας, με τα υπεραιωνόβια δέντρα και την πλούσια χλωρίδα συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων.


Ενώ ακόμη η ιχθυοπανίδα της λίμνης περιλαμβάνει 24 είδη ψαριών, από τα οποία ξεχωρίζει το ψάρι λιπαριά, που είναι ενδημικό της Βόλβης και δε συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης 245 είδη πτηνών μεταξύ αυτών και πολλά αποδημητικά.


🧐 Περιγραφή Διαδρομής – Διάσχιση


👉 Νυμφόπετρα – Μεγάλη Βόλβη – Μικρή Βόλβη – Ρεντίνα – Νέα Μάδυτος


Η συνολική διαδρομή είναι μήκους περίπου 40 χιλ. Ο ρυθμός της ποδηλατάδας μας θα είναι ήπιος, ενώ θα πραγματοποιούνται συχνά στάσεις για φωτογραφίες σε ένα τόσο μοναδικό φυσικό περιβάλλον.


Θα ξεκινήσουμε από τη Νυμφόπετρα, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βόλβη. Η διαδρομή μας αρχικά θα είναι σε ασφαλτόδρομο ήπιας κυκλοφορίας. Θα απολαύσουμε το σαγηνευτικό τοπίο, καθώς ποδηλατούμε πλάι στην ακτογραμμή της λίμνης, μη χορταίνοντας ταυτόχρονα την πανοραμική θέα των γύρω βουνών.


Μετά το χωριό της Μικρής Βόλβης, θα διασχίσουμε λιβάδια ακολουθώντας χωματόδρομο για να φτάσουμε στη Ρεντίνα. Ενώ στη συνέχεια, μετά από μία σύντομη διαδρομή 300 μ. σε άσφαλτο, θα κατεβούμε σε ένα αγροτικό δρόμο με προορισμό τώρα το λιμανάκι της Νέας Μαδύτου. Εδώ, είναι που θα γευτούμε το πικ-νικ μας και θα ξεκουραστούμε! Από εκεί, θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να καταλήξουμε στη Νέα Απολλωνία.


🚲 85 % Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση


Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.


🚲🚲 15% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση


Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.


Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά 12+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα).


🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου


Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all-terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).


Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ.


🔎 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 06/06 το πρωί. Αναλυτικά:


• Ώρα Συνάντησης: 08.30
• Σημείο Συνάντησης: Auto Parking S.A. – Παπακυρίτση 6 στο ύψος της Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά, δίπλα στα Φωτιστικά Πετρίδη (ακριβές σημείο συνάντησης: shorturl.at/evDR6)
• Ώρα Αναχώρησης: 09.00
• Ώρα Επιστροφής: 19.00


Παρακαλείσθε να είστε στις 08.30 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• 34€ (με δικό σας ποδήλατο)
39€ (με ποδήλατο από το στόλο μας)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο Καλαμαριά – Βόλβη και επιστροφή
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ / πικ-νικ
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή


• MTB, trekking ή all-terrain ποδήλατο
• Ποδηλατικό κράνος
• Trail running ή αθλητικά παπούτσια
• Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ελαφρύ παντελόνι, βερμούδα, σορτς, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, γιλέκο, αντιανεμικό, ελαφρύ μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
• Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
• Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
• Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο
• Αντισηπτικό χεριών
• Χαρτομάντιλα
• Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)


Επίσης για δικό σας ποδήλατο:


• Τρόμπα
• Σαμπρέλα
• Πολυεργαλείο


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ