+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ 07/11

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ 07/11

GREEN SAFARI ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

🌿 Green Safari Ποδηλασίας στη Λίμνη Κερκίνη || Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021


💯 Μία μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή στη γραφική λίμνη Κερκίνη με τη βουκολική ατμόσφαιρα από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης με ποδήλατο του υγροβιότοπου με ανεπανάληπτες φθινοπωρινές εικόνες της φύσης, που θα μείνει αξέχαστη! Και φυσικά η ποδηλατική εκδρομή μας θα συνδυαστεί για μία ακόμη φορά με πικ-νικ! 


💚 Λίγα λόγια για τη Λίμνη Κερκίνη


Η λίμνη Κερκίνη, με την πλούσια βλάστηση και τη μυστηριώδη άγρια ζωή, φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά σε κάτι που θυμόμαστε αμυδρά στην πόλη, τον φυσικό τρόπο ζωής!


Ένας υπέροχος τόπος για φυσιολάτρες και όχι μόνο, που θα έχουν την ευκαιρία να τον ανακαλύψουν ποδηλατώντας!


Ο θαυμάσιος αυτός βιότοπος καλύπτεται από τη Διεθνή σύμβαση Ramsar και παρουσιάζει αμέτρητα αξιοθαύμαστα στοιχεία! Χιλιάδες πουλιά, σπάνια και προστατευόμενα, παραποτάμια δάση, νούφαρα σε μεγάλη έκταση και ποικιλία ψαριών!


Συγκριμένα, η λίμνη της Κερκίνης φιλοξενεί 227 είδη πουλιών, ενώ σημαντική παρουσία στην περιοχή έχουν και κοπάδια βουβαλιών, καθώς και τσακάλια που διαβιούν κοντά στη λίμνη.


Το τοπίο άλλαξε ριζικά από τον αρχικό υγρότοπο με την κατασκευή ενός φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος, δημιουργώντας την λίμνη που βλέπουμε σήμερα.


Βασικός τροφοδότης της λίμνης είναι ο ποταμός Στρυμόνας. Συνήθως η ανθρώπινη παρέμβαση αναιρεί ή δρα αρνητικά στις φυσικές διαδικασίες, ωστόσο η Κερκίνη είναι ένα σπάνιο παράδειγμα, όπου με σωστή και ήπια ανθρώπινη διαχείριση συνέβη ακριβώς το αντίθετο!


🧐 Περιγραφή Ποδηλατικής Διαδρομής – Διάσχιση


👉 Λιμνοχώρι – Βυρώνεια – Μανδράκι – Κερκίνη


Η συνολική διαδρομή είναι μήκους περίπου 37 χιλ. Ο ρυθμός της ποδηλατάδας μας θα είναι ήπιος, ενώ θα σταματάμε συχνά για φωτογραφίες και ορνιθοπαρατηρήσεις.


Η διαδρομή μας διασχίζει χωματόδρομους και ένα ανάχωμα μέτριας επιφάνειας, ενώ κινείται και σε άσφαλτο ήπιας κυκλοφορίας. Γενικά το έδαφος είναι επίπεδο χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές, ωστόσο σε κάποια σημεία θα διασχίσουμε ρυάκια και ίσως και λίγη λάσπη.


Από το Λιμνοχώρι θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατά μας πάνω σε ανάχωμα δίπλα στις όχθες της λίμνης μέχρι τον ποταμό Στρυμόνα.


Θα ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο, που διασχίζει τον υγρολίβαδο δίπλα στο ποτάμι, για να φτάσουμε τελικά σε ασφαλτόδρομο στο χωριό Θρακικό – Ομαλό.


Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το μικρό λιμανάκι στο Μανδράκι για το πικ-νικ μας στη φύση!


Αφού έχουμε όλοι κεραστεί και ξεκουραστεί, θα συνεχίσουμε την ποδηλατάδα μας σε άσφαλτο μέχρι το χωριό Λιβάδια, όπου θα συναντήσουμε το ανάχωμα της δυτικής όχθης της λίμνης, που θα μας οδηγήσει στο χωριό Κερκίνη.


Εδώ θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη, στο σημείο εκκίνησης στην Καλαμαριά.


🥇 Επίπεδο Δυσκολίας Διαδρομής


🚲 60 % Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση


Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.


🚲🚲 40% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση


Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.


Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα).


🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου


Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).


Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ.


🔎 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 07/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• Ώρα Συνάντησης: 07.30
• Σημείο Συνάντησης: Auto Parking S.A. – Παπακυρίτση 6 στο ύψος της Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά, δίπλα στα Φωτιστικά Πετρίδη (ακριβές σημείο συνάντησης: shorturl.at/evDR6)
• Ώρα Αναχώρησης: 08.00
• Ώρα Επιστροφής: 19.00


Παρακαλείσθε να είστε στις 07.30 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


37 ευρώ (με δικό σας ποδήλατο)
42 ευρώ (με ποδήλατο από το στόλο μας)


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο Καλαμαριά – Λίμνη Κερκίνη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ / πικ-νικ
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση ολόκληρου του ποσού συμμετοχής τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2021. Από 2 Νοεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή


• MTB, trekking ή all terrain ποδήλατο
• Ποδηλατικό κράνος
• Trail running ή αθλητικά παπούτσια
• Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, παντελόνι, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, γιλέκο, ισοθερμικό, fleece, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
• Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
• Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
• Αντισηπτικό χεριών
• Χαρτομάντιλα και υγρά μαντιλάκια
• Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
• Ταυτότητα


Επίσης για δικό σας ποδήλατο:


• Τρόμπα
• Σαμπρέλα
• Πολυεργαλείο


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ