+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ! 28/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ! 28/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ! 28/04

🌿‍ Green πεζοπορία στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας & επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας!

📆 Κυριακή 28 Απριλίου 2024


💯 Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή και εξόρμηση από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας! Εκεί θα πεζοπορήσουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου δίπλα στο ποταμάκι και μέσα σε πυκνή εντυπωσιακή βλάστηση, ακολουθώντας μία βατή σχετικά πορεία συνολικά 4,5 χιλ. κατάλληλη για τις περισσότερες και τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, καθώς ακόμη και για παιδιά! Ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική πόλη της Καβάλας, το γνήσιο αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, βόλτα στο λιμάνι και καφέ στην Παναγία! Join the Green bus and be part of the nature trip με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


 Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας


Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και κατάφυτες περιπατητικές διαδρομές της περιοχής, που εκτείνεται κατά μήκος του ρέματος του χωριού της Παλιάς Καβάλας, δίπλα ακριβώς από το δρόμο Ζυγού – Παλιάς Καβάλας.


Καβάλα

 

Χτισμένη αμφιθεατρικά κατά μήκος της θάλασσας, η Καβάλα αποτελεί το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης!


Πρόκειται για τη Γαλάζια Πόλη, την αλλοτινή «Μέκκα του καπνού»!


Η Παναγία, η παλιά πόλη της Καβάλας, εντυπωσιάζει με τα ιστορικά αξιοθέατά της. Το καθηλωτικό κάστρο και η επιβλητική ακρόπολη, το Ιμαρέτ και ο παλιός φάρος κάτω από τον οποίο υπάρχουν τα βράχια της Παναγίας, καθώς και η πλατεία του Μωχάμετ Άλη είναι θησαυροί αιώνων που αποτυπώνουν διαφορετικούς πολιτισμούς που στέκονται δίπλα δίπλα και μαρτυρούν τη λαμπρή ιστορία του τόπου!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε σε ειδυλλιακή τοποθεσία, όπου τα τρεχούμενα νερά κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε μας βήμα, θα ακολουθήσουμε κατάφυτο μονοπάτι δίπλα σε ποταμάκι και θα ανακαλύψουμε μαζί τις κρυμμένες ομορφιές της φύσης!


Θα απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα αιωνόβια πλατάνια, ενώ θα θαυμάσουμε τη μοναδική αρμονία της φύσης, όπου κληματσίδες αιωρούνται και κισσοί τυλίγονται εντυπωσιακά γύρω από τους κορμούς των δέντρων! Μία ατμόσφαιρα μαγική, που θα μας δώσει για λίγο την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μέσα σε μία μικρή ζούγκλα!


Η επιστροφή μας θα γίνει ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι προς τα πίσω, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας στη συγκλονιστική φύση!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 150 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με προορισμό μας τώρα την αγαπημένη πόλη της Καβάλας! Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, ατέλειωτες σουλατσάδες και καφεδάκι!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται στις 17.00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 28/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

25€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ

  

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 23 Απριλίου 2024. Από 24 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 23 Απριλίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά, αλλά χρήσιμα)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας

Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ