+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ! 09/06

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ! 09/06

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ 09/06

💚 Green Πεζοπορία στο Σέιχ Σου!

 📆 Κυριακή 9 Ιουνίου 2024


💯 Μία ακόμη πεζοπορική δραστηριότητα από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας από το 2017, αυτή τη φορά στο περιαστικό δάσος της πόλης, το αγαπημένο μας Σέιχ Σου! Μία πεζοπορία με δύο επιλογές διαδρομών, μία πιο σύντομη και βατή 4 χιλ. και μία μεγαλύτερη 10 χιλ., με σκοπό να καλύψουμε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες περισσότερων, είτε ήδη μυημένων πεζοπόρων είτε νέων στη δραστηριότητα, καθώς όμως και παιδιών! Μία πραγματικά συναρπαστική πορεία στο δάσος της πόλης μας, που αποκαλύπτει κάθε καλά κρυμμένη γωνιά του και εκπλήσσει με τις πολλές εναλλαγές τοπίων! Έλα κι εσύ αυτή την Κυριακή, να ζήσεις ξέγνοιαστες στιγμές στη φύση με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Η δραστηριότητα δεν περιλαμβάνει μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο. 


🌲 Σέιχ Σου


Το Σέιχ Σου, αποκαλούμενο και ως Κεδρηνός Λόφος ή με το παλιό του όνομα ως Χίλια Δένδρα, είναι το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και μάλιστα το μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της Ελλάδας!


Καλύπτει έκταση 30000 στρεμμάτων και εκτείνεται στις νότιες και νοτιοδυτικές πλαγιές του Χορτιάτη μέχρι και το δρόμο Επταπυργίου – Ασβεστοχωρίου.


Αποτελεί σπουδαίο πνεύμονα της πόλης και χώρο αναψυχής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, ωστόσο με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από την πολιτεία μπορεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της!


💯 Πληροφορίες Πεζοπορικής Δραστηριότητας


Κυριακή 9 Ιουνίου ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών! Μία ημέρα που καλό είναι όλες και όλοι να συμμετέχουμε, ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, όπως θεωρούμε εμείς σωστό. Μία ημέρα ακόμη όμως, που εμείς θα πεζοπορήσουμε κιόλας στο δάσος της πόλης μας!


Θα συναντηθούμε την Κυριακή 09/06 στις 08.00 στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο και υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης.


Παρακαλείσθε να είστε 10 – 15 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε και τα δύο γκρουπ μαζί μία συναρπαστική πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων και την πανοραμική θέα!


Η διαδρομή μας συνδυάζει και ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ανεβοκατεβαίνει ξύλινα σκαλάκια, περνά από ρομαντικά γεφυράκια στην καρδιά του δάσους και πάνω από ρεματιές, εξερευνώντας άγνωστα περάσματα!


Ξεκινάμε κινούμενοι ανηφορικά σε όμορφο πλακόστρωτο μονοπάτι και σύντομα φτάνουμε στην καρδιά του δάσους. Ενώ ήδη η θέα γίνεται μοναδική!


Μετά τα πρώτα 2 χιλιόμετρα της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση. Εδώ είναι και το σημείο που θα χωριστούμε σε δύο ομάδες!


Με όσες και όσους δεν επιθυμούν να κάνουν τη μεγάλη πορεία, θα κάνουμε διάλειμμα ξεκούρασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, κατηφορική πλέον, παρέα με τους συνοδούς μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στο χώρο του Ζωολογικού Κήπου.


Με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μας διαδρομή, μία πραγματική και «γεμάτη» πεζοπορία ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης! Θα ακολουθήσουμε τα ομορφότερα μονοπάτια του Σέιχ Σου μέσα σε πυκνό πευκοδάσος με ανθισμένα ρείκια και λαδανιές, έχοντας θέα στη θάλασσα και σε όλη την πόλη!


Στη μέση περίπου της πορείας μας θα φτάσουμε στη θέση «Κράνος», ένα από τα υψηλότερα σημεία του δάσους, όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο, απολαμβάνοντας τα γαλάζια νερά του Θερμαϊκού!


Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε ανατολικά και θα εισέλθουμε στα πιο άγνωστα μονοπάτια του Σέιχ Σου! Θα αρχίσουμε να κινούμαστε χαμηλότερα, μέχρι να «κυκλώσουμε» την περιοχή και να εξερευνήσουμε το δάσος απ’ άκρη σ’ άκρη, έως ότου επιστρέψουμε και πάλι πίσω στο σημείο της αφετηρίας μας.


Οι δύο διαδρομές μας είναι κατάλληλες για όσες και όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον την ημέρα των ευρωεκλογών.


Η μικρή πεζοπορία είναι ήπια ανηφορική στο πρώτο μισό της, αλλά βατή και κατάλληλη για τις περισσότερες και τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, ενώ η μεγάλη πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για πολύωρη πεζοπορική δραστηριότητα.


Μικρή διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 220 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης, περιοχή Άγ. Παύλος
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μεγάλη διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 395 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης, περιοχή Άγ. Παύλος
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Η επιστροφή μας στο Ζωολογικό Κήπο για το γκρουπ της μικρής πεζοπορίας υπολογίζεται γύρω στις 10.15, ενώ για το γκρουπ της μεγάλης γύρω στις 12.15.


Σημείωση: Ο χωρισμός των δύο γκρουπ θα γίνει κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να δηλώνουν εκ των προτέρων σε ποιο από τα δύο θα συμμετέχουν.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


Ενήλικες 10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Παιδιά ηλικίας από 7 έως και 14 χρόνων 7€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 4 Ιουνίου 2024. Από 5 Ιουνίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 4 Ιουνίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για τη Δραστηριότητα


1. Ορειβατικά ή trail running ή αθλητικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, σορτς, γιλέκο, t-shirt, αμάνικο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt (απαραιτήτως)

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Αλλαξιά ρούχων


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ