+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 26/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 26/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 26/12

💚 Green πεζοπορία για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος «Μέλισσα», που ασχολείται με την παιδική προστασία κοριτσιών, παρέχοντας φιλοξενία και στηρίζοντας παραμελημένα και κακοποιημένα κορίτσια

 📆 Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

📌 Τα έσοδα της δράσης θα κατατεθούν στο ίδρυμα της «Μέλισσας»


Στεκόμαστε δίπλα στα κορίτσια της «Μέλισσας», που μας έχουν ανάγκη! Πάντα κοντά στα παιδιά! 

 

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, 2η ημέρα Χριστουγέννων, μία ημέρα που θα πραγματοποιήσουμε για μία ακόμη φορά μία διαφορετική πεζοπορική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό!


Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, πεζοπορεί και στηρίζει το ίδρυμα της «Μέλισσας». Η «Μέλισσα» είναι μία μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά, που κλείνει μέσα της τα παιδιά εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, τα παιδιά που είναι τρομαγμένα, τα παιδιά που είναι μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει για περισσότερα από 100 χρόνια φροντίδα και προστασία σε παιδιά, που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. 


Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουμε στο Σέιχ Σου είναι δύο, μία πιο σύντομη και βατή 4,5 χιλ. και μία μεγαλύτερη 12,5 χιλ., με σκοπό να καλύψουμε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες περισσότερων πεζοπόρων. Θα έχουμε την ευκαιρία πεζοπορώντας να ανακαλύψουμε μαζί τις σπάνιες ομορφιές του περιαστικού δάσους, καθώς και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Θερμαϊκού κόλπου από ψηλά. Μία εντυπωσιακή πεζοπορία μέσα στην καρδιά του χειμώνα και τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, μία διαφορετική πεζοπορία για ανώτερο σκοπό, να στηρίξουμε οικονομικά τα γλυκά αυτά παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χωρίς μετακίνηση με λεωφορείο.


Η συμμετοχή μας είναι σημαντική και όλα τα παιδιά η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο. Η επιτυχία των προηγούμενων δράσεων για την οικονομική ενίσχυση της «Λάμψης», του «Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο» και του βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και μας γεννά τη φιλοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι μαζί, αυτή τη φορά για τη «Μέλισσα».


💚 Ίδρυμα «Μέλισσα»


Η Μέλισσα είναι ένας από τους παλαιότερους φορείς της Θεσσαλονίκης, που επίσημα λειτουργεί από το 1921 (για περισσότερα από 100 χρόνια). Παλαιότερα φρόντιζε παιδιά που ερχόντουσαν από πόλεμο και από διάφορες κακουχίες, ενώ σήμερα φιλοξενεί και στηρίζει παραμελημένα και κακοποιημένα κορίτσια.


Είναι το ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που δίνει καθημερινό αγώνα, για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, δίπλα σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι ένα ζεστό σπίτι, που δίνει τη δυνατότητα σε κορίτσια να νιώσουν ξανά σιγουριά, ασφάλεια και να πιστέψουν στον εαυτό τους, κάνοντας όνειρα και σχέδια για ένα διαφορετικό και φωτεινό μέλλον.


💯 Πληροφορίες Πεζοπορικής Δραστηριότητας


Θα συναντηθούμε τη 2η ημέρα Χριστουγέννων, Τρίτη 26/12, στις 10.00 στη Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο.


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.


Προσοχή: Επειδή η προσέλευση αναμένεται μεγάλη, όσες και όσοι έρθετε με οχήματα, καλύτερα να αναζητήσετε χώρο στάθμευσης στο ύψος της Λαμπράκη και να ανεβείτε με τα πόδια την Περαιβού μέχρι τη γέφυρα, όπου είναι η συνάντησή μας.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε και τα δύο γκρουπ μαζί μία συναρπαστική πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων και την πανοραμική θέα!


Η διαδρομή μας συνδυάζει και ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ανεβοκατεβαίνει ξύλινα σκαλάκια, περνά από ρομαντικά γεφυράκια στην καρδιά του δάσους και πάνω από ρεματιές, εξερευνώντας άγνωστα περάσματα!


Στα πρώτα 2 και κάτι χιλιόμετρα της διαδρομής θα κάνουμε στάση. Εκεί είναι και το σημείο που θα χωριστούμε σε δύο ομάδες! Με όσες και όσους δεν επιθυμούν να κάνουν τη μεγάλη πορεία, θα κάνουμε διάλειμμα ξεκούρασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω, παρέα με τους συνοδούς μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στη Γέφυρα Περαιβού.


Με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μας διαδρομή, μία πραγματικά «γεμάτη» πεζοπορία ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα έξω από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης!


Θα φτάσουμε ακόμη στη θέση «Κράνος», ένα από τα υψηλότερα σημεία του δάσους, όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο, απολαμβάνοντας τα γαλάζια νερά του Θερμαϊκού!


Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε ανατολικά και θα εισέλθουμε στα πιο άγνωστα μονοπάτια του Σέιχ Σου! Θα αρχίσουμε να κινούμαστε χαμηλότερα, μέχρι να «κυκλώσουμε» την περιοχή και να εξερευνήσουμε το δάσος απ’ άκρη σ’ άκρη, έως ότου επιστρέψουμε και πάλι πίσω στο σημείο της αφετηρίας μας στην Περαιβού.


Οι δύο διαδρομές μας είναι κατάλληλες για όσες και όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και να στηρίξουν την προσπάθεια ενίσχυσης του ιδρύματος της «Μέλισσας».


Η μικρή πεζοπορία έχει συχνές εναλλαγές, με κατηφόρες να διαδέχονται τις σύντομες σχετικά ανηφόρες, και είναι βατή και κατάλληλη για τους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση. Η μεγάλη πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για πολύωρη πεζοπορική δραστηριότητα.


Μικρή διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολική υψομετρική διαφορά: 150 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες

• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Γέφυρα Περαιβού

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

• Παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μεγάλη διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12,5 χιλ. (κυκλική)

• Συνολική υψομετρική διαφορά: 500 μ.

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες

• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Γέφυρα Περαιβού

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Η επιστροφή μας στη Γέφυρα Περαιβού για το γκρουπ της μικρής πεζοπορίας υπολογίζεται γύρω στις 12.30, ενώ για το γκρουπ της μεγάλης γύρω στις 14.30 – 15.00.


Σημείωση: Ο χωρισμός των δύο γκρουπ θα γίνει κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να δηλώνουν εκ των προτέρων σε ποιο από τα δύο θα συμμετέχουν.

 

👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Όλα τα έσοδα της δραστηριότητας θα κατατεθούν στο ίδρυμα της «Μέλισσας».


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Στη συνέχεια καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Η δήλωση συμμετοχής στη δραστηριότητα και η προεξόφληση είναι απαραίτητες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε επικοινωνήσει πρώτα με το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για τη δραστηριότητα γίνονται μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2023. Από 21 Δεκεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2023.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και τη δραστηριότητα που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


📌 Απαραίτητα για τη Δραστηριότητα


1. Ορειβατικά ή trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ