+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 19/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 19/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

🌿 Green Πεζοπορία στον Όλυμπο || Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο επαγγελματικού τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στον αγαπημένο Όλυμπο! Μία ημέρα εξερεύνησης στο μυθικό βουνό μέσα σε εντυπωσιακή φύση που μαγεύει, με δύο επιλογές πεζοπορικών διαδρομών για περισσότερο και λιγότερο έμπειρους! Join the Green bus and be part of the nature trip!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος». Ενώ τo 2021 μόλις η χερσαία και υδάτινη περιοχή του Ολύμπου χαρακτηρίστηκε με προεδρικό διάταγμα ως «Εθνικό Πάρκο».


✔️ Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050μ. περίπου και απέχει 14 χιλ. από το Λιτόχωρο. Θα πεζοπορήσουμε στο ξεκίνημα σε δασικό δρόμο, όπου η φύση συγκλονίζει με την παρθένα και ακατέργαστη ομορφιά της, μέχρι να φτάσουμε στη θέση Σέλωμα σε υψόμετρο 1135μ., όπου θα χωριστούμε σε δύο group!


Group 1o


Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα σε δασικό δρόμο μέχρι να μπούμε σε μαγικό μονοπάτι του Ολύμπου, που ανεβοκατεβαίνει γλυκά και διασχίζει δυο συνεχόμενες χαράδρες για 4 χιλ. περίπου, προτού φθάσει στη θέση της Κορομηλιάς σε υψόμετρο 1000μ.!


Εκεί θα ανασυνταχθούμε και θα ξεκουραστούμε για λίγο στη φύση, πριν τη συναρπαστική συνέχεια!


Έπειτα, θα ακολουθήσουμε καθοδική πορεία για 6,5 χιλ. περίπου, που θα μας οδηγήσει στην καρδιά του ρέματος του Ορλιά, εκεί όπου ξεχειλίζουν η γοητεία του πράσινου και τα κρυστάλλινα νερά!


Ενώ ακολουθώντας στο τέλος για λίγο την άσφαλτο, θα συναντήσουμε το πούλμαν λίγο πιο κάτω από το ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι διάσχιση, απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ δε προτείνεται σε άτομα με ευαισθησία στα γόνατα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14,5 χιλ. (διάσχιση)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 ώρες

• Σημείο εκκίνησης: 1050 μέτρα

• Σημείο τερματισμού: 300 μέτρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Group 2o


Εμείς είμαστε που φτάσαμε μέχρι το Σέλωμα, επιθυμούμε μία χαλαρή βόλτα στο δάσος και διασκέδαση!


Από αυτό το σημείο, αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με συνοδό προς τη Γκορτσιά ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της είναι βατή και απευθύνεται στα περισσότερα άτομα με βασική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες

• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: 1050 μέτρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Αφού ολοκληρώσουμε τη σύντομη πεζοπορία μας στον Όλυμπο, θα μεταβούμε με το πούλμαν στο γραφικό Λιτόχωρο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή καφέ!


Ενώ στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε για να μεταφερθούμε λίγο πιο πάνω από το Δίον, όπου θα συναντήσουμε και θα παραλάβουμε τους πεζοπόρους του 1ου group για να πάρουμε όλοι μαζί πλέον το δρόμο της επιστροφής!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 18.30 – 19.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 19/12 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 14 Δεκεμβρίου 2021. Από 15 Δεκεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα


Σημαντικές παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη/γραφείο επαγγελματικού τουρισμού.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ