+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΤΟΡΩΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ! 31/08

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΤΟΡΩΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ! 31/08

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΡΩΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ! 31/08

🌿 Green πεζοπορία & βουτιά στην Τορώνη Χαλκιδικής!

📆 Σάββατο 31 Αυγούστου 2024


💯 Εξερευνούμε μία ακόμη γωνιά της Χαλκιδικής το Σάββατο 31/08 και πεζοπορούμε σε καταπράσινα μονοπάτια πάνω από εντυπωσιακούς γαλαζοπράσινους κόλπους! Απολαμβάνουμε την πανέμορφη φύση της Σιθωνίας, κάνουμε βουτιές και αράζουμε στη χρυσοκίτρινη αμμουδιά της Τορώνης! Το γραφείο τουρισμού & υπαίθριων δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται την αγαπημένη Σιθωνία τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού για ακόμη περισσότερες συγκινήσεις! Θα ακολουθήσουμε μία ήπια και βατή πεζοπορία, ενώ στη συνέχεια θα χαρούμε τα κρυστάλλινα νερά της Τορώνης και το καφεδάκι μας δίπλα στο κύμα! Join the «Green» bus για μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία, παρέα με πιστοποιημένους επαγγελματίες συνοδούς και ατελείωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας!


Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Πεζοπορούμε στις εσχατιές της Σιθωνίας με φόντο το απέραντο γαλάζιο!


Η πορεία μας ξεκινά από το νότιο άκρο της παραλίας της Τορώνης, όπου θα αφήσουμε πίσω μας τις τουριστικές υποδομές και θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στον αρχαίο πολιτισμό!


Θα πεζοπορήσουμε σε πανέμορφο μονοπάτι με διαρκή θέα στη θάλασσα και τις γαλαζοπράσινες ακτές, όπου τα βράχια και τα πεύκα γίνονται ένα!


Θα κατηφορίσουμε σε έναν καλά κρυμμένο κολπίσκο, στην τοποθεσία Αντίκουφο, ενώ συχνά κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα βρισκόμαστε μπροστά σε ερείπια αρχαίων οικισμών!


Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τα πυροβολεία, οχυρωματική θέση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με στρατηγική θέση, που θα μας προσφέρει μία εκπληκτική θέα! Θα αγναντεύσουμε τα κρυστάλλινα νερά από τα απότομα πρανή της ακτής και θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι, που ελίσσεται γύρω από βραχώδεις και άγριους κόλπους!


Θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, κάνοντας όμως μία μικρή παράκαμψη για να περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Τορώνης, όπου ερείπια κάστρων και οχυρωματικά έργα κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό!


Η πορεία μας κινείται εξ ολοκλήρου παράλληλα με τη θάλασσα σε κατάφυτο μονοπάτι από σχίνους, σπάρτα, ρείκια και αρωματικά φυτά, ενώ ολοκληρώνεται στην παραλία της Τορώνης.


Μία πεζοπορία ιδανική και για αρχάριους πεζοπόρους, με μικρά ανεβοκατεβάσματα, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που απευθύνεται σε άτομα με βασική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 170 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Τορώνη για μπάνιο, βουτιές, άραγμα στην παραλία και καφεδάκι! Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 16.30 – 17.00.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του λεωφορείου το Σάββατο 31/08 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού). Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/XBweAoWMSnDJ6QtR9
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/8w4FZ2pMZphuTWVp8 
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (λίγο πριν το φανάρι / απέναντι από το Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/4vaAiNW9KyX8RDp4A


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.25 στην Τορώνη κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο. Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3zK0odb . Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσες και όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 14€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 27 Αυγούστου 2024. Από 28 Αυγούστου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 27 Αυγούστου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά, trail running ή αθλητικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, βερμούδα, σορτς, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες

13. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες

14. Ομπρέλα θαλάσσης, καρεκλάκι (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ