+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ! 04/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ! 04/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ 04/02

🌿‍Green Πεζοπορία στο Φαράγγι Αγγίτη!

📆 Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024


💯 Μία πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο Φαράγγι του Αγγίτη, που αγαπήσαμε τόσο! Εκεί θα πεζοπορήσουμε ακολουθώντας ένα βατό μονοπάτι στα «Στενά Πέτρας» ή τη «Διώρυγα», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, ανάμεσα στο Παγγαίο και το Μενοίκιο όρος! Ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μας στη γραφική Πρώτη Σερρών για μεσημεριανό φαγητό ή καφεδάκι! Join the Green bus and be part of the nature trip για μία ακόμη πεζοπορική Κυριακή με την ωραιότερη παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


 Φαράγγι Αγγίτη


Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα με μήκος περίπου 75 χιλ. Πηγάζει στα δυτικά της Δράμας ανάμεσα στο Μενοίκιο όρος και στους πρόποδες του Φαλακρού. Στη συνέχεια ακολουθεί νότια πορεία, μέχρι που εισέρχεται στο νομό Σερρών, κοντά στο χωριό Συμβολή, όπου δημιουργεί ένα μικρό σε μήκος αλλά εντυπωσιακό φαράγγι!


Το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη έχει μήκος 15 χιλ., ενώ το βάθος του φτάνει τα 100 μέτρα. Ένα φαράγγι, που μεταξύ άλλων ονομάτων που το έχουν δοθεί, είναι γνωστό και ως το «Βράους»!


Το φαράγγι ξεκινάει από τη Συμβολή Σερρών και τερματίζει στο ύψος της πεντάτοξης πέτρινης γέφυρας της Αγγίστας. Στις βραχώδεις πλαγιές υπάρχουν μικρά και μεγάλα σπήλαια, τα οποία κάποτε πρόσφεραν καταφύγιο, όπως μαρτυρούν τα βραχογραφήματα του 5ου – 6ου μ.Χ. αιώνα, που παριστάνουν ζώα, καθώς και σκηνές της καθημερινής ζωής.


Γιγάντιοι όγκοι από συμπαγή πετρώματα ξεκινούν κάτω από τη μία και την άλλη όχθη του ποταμού και ορθώνονται πανύψηλα τοιχώματα για να ορίσουν την πορεία του, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό θέαμα που ξετυλίγεται μπροστά μας!

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο χωριό Συμβολή, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας δίπλα από το φράγμα της περιοχής!


Αρχικά θα ακολουθήσουμε πορεία έχοντας στα δεξιά μας τον Αγγίτη, μέχρι να συναντήσουμε πεζογέφυρα! Στο σημείο αυτό θα κατεβούμε προς το ποτάμι, για να περάσουμε στην αντίπερα όχθη!


Εκεί η θέα πάνω από τον ποταμό είναι πραγματικά μοναδική, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρο το φαράγγι!


Έπειτα, θα συνεχίσουμε την πορεία μας έχοντας στα αριστερά μας τώρα τον Αγγίτη! Θα κατευθυνθούμε προς το Σπήλαιο του Ορφέα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικό κιόσκι της περιοχής, ενώ θα κατεβούμε τα σκαλάκια προς τις σπηλιές, όπου έχουν βρεθεί βραχογραφίες που έχουν δημιουργηθεί πολλούς αιώνες πριν!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία προς τη Συμβολή, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας στον μαγευτικό Αγγίτη!


Η σημερινή πεζοπορία είναι σχετικά βατή χωρίς τεχνικές δυσκολίες και απευθύνεται στις περισσότερες και τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 210 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας και έχοντας απολαύσει τον ποταμό και το φαράγγι του Αγγίτη, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μας για να μεταβούμε τώρα στην Πρώτη Σερρών! Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στις τοπικές ταβέρνες ή καφέ!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται στις 17.00 – 17.15 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 04/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.15 λίγο έξω από το χωριό της Συμβολής Σερρών. Ακριβές σημείο εδώ: http://bit.ly/3X82b69. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.

 

Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.

 

Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 30 Ιανουαρίου 2024. Από 31 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 30 Ιανουαρίου 2024.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ