+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΥΜΑ (ΒΑΡΛΑΜΑ)! 27/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΥΜΑ (ΒΑΡΛΑΜΑ)! 27/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΛΙΜΝΗ ΠΛΥΜΑ (ΒΑΡΛΑΜΑ)! 27/04

🌿 Green Πεζοπορία στον Όλυμπο: Λίμνη Πλύμα (Βαρλαμά)!

📆 Σάββατο 27 Απριλίου 2024

 

💯 Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή βάφεται Green! Αυτό το Σάββατο το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, πεζοπορεί στην άγνωστη για πολλές και πολλούς πεζοπόρους πλευρά του βορειοδυτικού Ολύμπου! Εκεί θα επισκεφθούμε παρέα την Πέτρα Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου, που είναι ένα μικρό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 520 μ. και θα ακολουθήσουμε τη μαγευτική διαδρομή Πέτρα – Βρύση Καραμπά – Λίμνη Πλύμα (Βαρλαμά) – Ρέμα Ξερολάκι! Μία πεζοπορία που θα μας προσφέρει μαγευτικές εικόνες στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της ελληνικής υπαίθρου! Join the Green bus and be part of the nature trip με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


Πέτρα Πιερίας 


Η Πέτρα, που απλώνεται σε υψόμετρο 520 μ., λεγόταν παλιότερα Λόκοβη, που σημαίνει τόπος ιδανικός για κρεμμύδια (λέξη σλαβική). Η μετονομασία σε Πέτρα έγινε το 1973.


Τη δεκαετία του 1980 αναπαλαιώθηκε και άρχισε η τουριστική ανάπτυξή της. Παλιά σπίτια και στενά πλακόστρωτα σοκάκια μαζί με τη γραφική πλατεία του οικισμού ταξιδεύουν τον επισκέπτη πολλά χρόνια, πριν προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης.


Η Πέτρα βρίσκεται στο 23ο χιλ. (στην αριστερή πλευρά) της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από «Τα Στενά της Πέτρας», μεταξύ του Ολύμπου και του Τιτάρου και αποτελεί, μετά τα Τέμπη, τη δεύτερη είσοδο από τη Μακεδονία προς τη Θεσσαλία. Το μήκος των Στενών της Πέτρας φθάνει περίπου τα δέκα χιλιόμετρα.


Από τα Στενά της Πέτρας πέρασε και ο Αγησίλαος, ο Βρασίδας, ενώ πήγαινε προς τη Θράκη και ο Κάσσανδρος στη διάρκεια της εκστρατείας του εναντίον της Ολυμπιάδας. Στην ίδια περιοχή έλαβε χώρα η σύρραξη Μακεδόνων και Ρωμαίων, που οδήγησε στην υποχώρηση των πρώτων και στην τελική αναμέτρηση στη Μάχη της Πύδνας.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και με ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η συναρπαστική πορεία, που θα ακολουθήσουμε, ξεκινάει από το κέντρο του οικισμού της Πέτρας.


Στην αρχή θα κινηθούμε σε αγροτικό δρόμο, μέχρι να εισέλθουμε σε μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει προς το ρέμα Ξερολάκι.


Θα συναντήσουμε στα αριστερά μας τη «Βρύση Καραμπά», μία ποτίστρα με τρεχούμενο νερό, ενώ παρακάτω θα μπούμε σε μονοπάτι, που ανηφορίζει την κοίτη του ρέματος.


Προορισμός μας η τεχνητή λίμνη Πλύμα (Βαρλαμά)!


Έπειτα θα ακολουθήσουμε χωματόδρομο, μέχρι να στρίψουμε αριστερά σε κατηφορικό μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει ξανά στο ρέμα Ξερολάκι, όπου θα περπατήσουμε τώρα μέσα στην κοίτη του.


Ακολουθώντας το ρέμα, θα φτάσουμε στο ύψος που βρίσκεται η Βρύση Καραμπά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε διαφορετική πλέον πορεία, μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στην Πέτρα.


Πρόκειται για μία πορεία μεσαίου βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (κυκλική)

• Υψομετρική διαφορά: 440 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.00 – 5.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη. Καθοδόν θα κάνουμε σύντομη στάση για σνακ και καφέ.


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 19.00, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 27/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.10 στον οικισμό της Πέτρας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το ακριβές σημείο συνάντησης. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 23 Απριλίου 2024. Από 24 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 23 Απριλίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες (που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ