+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ! 10/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ! 10/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 10/02

🌿‍Green Πεζοπορική Διάσχιση στο Βέρμιο!

📆 Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

 

💯 Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται από το 2017 στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο μαγευτικό Βέρμιο! Μία πεζοπορία σε άγνωστους δασικούς δρόμους και κατάφυτα μονοπάτια, που ξεκινάει από το ορεινό και απόμερο Άνω Γραμματικό και φτάνει μέχρι την αγαπημένη μας Φλαμουριά! Ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και την Έδεσσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφεδάκι! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!

 

🌲 Βέρμιο


Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υψώνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης. Κατέχει τμήματα των νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Πέλλας, ενώ στα βόρεια τμήματά του συνδέεται με τις νότιες απολήξεις του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στα στενά της Έδεσσας και στη λεκάνη της Βεγορίτιδας λίμνης.


Στα δάση του κυριαρχούν είδη δρυός, όπως η πλατύφυλλη, η χνοώδης, η απόδισκη και η ευθύφλοια δρυς. Επίσης, σημαντικό δασικό είδος του Βερμίου είναι και η καστανιά.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από υψόμετρο περίπου στα 1110 μ. κοντά στο Άνω Γραμματικό και θα διασχίσουμε κατηφορικό δασικό δρόμο με οξιές.


Θα φτάσουμε σε ρυάκι με μικρά καταρρακτάκια, το οποίο και θα διασχίσουμε περπατώντας πάνω σε πέτρες! Ενώ πρέπει να έχουμε μαζί μας και μία μικρή πετσέτα, που μπορεί να φανεί χρήσιμη!


Θα συνεχίσουμε σε δασικό δρόμο, όπου θα συναντήσουμε λίγο αργότερα το φράγμα της περιοχής!


Μέχρι να φτάσουμε μετά από 5 χιλιόμετρα περίπου πορείας σε όμορφη δασική περιοχή με τρεχούμενο νερό σε υψόμετρο περίπου 880 μ., όπου θα κάνουμε μικρό διάλειμμα.


Από εκεί θα μπούμε σε άγνωστο μονοπάτι, ξεκινώντας την απόλυτη περιπέτεια αναζητώντας εντυπωσιακά ξέφωτα, ενώ θα θαυμάσουμε και το μυτερό βράχο «Ζντράβιτς»! Στη συνέχεια θα βγούμε και πάλι για λίγο σε δασικό δρόμο, που θα μας οδηγήσει τελικά σε υψόμετρο 540 μ., όπου θα συναντήσουμε το λεωφορείο μας.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ήπια κατάβαση, με ένα σημείο που θέλει περισσότερο την προσοχή μας λόγω πεσμένων δέντρων και το ρυάκι που θα διασχίσουμε, ενώ απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση. Τα ορειβατικά μποτάκια είναι απαραίτητα, γιατί ενδέχεται να συναντήσουμε χιόνι.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Σημείο εκκίνησης: 1110 μέτρα
• Σημείο τερματισμού: 540 μέτρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στην Έδεσσα, όπου θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της, ενώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και για καφέ ή φαγητό.


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 17.15 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 10/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ

  

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 6 Φεβρουαρίου 2024. Από 7 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 6 Φεβρουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, σκούφο, γάντια, περιλαίμιο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων και 2ο ζευγάρι παπούτσια, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας
12. Μικρή πετσέτα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ