+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΑΛΠΙΚΗ ΓΚΙΣΤΟΒΑ! 12/07 - 14/07

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΑΛΠΙΚΗ ΓΚΙΣΤΟΒΑ! 12/07 - 14/07

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΠΙΚΗ ΓΚΙΣΤΟΒΑ! 12-14/07

🌿 Green πεζοπορική εκδρομή στην αλπική Γκιστόβα στο Γράμμο!

📆 Παρασκευή 12 (μεσημέρι) – Σάββατο 13 – Κυριακή 14 Ιουλίου 2024


💯 Η πιο «Green» πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας εξερευνά την οροσειρά του Γράμμου! Θα πεζοπορήσουμε μέχρι τη λίμνη Γκιστόβα, που είναι η υψηλότερη και η μεγαλύτερη αλπική λίμνη των ελληνικών βουνών! Βρίσκεται σε υψόμετρο 2350 μέτρων δίπλα στη μεθοριακή γραμμή των Ελληνοαλβανικών συνόρων, ενώ στα νερά της ζουν αλπικοί τρίτωνες! Οι πεζοπορικές μας αναζητήσεις θα συνεχιστούν στο Νεστόριο μέσα σε ένα εντυπωσιακό δάσος οξιάς και βελανιδιάς, το γραφικό και πανέμορφο Νεστόριο που θα μας φιλοξενήσει κιόλας για δύο βράδια! Ενώ θα επισκεφθούμε και την αγαπημένη πόλη της Καστοριάς για φαγητό και καφεδάκι! Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver με ατέλειωτο κέφι, ενέργεια και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join the «Green» bus και φύγαμε για ένα ορεινό «διαμαντάκι» μακριά από τους πολυσύχναστους καλοκαιρινούς προορισμούς! 


Γράμμος


Τέταρτος στη σειρά των ψηλότερων βουνών της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, το Σμόλικα και το Βόρα, με ανώτερη κορυφή του την Τσούκα Πέτσικ στα 2520 μ. Απλώνεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα του νομού Ιωαννίνων, το νοτιοδυτικό του νομού Καστοριάς και ένα τμήμα της νοτιοανατολικής Αλβανίας, αποτελώντας και αυτός τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. Από το Γράμμο ξεκινούν πολλά υδάτινα ρεύματα με σημαντικότερο αυτό του Αλιάκμονα, που είναι και ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας.


Στο Γράμμο ακόμη βρίσκεται και το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο αποσκοπεί στο να εξηγήσει το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει τον περιβαλλοντικό πλούτο του ορεινού όγκου.


Ένα ματωμένο βουνό, όπου εκτυλίχθηκε κατά το 1948-1949 η τελική και σκληρότερη φάση του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.


Λίμνη Γκιστόβα


Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα, δίπλα ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο σημείο που η Μακεδονία συναντάει την Ήπειρο, στη νοτιοδυτική άκρη της Π.Ε. Καστοριάς.


Σε υψόμετρο 2350 μέτρων ξεπηδά μέσα από την πιο ηχηρή κινηματογραφική φαντασία και εντυπωσιάζει πεζοπόρους και φυσιολάτρες, αποτελώντας ένα από τα πιο απόκοσμα και εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας!


Το καλοκαίρι έχει μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα, ενώ όσον αφορά το βάθος οι απόψεις διίστανται, με επικρατέστερη άποψη ότι το βάθος είναι 10 μέτρα.


Χαρακτηριστικό της είναι ότι κρατάει το νερό της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τους χειμερινούς μήνες είναι παγωμένη και μονίμως καλυμμένη με χιόνια.


Στα νερά της ζουν αλπικοί τρίτωνες, που οι ντόπιοι αποκαλούν «ψάρια με πόδια»!


Αλλά γιατί δρακόλιμνη; Ο μύθος λέει ότι στο χωριό κατοικούσε ένας δράκος, ο οποίος παρά την φοβερή του όψη ήταν καλόκαρδος. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να τον διώξουν και τον οδήγησαν μακριά από το χωριό, ψηλά στις κορυφές του Γράμμου. Ο δράκος, πικραμένος από τους ανθρώπους, έμεινε να ξεκουραστεί για λίγο και εκεί, πάνω από το αγαπημένο του χωριό, έβγαλε ένα δάκρυ που αποτέλεσε την πρώτη μικρή δρακόλιμνη. Οι άνθρωποι, δίχως να συγκινηθούν, συνέχισαν να τον διώχνουν, σε σημείο που ο δράκος δε θα μπορούσε πλέον να αντικρίζει το χωριό. Από τη στεναχώρια του έβγαλε αυτή τη φορά ένα μεγαλύτερο δάκρυ, που σχημάτισε την κύρια δρακόλιμνη, πολύ πάνω και μακριά από το χωριό.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 12 Ιουλίου 2024


Αναχώρηση με λεωφορείο την Παρασκευή 12/07 το μεσημέρι για ένα μαγευτικό ταξίδι πεζοπορίας και εξερεύνησης! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 16.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 17.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας για απόψε το γραφικό Νεστόριο, που θα αποτελέσει τη βάση μας για αυτή την εκδρομή.


Εκεί σε υψόμετρο περίπου 890 μ. θα τακτοποιηθούμε στους όμορφους ξενώνες μας και θα συγκεντρωθούμε παρέα για φαγητό στο εστιατόριο του Αλέξανδρου.


2η ημέρα – 13 Ιουλίου 2024


Έφτασε η μεγάλη μέρα!


Σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί, παίρνουμε δυνατό πρωινό για να έχουμε δυνάμεις και αναχωρούμε με το λεωφορείο μας για τη Γράμμουστα! Έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας σε υψόμετρο 1380 μέτρων στις πλαγιές του όρους Γράμμου!


Εκεί θα ακολουθήσουμε εντυπωσιακή διαδρομή, που μας οδηγεί στην υψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας, την Γκιστόβα στα 2350 μ.!


Στην αρχή η ανάβασή μας θα είναι πιο έντονη, μέχρι να φτάσουμε σε αλπικά λιβάδια. Στη συνέχεια η κλίση θα γίνει ηπιότερη, οδηγώντας μας τελικά στη δρακόλιμνη.


Εκεί θα απολαύσουμε τη μαγεία του Γράμμου, όπου η αλπική Γκιστόβα ξεπροβάλει σα μία πραγματική ζωγραφιά της φύσης!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία μέχρι να γυρίσουμε και πάλι κάτω στη Γράμμουστα.


Η πεζοπορική διαδρομή μέχρι την Γκιστόβα προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τα μπατόν πεζοπορίας είναι χρήσιμα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 1000 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 6.00 – 7.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική πορεία μας, θα επιστρέψουμε με το λεωφορείο μας στο Νεστόριο, όπου ένα απολαυστικό γεύμα στα τοπικά ταβερνάκια στις πλατείες του ορεινού οικισμού θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας!


3η ημέρα – 14 Ιουλίου 2024


Πρωινό και check-out για περισσότερες πεζοπορικές συγκινήσεις!


Πρώτα θα περιηγηθούμε για λίγο στο χώρο που γίνεται το περίφημο River Party! Ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου!


Ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε κοντινή περιοχή με το λεωφορείο μας, για να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε τη μαγευτική φύση του Νεστορίου! Μία πεζοπορία στο φαράγγι του Στενοποτάμου, παραπόταμου του Αλιάκμονα, κοντά στο χωριό της Αγίας Άννας.


Πρόκειται για μία διαδρομή μπρος – πίσω, που προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 220 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με επόμενη στάση μας στην αγαπημένη πόλη της Καστοριάς.


Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφεδάκι.


Αναχώρηση ως τις 17.00 και επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.30 – 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 255€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 209€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 195€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τετράκλινο δωμάτιο/άτομο: 189€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στους ξενώνες Αλέξανδρος και Αναστασία στο Νεστόριο

• Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, που αντικαθιστά το φόρο διαμονής

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 13 Ιουνίου 2024. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 20 Ιουνίου 2024. Από την 21η Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 13 Ιουνίου 2024).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-30lt για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Επαρκή σνακ για την ανάβαση στο Γράμμο, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα

13. Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ