+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΒΑΔΙ - ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ! 02/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΒΑΔΙ - ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ! 02/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ 02/03

🌿 Green Πεζοπορία Λιβάδι – Καλογερικό!

📆 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

 

💯 Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, που ξεκινάει από το ορεινό Λιβάδι και φτάνει μέχρι την κορυφή Καλογερικό λίγο κάτω από τα 1000 μ.! Μία υπέροχη διαδρομή σε μονοπάτι και δασικούς δρόμους χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που απευθύνεται στις περισσότερες και τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, παιδιά και άτομα που επιθυμούν να ξεκινήσουν την ενασχόληση με τη φύση και να μυηθούν στις πεζοπορίες! Join the Green bus and be part of the nature trip με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.

 

🌲 Λιβάδι


Το Λιβάδι είναι ένα ορεινό χωριό με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, που βρίσκεται κτισμένο στο όρος Ομβριανός σε υψόμετρο 800 μέτρων σε απόσταση 40 – 45 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν το νομό Χαλκιδικής.


Από την προνομιούχο θέση του προσφέρει μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Ανθεμούντα και το πέταλο του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και μέχρι τον Όλυμπο!


Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο αιωνόβιος πλάτανος, ενώ σημαντική είναι και η πέτρινη εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, που είναι χτισμένη από το 1818.


Ιδρύθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και ήταν ένα από τα χωριά που ανήκαν στο βακούφι του Ishak Pasa, ο οποίος το 1484 έκτισε στη Θεσσαλονίκη το Αλατζά Ιμαρέτ (πολύχρωμο πτωχοκομείο) και άλλα θρησκευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο ορεινό Λιβάδι, θα αποβιβαστούμε στην πλατεία του χωριού για να ξεκινήσουμε την όμορφη πεζοπορία μας.


Στην αρχή θα κινηθούμε στους δρόμους του χωριού, μέχρι να μπούμε σε δασικό δρόμο μέσα σε δάσος!


Θα φτάσουμε σε σημείο, όπου θα διασχίσουμε επαρχιακό δρόμο, για να μπούμε πλέον στο μονοπάτι μας μέσα σε φύση που συγκλονίζει! Θα αρχίσουμε να «παίρνουμε» ύψος σιγά σιγά και θα οδηγηθούμε τελικά σε χαρακτηριστικό διάσελο!


Και από εκεί, θα ξεκινήσουμε την τελευταία ανάβασή μας, μέχρι να «πατήσουμε» την κορυφή του Καλογερικού στα 970 μ., όπου η θέα θα είναι πραγματική μαγευτική!


Αφού απολαύσουμε την απίστευτη ομορφιά του κόλπου του Θερμαϊκού και των τριγύρω βουνοκορφών, θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας στη φύση, μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στο Λιβάδι!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση, καθώς και παιδιά.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 280 μέτρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας στη φύση, θα παραμείνουμε στο Λιβάδι για φαγητό στην ταβέρνα του χωριού, που θα μας περιμένει!


Αναχώρηση γύρω στις 16.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 17.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 02/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.30 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3CX4Mrh
• 08.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 09.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3wgMlKk


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στην Κεντρική Πλατεία του χωριού Λιβάδι. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 27 Φεβρουαρίου 2024. Από 28 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 27 Φεβρουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ