+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 21/05

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 21/05

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 21/05

💚 Green Πεζοπορία για την ενίσχυση του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»

 📆 Κυριακή 21 Μαΐου 2023

📌 Τα έσοδα θα κατατεθούν στο Σύλλογο Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»  


Δίπλα στα βρέφη του Αγίου Στυλιανού, που μας έχουν ανάγκη! Πάντα κοντά στα παιδιά! 

 

Κυριακή 21 Μαΐου ημέρα βουλευτικών εκλογών για τη χώρα! Μία ημέρα που καλό είναι όλες και όλοι να συμμετέχουμε ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, όπως θεωρούμε εμείς σωστό. Μία ημέρα όμως ακόμη που εμείς θα πραγματοποιήσουμε και μία διαφορετική πεζοπορική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό!


Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, διοργανώνει στο Σέιχ Σου μία ξεχωριστή πεζοπορία, της οποίας όλα τα έσοδα θα κατατεθούν για την ενίσχυση του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» μέσω του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του βρεφοκομείου. 

 

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουμε στο Σέιχ Σου είναι δύο, μία πιο σύντομη και βατή 4 χιλ. και μία μεγαλύτερη 10 χιλ., με σκοπό να καλύψουμε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες περισσότερων πεζοπόρων. Θα έχουμε την ευκαιρία πεζοπορώντας να ανακαλύψουμε μαζί τις σπάνιες ομορφιές του περιαστικού δάσους, καθώς και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Θερμαϊκού κόλπου από ψηλά. Μία εντυπωσιακή πεζοπορία και συνάμα μία διαφορετική δράση για ανώτερο σκοπό, να στηρίξουμε τα βρέφη του «Αγίου Στυλιανού». Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χωρίς μετακίνηση με λεωφορείο.


Η συμμετοχή μας είναι σημαντική και το νέο αίμα της χώρας είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Η επιτυχία της πρόσφατης δραστηριότητάς μας για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της «Λάμψης» μας γεννά τη φιλοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι μαζί. 

 

🙌 Σκοπός του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»  

 

Ο Σύλλογός ιδρύθηκε το 2010 από εθελόντριες με διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά του ιδρύματος με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Πολλές από τις εθελόντριες ανήκουν στο ενεργό δυναμικό των εθελοντριών του ιδρύματος και είναι αυτές που ξενυχτούν στο προσκεφάλι των παιδιών όταν νοσηλεύονται, είναι αυτές που τα βγάζουν περίπατο, τα πηγαίνουν στα μπάνια τους, τα προσφέρουν μία ζεστή αγκαλιά. Ο Σύλλογος ακόμη με τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που οργανώνει προσπαθεί να έχει έσοδα, ώστε να μπορεί να στέκεται ενεργά δίπλα στο ίδρυμα και να καλύπτει ένα μικρό μέρος από τις τρομερά πολλές ανάγκες του.


💚 Δημοτικό Ίδρυμα – Δημοτικό Βρεφοκομείο «ο Άγιος Στυλιανός»


Το Δημοτικό Βρεφοκομείο στεγάζεται στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου και 28ης Οκτωβρίου 99, ενώ οι σκοποί του ιδρύματος είναι:


• Η εισαγωγή και η περίθαλψη, καθώς και η εν γένει προστασία βρεφών και νηπίων, με στόχο την ορθή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη μέχρι να επανενταχθούν ομαλά είτε στο βιολογικό οικογενειακό τους περιβάλλον είτε σε άλλο κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον (υιοθεσία ή αναδοχή) ή σε κατάλληλο ίδρυμα με πρωταρχικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συμφέροντός τους.

• Η ανάληψη της επιτροπείας βρεφών και νηπίων.

• Η λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού με σκοπό την καθημερινή περίθαλψη και τη δημιουργική απασχόληση βρεφών και νηπίων δημοτών της πόλης αλλά και των παιδιών του βρεφοκομείου, που παρακολουθούν το πρόγραμμα με στόχο την υποστήριξη της ψυχοσωματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, εξελίσσοντας έτσι τις δεξιότητές τους.


Οι ρίζες της δημιουργίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου ξεκινούν από την επιθυμία και το κληροδότημα του ομογενή ευεργέτη Αντωνίου Νινή, ο οποίος περί το έτος 1840 θέλησε να δημιουργηθεί ένας φορέας περίθαλψης απροστάτευτων βρεφών στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη. Το Βρεφοκομείο λειτούργησε στο πλαίσιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Θεσσαλονίκης έως το έτος 1912, στη συνέχεια εντάχθηκε ως «αυτοτελές και ανεξάρτητο κοινοτικό κατάστημα» στο Ελληνικό κράτος, ενώ από το 1938 τη συντήρησή του ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μεταλλάσσεται ουσιαστικά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του σε προνοιακό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Στα χρόνια που ακολουθούν το Δημοτικό Βρεφοκομείο δέχεται τον αντίκτυπο των γεγονότων που διαδραματίζονται στη χώρα και την πόλη, ενώ «σταθμοί» στην εξέλιξη του αποτελούν η κατάργηση της «βρεφοδόχου» (1973), η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού (1982), η δημιουργία Υπηρεσίας Αναζήτησης Ριζών (1996) και η ένταξή του σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα (2013).


💯 Πληροφορίες Πεζοπορικής Δραστηριότητας


Θα συναντηθούμε την Κυριακή 21/05 στις 10.00 στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο και υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης.


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε και τα δύο γκρουπ μαζί μία συναρπαστική πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων και την πανοραμική θέα!


Η διαδρομή μας συνδυάζει και ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ανεβοκατεβαίνει ξύλινα σκαλάκια, περνά από ρομαντικά γεφυράκια στην καρδιά του δάσους και πάνω από ρεματιές, εξερευνώντας άγνωστα περάσματα!


Ξεκινάμε κινούμενοι ανηφορικά σε όμορφο πλακόστρωτο μονοπάτι και σύντομα φτάνουμε στην καρδιά του δάσους. Ενώ ήδη η θέα γίνεται μοναδική!


Μετά τα πρώτα 2 και κάτι χιλιόμετρα της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση. Εδώ είναι και το σημείο που θα χωριστούμε σε δύο ομάδες!


Με όσες και όσους δεν επιθυμούν να κάνουν τη μεγάλη πορεία, θα κάνουμε διάλειμμα ξεκούρασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, κατηφορική πλέον, παρέα με τους συνοδούς μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στο χώρο του Ζωολογικού Κήπου.


Με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μας διαδρομή, μία πραγματική και «γεμάτη» πεζοπορία ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης! Θα ακολουθήσουμε τα ομορφότερα μονοπάτια του Σέιχ Σου μέσα σε πυκνό πευκοδάσος με ανθισμένα ρείκια και λαδανιές, έχοντας θέα στη θάλασσα και σε όλη την πόλη!


Στη μέση περίπου της πορείας μας θα φτάσουμε στη θέση «Κράνος», ένα από τα υψηλότερα σημεία του δάσους, όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο, απολαμβάνοντας τα γαλάζια νερά του Θερμαϊκού!


Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε ανατολικά και θα εισέλθουμε στα πιο άγνωστα μονοπάτια του Σέιχ Σου! Θα αρχίσουμε να κινούμαστε χαμηλότερα, μέχρι να «κυκλώσουμε» την περιοχή και να εξερευνήσουμε το δάσος απ’ άκρη σ’ άκρη, έως ότου επιστρέψουμε και πάλι πίσω στο σημείο της αφετηρίας μας.


Οι δύο διαδρομές μας είναι κατάλληλες για όσες και όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον, αλλά και να στηρίξουν την προσπάθεια ενίσχυσης του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός» μέσω του Συλλόγου Φίλων – Εθελοντών και Αναδόχων οικογενειών του βρεφοκομείου.


Η μικρή πεζοπορία είναι ήπια ανηφορική στο πρώτο μισό, αλλά βατή και κατάλληλη για τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, ενώ η μεγάλη πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για πολύωρη πεζοπορική δραστηριότητα.


Μικρή διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 220 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης, περιοχή Άγ. Παύλος
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μεγάλη διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χλμ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 320 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης, περιοχή Άγ. Παύλος
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Η επιστροφή μας στον Ζωολογικό Κήπο για το γκρουπ της μικρής πεζοπορίας υπολογίζεται γύρω στις 12.30, ενώ για το γκρουπ της μεγάλης γύρω στις 14.30.


Σημείωση: Ο χωρισμός των δύο γκρουπ θα γίνει κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να δηλώνουν εκ των προτέρων σε ποιο από τα δύο θα συμμετέχουν.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Όλα τα έσοδα της δραστηριότητας θα κατατεθούν στο Σύλλογο Φίλων – Εθελοντών και Ανάδοχων Οικογενειών του Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» για την ενίσχυση του ιδρύματος.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 10€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Η δήλωση συμμετοχής στη δραστηριότητα είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για τη δραστηριότητα γίνονται μέχρι και 16 Μαΐου 2023. Από 17 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 16 Μαΐου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


📌 Απαραίτητα για τη Δραστηριότητα


1. Ορειβατικά ή trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Αλλαξιά ρούχων, που αφήνουμε μέσα στα οχήματα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ