+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΡΕΜΑ ΟΡΛΙΑ - ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ 13/05

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΡΕΜΑ ΟΡΛΙΑ - ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ 13/05

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΡΕΜΑ ΟΡΛΙΑ – ΡΑΧΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ 13/05

🌿Green Πεζοπορία στον Όλυμπο: Ρέμα Ορλιά – Ράχη Κορομηλιάς

📆 Σάββατο 13 Μαΐου 2023


💯 Μία Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στον άγριο και καταπράσινο Όλυμπο! Μια κυκλική πορεία σε απαράμιλλη φύση με πολλές εναλλαγές τοπίων, που συναρπάζει κάθε πεζοπόρο και φυσιολάτρη! Καταρράκτες, βάθρες και δασωμένες πλαγιές, που συγκλονίζουν με την παρθένα ομορφιά τους! Πεζοπορούμε στη λιγότερο γνωστή διαδρομή της Ράχης Κορομηλιάς, που απευθύνεται σε δυνατούς πεζοπόρους που αναζητούν νέες προκλήσεις! Μία πορεία περιπέτειας και εξερεύνησης που θα απολαύσουμε μαζί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Δίον για φαγητό. Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή με λεωφορείο, αλλά και με ΙΧ.


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτέλεσε τον πρώτο Εθνικό Δρυμό της χώρας μας με Διάταγμα του 1938, το οποίο ήρθε να αντικαταστήσει το Σεπτέμβρη του 2022 ένα ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας, αυτό του χαρακτηρισμού ως Εθνικού Πάρκου. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και ως «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Όμως κανένας χαρακτηρισμός δεν έχει καταφέρει να αποδώσει αυτό που αισθάνεται κανείς βαδίζοντας στα μονοπάτια του και αγναντεύοντας από τα βράχινα μπαλκόνια του! Με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, τις 55 κορυφές πάνω από 2000 μ., την πλούσια βλάστηση και τους ευφάνταστους σχηματισμούς των πελώριων βράχων στα αλπικά μας προκαλεί αγέρωχος να τον εξερευνήσουμε!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η πορεία μας ξεκινά λίγο ψηλότερα από το χωριό Δίον, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και έχει μακρά παράδοση στην αμπελουργία και την καπνοκαλλιέργεια!


Στην αρχή ακολουθούμε για 10 λεπτά περίπου το δρόμο, που μας οδηγεί στο καλά κρυμμένο μονοπάτι, περνώντας δίπλα από τον Άγιο Κωνσταντίνο, γραφικό εκκλησάκι κτισμένο σε υψόμετρο 280 μ.!


Στη συνέχεια πεζοπορούμε σε μονοπάτι, που ελίσσεται στα σπλάχνα του φαραγγιού δίπλα σε ορμητικά νερά και στη σκιά πυκνής παρόχθιας βλάστησης από αγριοκουμαριές, οστριές και αγριφυστικιές!


Μετά από 2,3 χιλ. περίπου ανάβασης, φτάνουμε σε υψόμετρο 530μ., όπου στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε έντονα σε μονοπάτι για άλλα 2,5 χιλ., σε ακόμα πιο εντυπωσιακό δάσος!


Φτάνουμε τελικά σε υψόμετρο 1000 μ. με πανοραμική θέα στην εύφορη πεδιάδα της Πιερίας, η οποία τροφοδοτείται υπογείως από τα χιόνια που λιώνουν στις ψηλές κορυφές του βουνού και εκβάλλουν στη θάλασσα!


Τώρα για την κατάβασή μας ακολουθούμε διαφορετική διαδρομή και ολοκληρώνουμε έτσι έναν κύκλο γύρω από την απότομη αυτή παρυφή του βουνού, απολαμβάνοντας πολλές διαφορετικές εκφάνσεις του!


Κατηφορίζουμε προς την αφετηρία μας ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι «Ράχη Κορομηλιάς», που μας οδηγεί και πάλι πίσω στον Άγιο Κωνσταντίνο. Η διαδρομή κινείται εξ ολοκλήρου κατηφορικά και προσφέρει θέα στο ποικιλόμορφο ανάγλυφο της περιοχής με τη θάλασσα να καταλαμβάνει τον ορίζοντά μας!


Ολοκληρώνουμε την πεζοπορίας μας και έρχεται η ώρα να επισκεφτούμε και το απόλυτο highlight της περιοχής, τις εντυπωσιακές βάθρες και τους καταρράκτες του Ορλιά! Εκεί όσες και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα για μία σύντομη βουτιά!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 720 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 13+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μεταβούμε με το πούλμαν στο χωριό Δίον, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό μέχρι τις 17.30 – 18.00 σε τοπική ταβέρνα, που μας έχει φιλοξενήσει και άλλες φορές.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 13/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου πάνω από το Δίον. Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/40Gackv . Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 12€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή και η προεξόφληση είναι απαραίτητη. Το κόστος ανά άτομο είναι 12€.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Μαΐου 2023. Από τις 10 Μαΐου 2023 και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 9 Μαΐου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά, για όσες και όσους επιθυμούν να κάνουν μία σύντομη βουτιά στις βάθρες του Ορλιά)
13. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ