+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - ΣΩΤΗΡΗ ΡΕΜΑ VOL 2! 14/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - ΣΩΤΗΡΗ ΡΕΜΑ VOL 2! 14/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ – ΣΩΤΗΡΗ ΡΕΜΑ VOL 2! 14/04

🌿‍ Green Πεζοπορία Ελατοχώρι – Σωτήρη Ρέμα στα Πιέρια Όρη Vol 2! Η μεγάλη επιστροφή! 

📆 Κυριακή 14 Απριλίου 2024


💯 Μία αγαπημένη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο πανέμορφο Ελατοχώρι στα Πιέρια Όρη! Τρεχούμενα νερά από αμέτρητα ρέματα και εντυπωσιακούς καταρράκτες, γεφυράκια, πορεία σε καταπράσινους δασικούς δρόμους και πανέμορφα μονοπάτια, αλλά και επίσκεψη σε ένα από τα λημέρια του λήσταρχου – καπετάνιου Γιαγκούλα! Μία ακόμη Green διαδρομή, που συστήνουμε στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης και θα χαρούμε παρέα και τον Απρίλιο! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό Ελατοχώρι για φαγητό ή καφεδάκι! Join the Green bus and be part of the nature trip για μία ακόμη Κυριακή με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.


Ελατοχώρι


Το γραφικό Ελατοχώρι είναι ορεινός οικισμός που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Πιερίων του Δήμου Κατερίνης και απλώνεται στους ανατολικούς πρόποδες των Πιερίων Ορέων σε υψόμετρο 780 μέτρων. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής και φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού.


Το Ελατοχώρι ορίζεται σήμερα από τον παλαιότερο και το νεότερο οικισμό. Ο παλιός οικισμός, το Παλαιό Ελατοχώρι, ονομαζόταν παλαιά Σκουτέρνα, ονομασία που αποδίδεται στα σκουτιά, δηλαδή τα υφάσματα. Ο παλιός οικισμός καταστράφηκε το 1944, όταν οι Γερμανοί εκτέλεσαν 32 κατοίκους του χωριού ως αντίποινα για τη δράση αντιστασιακών ομάδων στην περιοχή. Μετά το 1950 οι κάτοικοι έκτισαν παραδίπλα το νεότερο χωριό, ενώ και το Παλαιό Ελατοχώρι ορθοπόδησε σταδιακά με ένα πλήθος πλέον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενώνων.


Τα Πιέρια Όρη, ενταγμένα στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 με πολλούς μικρούς οικισμούς στις πλαγιές τους, που έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί και διατηρητέοι, είναι από τα πιο πυκνά βουνά της Ελλάδας. Η οξιά και το μαύρο πεύκο κυριαρχούν στα ατελείωτα δάση, ενώ στην πλούσια χλωρίδα τους συναντάμε ακόμη όλα τα είδη του γειτονικού Ολύμπου, ο οποίος αποτελεί το απέναντι αντίπαλο δέος του βουνού.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο Ελατοχώρι, θα περπατήσουμε αρχικά περίπου 700 μ. σε επαρχιακό δρόμο. Θα περάσουμε ανάμεσα από πετρόκτιστους ξενώνες του χωριού, μέχρι να μπούμε σιγά σιγά στη μαγευτική φύση των Πιερίων!


Στα 2 – 2,5 χιλ. της διαδρομής θα παρεκκλίνουμε για λίγο της πορείας μας, για να επισκεφθούμε τη Σπηλιά του Γιαγκούλα! Πρόκειται για μία βραχοσκεπή, που ήταν ένα από τα λημέρια του διάσημου λήσταρχου! Ο Φώτης Γιαγκούλας έδρασε από το 1920 μέχρι το 1925 στις περιοχές των Πιερίων, του Ολύμπου, της Ελασσόνας και της Κοζάνης, ενώ η φήμη του έφτασε γρήγορα σε όλη την Ελλάδα!


Έπειτα θα συνεχίσουμε την πορεία μας για να συναντήσουμε ρεματιά, που θα περάσουμε δύο φορές μάλιστα ισορροπώντας πάνω σε πέτρες!


Από το σημείο αυτό και για 1 χιλ. περίπου ξεκινάει μία έντονη αλλά «γλυκιά» ανηφόρα, την οποία θα ξεπετάξουμε με συνοπτικές διαδικασίες, όπως τα Greenoliverakia γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα!


Επόμενος σταθμός μας, που θα παρεκκλίνουμε για λίγο πάλι της πορείας μας, ο Καταρράκτης Ρέμα Σωτήρη! Ένας ινσταγκραμικός καταρράκτης, όπου θα δώσουμε ρέστα με πολλά κλικ!


Θα επιστρέψουμε στο δασικό δρόμο, για να συνεχίσουμε την κυκλική μας πορεία, όπου θα συναντήσουμε ξανά και θα διασχίσουμε ρέμα. Το υδάτινο στοιχείο, που εκπλήσσει ευχάριστα κάθε τόσο, είναι ένα από τα ατού της διαδρομής μας!


Σιγά σιγά θα κόψουμε αριστερά σε κατηφορικά μονοπάτια, που θα μας οδηγήσουν σε νέο καταρράκτη!


Θα διασχίσουμε ακόμη 2 γεφυράκια, για να επιστρέψουμε και πάλι στο Ελατοχώρι, ολοκληρώνοντας μία υπέροχη κυκλική διαδρομή!


Η σημερινή πεζοπορία είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 510 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 5.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγάκι ή καφέ στο Ελατοχώρι.


Σημαντική Σημείωση: 


Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πεζοπορία, θα γίνει γκρουπ με συνοδό, που θα περπατήσει μέχρι τη Σπηλιά Γιαγκούλα και το πρώτο σημείο που συναντάμε το ρέμα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ελατοχώρι από την ίδια διαδρομή (μπρος / πίσω). Πρόκειται για μία σχετικά βατή διαδρομή συνολικού μήκους 7 χιλ. περίπου με λίγα υψομετρικά, που απευθύνεται στις περισσότερες και τους περισσότερους. Οι συμμετέχοντες σε αυτή την ομάδα θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο Ελατοχώρι.


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται στις 17.15 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 14/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.05 λίγο έξω από το Ελατοχώρι. Ακριβές σημείο συνάντησης εδώ: https://maps.app.goo.gl/hAGZsmxzAAaRMYHC7. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.

 

Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.

 

Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Απριλίου 2024. Από 10 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 9 Απριλίου 2024.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ

 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή

 

1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, fleece / μπουφάν κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες

12. Μικρή πετσέτα, που ενδέχεται να χρειαστεί στις διασχίσεις των ρηχών ρεμάτων

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ