+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

NEA GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΕΛΛΕΣ! 22/10

NEA GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΕΛΛΕΣ! 22/10

NEA GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 22/10

🌿‍ Νέα Green Πεζοπορία στο ανατολικό Μπέλλες: Νέο Πετρίτσι – Καταρράκτης Σουλτανίτσας – Μονοπάτι Ξυλοκόπων!

📆 Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

 

💯 Μία νέα Κυριακάτικη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο ανατολικό Μπέλλες! Εκεί θα επισκεφθούμε το Νέο Πετρίτσι, που εντυπωσιάζει με την καταπράσινη κοιλάδα της Λόντζας με τα αιωνόβια πλατάνια και τα κρυστάλλινα νερά και θα πεζοπορήσουμε σε βαθύσκιωτα μονοπάτια, εξερευνώντας παρέα τη μαγευτική φύση! Θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη της Σουλτανίτσας, ενώ με όσες και όσους το επιθυμούν θα ακολουθήσουμε και το πιο απαιτητικό Μονοπάτι των Ξυλοκόπων, για να “κυκλώσουμε” τη διαδρομή μας! Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγάκι και καφέ στο Νέο Πετρίτσι. Join the Green bus για μία ακόμη πεζοπορική Κυριακή με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


Μπέλλες


Η οροσειρά του Μπέλλες βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της εύφορης πεδιάδας των Σερρών και βορειοανατολικά της λίμνης Δοϊράνης. Έχει μήκος περίπου 60 χιλ. και πλάτος 8 χλμ., και αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000.


Πρόκειται για ένα κατάφυτο βουνό, που το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πεύκα, οξιές, έλατα, βελανιδιές, αλλά και πλατάνια.


Η υψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Καλαμπάκα ή Radomir και φτάνει σε υψόμετρο 2030 μ., ενώ το κλίμα της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζει έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά.


Το Μπέλλες υπήρξε πεδίο σκληρών μαχών στους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά κυρίως στη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σημαντικά οχυρά του στάθηκαν οι “νέες Θερμοπύλες”, που κατέπληξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον ηρωισμό των υπερασπιστών τους.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή μόνο με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μεταβούμε στο Νέο Πετρίτσι, σχεδόν 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κερκίνης και από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας!


Θα περπατήσουμε στο Μονοπάτι του Νερού, για να φτάσουμε μέχρι τον καταρράκτη της Σουλτανίτσας, αλλά και σε ένα από τα παλαιότερα μονοπάτια (παλιός μουλαρόδρομος) του ανατολικού Μπέλλες, που διακρίνεται ακόμη και σε χάρτες των αρχών του 20ου αιώνα και χρησιμοποιούνταν κυρίως από υλοτόμους.


Από υψόμετρο 150 μ. περίπου θα κινηθούμε αρχικά πεζοπορώντας παράλληλα με την κοίτη σε ήπια ανηφορική κλίση. Το μονοπάτι μας θα διασχίσει δύο φορές με τη βοήθεια ξύλινων πεζογεφυρών το ρέμα και ενδιάμεσα θα περάσει βράχινο πέρασμα, στο οποίο υπάρχει σταθερό σχοινί. Θα συναντήσουμε διακλάδωση, όπου θα στρίψουμε δεξιά, μέχρι να φτάσουμε μετά από λίγο στον καταρράκτη Σουλτανίτσας.


Εδώ είναι και το σημείο που θα χωριστούμε σε 2 ομάδες!


Η 1η ομάδα θα ακολουθήσει στη συνέχεια το Μονοπάτι των Ξυλοκόπων! Μας περιμένει μία έντονη ανάβαση για 1,5 χιλιόμετρο περίπου, μέχρι να φτάσουμε σε υψόμετρο περίπου 600 μ. Θα περάσουμε από δάση οξιάς και ελάτης, ενώ αρχίζοντας πλέον την κατάβασή μας θα κινηθούμε σε βραχώδες ανάγλυφο με χαμηλή βλάστηση, κυκλώνοντας την πορεία μας και επιστρέφοντας σιγά σιγά στο Νέο Πετρίτσι.


Πρόκειται για μία διαδρομή βατή στο πρώτο μισό, που συνεχίζει με έντονη ανηφόρα και κατάβαση στη συνέχεια. Απευθύνεται σε άτομα με παραπάνω από καλή φυσική κατάσταση λόγω της έντονης ανηφορικής κλίσης για 1,5 χιλιόμετρο.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,6 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 5.00 ώρες
• Yψομετρική ανάβαση: 450 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 13+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Η 2η ομάδα, μετά τον καταρράκτη της Σουλτανίτσας, θα ακολουθήσει την αντίθετη πορεία, για να επιστρέψει ήπια και βατά πίσω στο Νέο Πετρίτσι, όπου θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο.


Πρόκειται για μία διαδρομή, που απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσικά κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,1 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Yψομετρική ανάβαση: 150 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα έχουμε και οι δύο ομάδες ελεύθερο χρόνο στο Νέο Πετρίτσι για φαγητό και καφέ. Η ομάδα, που θα πραγματοποιήσει την πιο μικρή σε μήκος και βατή διαδρομή, θα έχει περισσότερο χρόνο να χαρεί και να εξερευνήσει το χωριό.


Αναχώρηση γύρω στις 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 22/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2023. Από 18 Οκτωβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, t-shirt, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, fleece, μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

12. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ